reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Może się wkońcu poznamy :):):):)

Zazdroszcze upałów! Ja juz się nie moge doczekać kiedy w końcu przestanę sie ubierać na cebulke. No, z jedzeniem to jest masakra! Ja ogólnie całe życie byłam na różnego rodzaju dietach, zdrowych odżywianiach itp, no a teraz trzeba wszystko wcinac i coraz bardziej mi sie to podoba. Ale staram sie wytrzymywac napady głodu i rzucania się na wszystko co widzę - a najgorzej, ze widze na około same słodkie pyszności. Dzisiaj na obiadek chyba zrobie naleśniki z serem i truskawkami! Pychotka!

reklama
tak tak, słyszałam o tych anomaliach pogodowych w Irlandii. Ale Irlandczykom to wogole jest cieżko dogodzić, bo słyszałam, ze podczas mrozuteż nosów nie wyściubiają :) owych upałów również zazdroszczę, nad morzem od rana pada :( i na wieczór nie pozostaje nic innago jak "oglądać 22 facetów goniących za kawałkiem mokrej skóry" <lol>

Nie wiem jak wy, ale ja mimo zbliżającego się wielkimi krokami weekendu mam podły nastrój i poważnie rozważam możliwośc zwolnienia się z pracy :(

P.S Blondynko :) witamy na forum :) no... Twój dzidziuś to naprawdę koszykarz :)

AbEjA nie wiem co z Twoją pracą ale tak jak mówi Elżbietka zawsze masz wyjście - L4. Ja ze względu na charakter mojej pracy jestem zmuszona siedzieć od początku do końca na zwolnieniu i dostane chyba na głowę w domu :(
Jeśli masz źle w pracy to idź na zwolnienie. Nie wolno Cię teraz zwolnić. Głowa do góry i pozdrowionka

Cześć. blondynka27, gratuluje dzidziusia - moje chyba bedzie tez koszykarzem/ką w 8 tygodniu 12 cm!! :) A z praca to macie fajnie, że możecie iść na L4. Ja zminiłam pracę prawie równiuko w tym samym czasie jak się nam zasiała fasolka no i jak to bywa w takich przypadkach 3 miesięczny okres próbny. Z tego co wiem to nie moga mnie zwolnić no ale głupio tak od razu na L4 . A wogóle to mam pytanie z innej beczki - czy wiecie może cos na temat zielonej herbaty w ciązy, czy ma jakiś wpływ i jaki?! Bo ja sie nią zalewam! Mój lekarz mówi, że ok, ale czytałam na necie i czasami pojawia się informacja, że jest groźna dla płodu. Dzięki z góry

Dzięki kozulka za gratulacje i wzajemnie. Co do Twojego pytania o herbatkę to ja wychodzę z założenia, że gin wie najlepiej i o wszystko pytam. Też gdzieś czytałam, że nie wolno w ciąży pić coli a mój gin powiedział, że niektórym kobietom cola pomaga na mdłości i mi rzeczywiście pomogła. Jak masz fajnego gina to pytaj o wszystko. Mój jest naprawdę fajnym facetem i jeśli chcesz mogę się dowiedzieć ale idę do niego dopiero 26 czerwca.
Pozdrawiam i zmykam do łóżka bo dzisiaj mam bardzo ciężki dzionek.

no mialam dzis mały kryzys w robocie, i przygotowane wypowiedzenie. W moim przypadku to niczym nie grozi, poniewaz nie jestem zatrudniona na umowę o prace,a jedynie swiadcze uslugi jako przedsiębniorca. Obecnie to na pomorzu niezwykle pouplarna wśród pracodawcow forma zatrudnienia i niestety... szara strefa zatrudniania dla pracowników.
Jeśli zdecyduje sie na L4 to 100% otrzymuje z zus, a sa to tak na dobrą sprawę niestety dużo niższe pieniazki.. ah, to Polska wlaśnie. eh.. ale czego się nie robi dla spokoju ducha :)

Tak czy inaczej, jest juz weekend :) wiec juz mi lepiej :D

pzdr

ja tez w pracy jeszcze nie powiedzialam, ze jestem w ciazy i poczekam z tym do 4 miesiaca, bo pierwsze dziecko stracilam i wszystkim musialam potem tlumaczyc ze juz nie jestem w ciazy i w ogole :( po wakacjach tez bede musiala zmienic prace, bo jak jest duzo klientow (stoje na kasie w kfc) to jest nerwowo i wszyscy sie spiesza i moge od kogos w brzuch dostac lub sama gdzies niechcacy uderzyc :(

reklama
Dziewczyny -- moj dzidzius ma 17-18 mm w 8 tygodniu i to jest norma wedlug podrecznikow amerykanskich , ktore czytam, chyba jeszcze trudno oszacowac czy rosnie koszykasz czy nie. :) ;)

Do góry