reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Moje bebe bedzie mieć na imie.....??

u nas będzie: jeśli chłopak to na 100% Franek a jeśli dziewczynka to myślimy nad Oliwią ale ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła :)
Nam też się franek podoba i pasował by do zosi. Tylko, że to się ostatnio stało za bardzo popularne imię. Mam nadzieję że we wtorek dowiemy się kto siedzi w brzuszku i będzie burza mózgów.

reklama
Szwagier ma córcie Nelę. Jak powiedzieli o tym rodzinie to musieli od razu dodawać za każdym razem "Nela, nie Nel z pustyni i puszczy i broń boże nie Nelli Rokita, po prostu Nela". Wszyscy kręcili nosami co to niby za imię (łącznie z nami oczywiście :-)), a teraz tak się wszyscy przyzwyczaili że nikt nie wyobraża sobie żeby Nela mogła mieć inaczej na imię.

tymira u mnie tez bedzie mikolaj :)
a co powiecie o imieniu samanta dla dziewczynki?? tak ma na imie moja kochan kuzynka

Mikołaj - super :) I Samanta też mi się bardzo bardzo podoba, ale mój M to za duży tradycjonalista na takie imiona ;)

Wyobraźcie sobie że najpopularniejsze imię dla dziewczynki z ostatnich lat to Kasia :baffled::baffled:... a ja znam tylko jedna mała Kasię - córke koleżanki

...za to Nadii i Nicoli w piaskownicy całe tłumy :-)

Domel miał być Łucją...i dużo naszych znajomych woła na niego Lucek :-p:-p

...a teraz miała być Lenka :sorry2:

Rzeczywiście, Kaś ostatnio mało, ale jeszcze w podstawówce za moich czasów było po 3 w każdej klasie. U nas tłumy Nicoli i Lenek. Nadię znam jedną, proponowałam mojemu, ale nie podoba mu się :( Za to Łucja bardzo ładne i oryginalne :))

Moja kuzynka nazywa się Kornelia, a zdrobniale od zawsze mówimy na nią Nela.

A moja perełka będzie Emilia :)

Kornelia mi się wyjątkowo źle kojarzy :(, ale Emilka to śliczne imię :)

reklama
ja mam statystyki najczęściej nadawanych imion w moim powiecie w tamtym roku i na początku tego roku i nie chciałabym nazwać mojej córci tak jak inni, bo później w szkole będą same Julki np.

Do góry