reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Monitor oddechu

Skalia1

Zaangażowana w BB
Witam,
zakupiłam monitor oddechu, taki w postaci płytki pod materac i kontrolera na zewnątrz. Nie wiem czy mogę podać tutaj nazwę. Czy używałyście? Zastanawia mnie czy naprawdę nie jest szkodliwy dla dziecka to w końcu urządzenie elektryczne, na którym dziecko śpi. Proszę o opinie.

reklama
Rozwiązanie
Miałam brać angelcare ale w sumie ten babysense 7 fajnie wygląda. Mam nadzieje ze sie sprawdzi. A tak z doswiadczdnia - potrzebna jest do tego wideoniania? Bo w zestawie to w cholere kosztuje i sie zastanawiam czy sam monitor nie wystarczy....

U mnie niania jest niezbędna, bo mieszkamy w domu, a Syn ma padaczkę i muszę "mieć na niego oko" nawet jak śpi, ale myślę, że sama mata u Was wystarczy :)
Oj to też znam, jak się co chwilę sprawdza czy dziecko oddycha. Zwłaszcza długa nocna podróż na wakacje ;-) Co chwilę palec przy nosku żeby sprawdzić czy normalnie oddycha ;-)

A co do monitora to używaliśmy Angelcare AC401, ale od tego czasu pewnie wyszedł jakiś następca. Ten model miał jedną wadę - psuł się wyświetlacz na odbiorniku. Było wszystko słychać, alarm działał, ale najpierw zniknęło wyświetlanie temperatury, potem kolejne obszary. Ale to chyba dopiero przy 3 roku używania, więc da się przeżyć. Nie kupowałabym w związku z tym używanego. Właśnie niedawno go wyciągnęliśmy z szafy dla koleżanki, no ale wymiana tego wyświetlacza 200 zł, więc nie warto.

reklama
Miałam brać angelcare ale w sumie ten babysense 7 fajnie wygląda. Mam nadzieje ze sie sprawdzi. A tak z doswiadczdnia - potrzebna jest do tego wideoniania? Bo w zestawie to w cholere kosztuje i sie zastanawiam czy sam monitor nie wystarczy....

To już zależy czy potrzebujesz widzieć dziecko kiedy śpi. Mi do spokoju wystarczyło pikanie niani (bo Angelcare tak pika jak rejestruje oddech) i dźwięki z pokoju młodej. Wystarczyło że się obracała na przysłowiowy drugi bok i już to było słychać

Dokładnie - pytanie czy niania ci potrzebna. My mieszkaliśmy w bloku, to mieliśmy tylko monitor. Jeśli alarm by się włączył, to nie było opcji, żeby go nie słyszeć. Jak dziecko się obudziło i zaczynało płakać, to bez niani też było słychać.

reklama

U mnie niania jest niezbędna, bo mieszkamy w domu, a Syn ma padaczkę i muszę "mieć na niego oko" nawet jak śpi, ale myślę, że sama mata u Was wystarczy :)

Rozwiązanie
Do góry