Witam, generalnie w poprzednim cyklu uprawiałam stosunek z moim mężem 6 dni przed okresem bez zabezpieczenia oraz bez finału w środku(przepraszam za dosłowność ) 6 dni później dostałam normalnego okresu. Czy mimo to szansa na ciążę jest? Ciekawi mnie to bo słyszę różne opinie i może któraś z was tak miała
reklama
LadyStrejser
Zaangażowana w BB
Jeżeli miałaś okres to nie ma opcji na ciążę
Dziękuję bo co osoba to mowila mi ze mogę być w ciąży i jeszcze mieć Tą jedną normalna miesiaczke i dostałam mętlikuJeżeli miałaś okres to nie ma opcji na ciążę
LadyStrejser
Zaangażowana w BB
Najlepszym wyjściem jest sprawdzić sobie beta HCG z krwii w laboratorium (nie musisz być na czczo) - jeżeli wynik jest powyżej 5 to jesteś w ciąży. W poniedziałek pewnie zamknięte przez święto. Ale bardzo w to wątpię,że jesteś w ciąży
No i również zarodek potrzebuje kilku dni na zagnieżdżenie się prawda? Dlatego byłam ciekawa czy jest ta szansa na ten okres i dopiero ciąża w tym czasie już po okresowymJeżeli miałaś okres to nie ma opcji na ciążę
Napewno zrobię jeszcze strumieniowy, dostać się gdzieś u mnie w mieście to katorga, dlatego pierw poleci strumieniowy , ale szczerze też w to powątpiewamNajlepszym wyjściem jest sprawdzić sobie beta HCG z krwii w laboratorium (nie musisz być na czczo) - jeżeli wynik jest powyżej 5 to jesteś w ciąży. W poniedziałek pewnie zamknięte przez święto. Ale bardzo w to wątpię,że jesteś w ciąży
LadyStrejser
Zaangażowana w BB
Owulacje kobieta ma mniej więcej w połowie cyklu+ ok 8-10 +- dni na zagnieżdżenie więc to raczej niemożliwe. Sprawdź betę w miarę możliwości po weekendzie lub zrób test ciążowy (apteki powinny być jakieś otwarte w niedzielę i w poniedziałek)
Dzięki poprostu byłam ciekawa czy wystąpiłby okres, szczerze sama wątpię że jeśli bym zaszła to by się pojawił. Jedynie krawienje implantacyjne, ale wystąpił normalny okres czyli nie mam co myśleć ale dla pewności zrobię i strumieniowy i betęOwulacje kobieta ma mniej więcej w połowie cyklu+ ok 8-10 +- dni na zagnieżdżenie więc to raczej niemożliwe. Sprawdź betę w miarę możliwości po weekendzie lub zrób test ciążowy (apteki powinny być jakieś otwarte w niedzielę i w poniedziałek)
LadyStrejser
Zaangażowana w BB
Dokładnie - będziesz miała czarno na białym ogólnie to ,gdybyś była w ciąży a miałabyś plamienia/krwawienia a testy i betę pozytywną to mógł pojawić się jakiś krwiak,który pękł i stąd ta krew ale jeżeli to był zwykły okres (w Twoim odczuciu) i nic się nie działo to nie jest to ciąża tylko zwykły cyklDzięki poprostu byłam ciekawa czy wystąpiłby okres, szczerze sama wątpię że jeśli bym zaszła to by się pojawił. Jedynie krawienje implantacyjne, ale wystąpił normalny okres czyli nie mam co myśleć ale dla pewności zrobię i strumieniowy i betę
reklama
Nie. Nie jest to możliwe, skoro 6 dni po stosunku bez finalu, bez zabezpieczenia uprawiałaś seks. Zdarzają się takie przypadki, ale naprawdę rzadko. Ale nie tak krótko przed miesiączka. Nie masz co gdybać,bo to w ogole nie ma sensu.Dziękuję bo co osoba to mowila mi ze mogę być w ciąży i jeszcze mieć Tą jedną normalna miesiaczke i dostałam mętliku
Przykładowo. Twój cykl trwa 28 dni, owulacja występuje między 10-14 dniem cyklu, uprawiałaś seks w 22 dniu cyklu –nie możesz być w ciąży. Tym bardziej, że nie było "finału w srodku"