reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Moje Spacery !

Ja w takie ciepłe dni 22-24 st. ubieram Franka w body z krótkim rękawem, T-shirt, spodenki, skarpety i sandałki obowiązkowo. Czapa, a czasmai wlosy jest namiętnie ściągana. Jedna już zagubiona na spacerze.:tak:Smarujemy kremem Mustela z filtrem 50+ i tak jest Franio opalony :-D

reklama
Michał wczoraj np miał cienkie przewiewne jeansy, skarpetki, buciki, czapeczkę z daszkiem (zakrywającą uszka, bo wiało chwilami dość mocno), body z długim (podciągniętym) rękawem (cieńsze są od tych, co mamy z krótkim, a z krótkim tak naprawdę musimy kupić, bo są za małe, a koszulki dla mnie są mało wygodne, bo co chwilę plecki i brzuchol są na wierzchu)
Esiu co do kremu to myślę, że Piotruś opali się przy każdym (chyba że bloker zastosujesz), one mają chronić przed szkodliwym promieniowaniem, a nie przed wydzielaniem melaniny przez skórę

Kupiłam nowy krem - znajoma (mama mega-alergika) zrobiła przegląd produktów na rynku i wygrał Iwostin (faktor 25) - a ja bezczelnie i leniwie spapugowałam :-D
Do tej pory używałam Nivea na każdą pogodę (faktor chyba 4) i jest zdecydowanie zbyt słaby. Zobaczymy jak sprawdzi się nowy krem (tzn. dzisiaj chyba nie, bo jest pochmurno :dry:).

u nas- krem nivea 30 (w tubce), balsam chicco 25 (w sprayu) i balsam ze schlecker'a 30 (z formułą natychmiastowej ochrony) i wszystkie są ok:blink: tak więc smaruję Miśka tym, co mam pod ręką, chociaż najwygodniejszy jest chyba ten ze schlecker'a:tak:
u nas dzisiaj był chłodny wiatr, ale ogólnie było fajnie
Esia tylko nie przysyłaj nam chmur:dry:

Miałam Was właśnie niedawno pytac o kremy z filtrem, ale przez to odcięcie od internetu musiałam sobie sama poradzić.
Tak więc zakupiłam La Roche Posay z filtrem 50 i mogę spkojnie polecic. Wcześniej używałam Nivea 30, ale konsystencja zbyt gęsta i Zuza szału dostawała gdy chciałam ją posmarować. No i filtr wyższy musimy mieć obie, gdyż skóra nasza bardzo wrażliwa na słoneczko.​

Nie rozumiem... :zawstydzona/y: Jak to "body i bluzeczkę"? Jednocześnie?
U nas jest teraz +/- 28'C, zakładam Piotrusiowi najlżejsze spodenki i najlżejszą koszulkę - w body ugotowałaby Mu się pupka...

A ja w takie upały to nawet koszulki i spodenek staram się nie zakładać tylko cienkiego rampersa ;-)

reklama
Do góry