reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Może się wkońcu poznamy :):):):)

Ja też sama nie wiem jak mam liczyć. Wg terminu miesiączki to jest już 8 tydzień, ale w to nie wierzę. Według usg to zaczął się 7 tydzień, a według moich obliczeń co do dni płodnych, to 6. No i w co wierzyć..... Przecież w ciąże się zachodzi PO dniu płodnym, a nie przed, no nie?

reklama
ja jeszcze moge jakos sobie to wytlumaczyc z tym oszukanstwem ;) ale moj Dawid nie moze pojac ze dopiero co sie dowiedzialam o ciazy a juz jestem w 2 miesiacu...
Pokrecone to wszystko...Poszukalam jakiegos terminarza ciazy i tam wylicza z dnia poczecia jezeli ktos zna.ja na szczescie znam wiec jako tako pewnie jest. Ale tak czy inaczej dodaje te kilkanascie dni przed owulacja...Wolalabym zeby juz byl 20 tydzien..Ale i z 10 bede sie cieszyc:)

generalnie ginekolodzy liczą tygodnie od daty ostatniej miesiączki. termin porodu zasadniczo po 40 tygodniach +/- 14 dni
zależy jak długie cykle miała kobieta
mój gin liczy tylko ukończone tygodnie. i tak, jeśli przyjdę do niego w 25 tc i 3 d (licząc od daty ostatniej @) to wg niego jestem w ciąży 25 tygodni (ja sobie liczę już 26 tc) wg tej samej metody co mój gin liczyli mi tygodnie, jak szłam na badania do szpitala.

Hasharani masz link do tej stronki co wylicza termin według dnia poczęcia? Bo ja wiem kiedy to było i chciałabym sprawdzić.
Pozdrawiam

Dziękuję. Hasharani i jak? Acha chyba na innej stronie napisałaś. Apropo cały dzień o Tobie myślałam, bałam się o Twoją fasolkę. Ulżyło mi, że jest lepiej. Wiesz, mocno takie rzeczy przeżywam ze względu na własne doświadczenie.
Trzymam kciuki za Was i głęboko wierzę że wszystko będzie ok.
Pozdrawiam i przesyłam pozytywne fluidy.
Apropo wpisałam Ci się do bloga ;-)

Plamienia coraz mniej..mam nadzieje ze jutro minie...Teraz tylko zeby beta dalej rosla w dobrym tempie i bedzie ok:)
Lorien..jezeli to Cie nie zranie..napisz prosze jak to bylo z Toba dokladnie? Bo w ogole..moja gin powiedziala mi np ze zarodek zagniezdza sie na malej 'przestrzeni' i ze reszta moze sobie spadac, bo nie jest mu potrzebna..I mowila ze zdarzaja jej sie czesto kobiety ktore mialy 2,3 normalne @ a okazlywalo sie ze sa w 4 miesiacu :)
ja sie nie poddaje...Dziekuje za dobre mysli i modlitwe..Wlasnie..gdyby nie modlitwa to bym chyba oszalala... Pochwale sie w ogole...mam rozaniec ktory swiecil Benedykt XVI i wierze ze modlitwa na nim troszke pomoze...

reklama
Elzbietka a ile dni temu powinnas dostac @?
jejku..ja nie chce Cie starszyc czasami...nie martw sie :) Ponoc macica cala jest przekwiona jezeli chodzi o ciaze...nawet kiedy sie delikatnie bada..mozesz naruszyc naczynko...i trach...
Jezeli boisz sie ze to moze isc @ to musisz sobie przypomniec jak u Ciebie sie zawsze to zaczynalo... Czy kolor sluziku taki byl..czy moze bardziej brunatny..bo jezeli tak to chyba nie masz sie co przejmowac...
Prosze Cie jednak zebys sprawdzila jutro z ranca i napisala co i jak..
naprawde nie chce straszyc..ale u mnie tez sie zaczelo od takiego sluziku.Popros moze gina na wszelki wypadek o duphaston...
Martwie sie:) Ale musi byc dobrze:)
Moze woda byla zbyt ciepla ?

Do góry