reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Możliwa ciąża?

Witam, generalnie w poprzednim cyklu uprawiałam stosunek z moim mężem 6 dni przed okresem bez zabezpieczenia oraz bez finału w środku(przepraszam za dosłowność ☺️) 6 dni później dostałam normalnego okresu. Czy mimo to szansa na ciążę jest? Ciekawi mnie to bo słyszę różne opinie i może któraś z was tak miała

reklama
Najlepszym wyjściem jest sprawdzić sobie beta HCG z krwii w laboratorium (nie musisz być na czczo) - jeżeli wynik jest powyżej 5 to jesteś w ciąży. W poniedziałek pewnie zamknięte przez święto. Ale bardzo w to wątpię,że jesteś w ciąży:)

Najlepszym wyjściem jest sprawdzić sobie beta HCG z krwii w laboratorium (nie musisz być na czczo) - jeżeli wynik jest powyżej 5 to jesteś w ciąży. W poniedziałek pewnie zamknięte przez święto. Ale bardzo w to wątpię,że jesteś w ciąży:)
Napewno zrobię jeszcze strumieniowy, dostać się gdzieś u mnie w mieście to katorga, dlatego pierw poleci strumieniowy , ale szczerze też w to powątpiewam 😉

Owulacje kobieta ma mniej więcej w połowie cyklu+ ok 8-10 +- dni na zagnieżdżenie więc to raczej niemożliwe. Sprawdź betę w miarę możliwości po weekendzie lub zrób test ciążowy (apteki powinny być jakieś otwarte w niedzielę i w poniedziałek)

Owulacje kobieta ma mniej więcej w połowie cyklu+ ok 8-10 +- dni na zagnieżdżenie więc to raczej niemożliwe. Sprawdź betę w miarę możliwości po weekendzie lub zrób test ciążowy (apteki powinny być jakieś otwarte w niedzielę i w poniedziałek)
Dzięki 😉 poprostu byłam ciekawa czy wystąpiłby okres, szczerze sama wątpię że jeśli bym zaszła to by się pojawił. Jedynie krawienje implantacyjne, ale wystąpił normalny okres ☺️ czyli nie mam co myśleć ale dla pewności zrobię i strumieniowy i betę

Dzięki 😉 poprostu byłam ciekawa czy wystąpiłby okres, szczerze sama wątpię że jeśli bym zaszła to by się pojawił. Jedynie krawienje implantacyjne, ale wystąpił normalny okres ☺️ czyli nie mam co myśleć ale dla pewności zrobię i strumieniowy i betę
Dokładnie - będziesz miała czarno na białym:) ogólnie to ,gdybyś była w ciąży a miałabyś plamienia/krwawienia a testy i betę pozytywną to mógł pojawić się jakiś krwiak,który pękł i stąd ta krew ale jeżeli to był zwykły okres (w Twoim odczuciu) i nic się nie działo to nie jest to ciąża tylko zwykły cykl

reklama
Dziękuję ❤️ bo co osoba to mowila mi ze mogę być w ciąży i jeszcze mieć Tą jedną normalna miesiaczke i dostałam mętliku
Nie. Nie jest to możliwe, skoro 6 dni po stosunku bez finalu, bez zabezpieczenia uprawiałaś seks. Zdarzają się takie przypadki, ale naprawdę rzadko. Ale nie tak krótko przed miesiączka. Nie masz co gdybać,bo to w ogole nie ma sensu.

Przykładowo. Twój cykl trwa 28 dni, owulacja występuje między 10-14 dniem cyklu, uprawiałaś seks w 22 dniu cyklu –nie możesz być w ciąży. Tym bardziej, że nie było "finału w srodku"

Do góry