reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Moje bebe bedzie mieć na imie.....??

ja mam statystyki najczęściej nadawanych imion w moim powiecie w tamtym roku i na początku tego roku i nie chciałabym nazwać mojej córci tak jak inni, bo później w szkole będą same Julki np.

Właśnie tu się zgadzam, dlatego niektóre imiona, które mi się podobają skreślam na starcie, np. Julia i Lena. W przypadku syna to się sprawdziło, w piaskownicy tłumy np. Mateuszy, Szymonów, Kamilów, Dawidów, Jakubów - i zawsze tylko jeden Gabryś :) Imię nie jest jakieś specjalnie wymyślne czy obce, a jednak rzadkie.

reklama
Na mnie wolali ;;poszla Karolina za stodole srac ,urodzila syna ku.rwa jego....A ten Synek sku.... podp...caly rynek"
To sobie wyobrazcie jakie ja mialam nerwy!!!!!!!

nie no wymiekla heheh , ja nie moge czego to dzeiciaki nie wymysla :szok:

Na mnie wolali " Weronika w majtki sika" albo
Wera sknera, wciaz wybiera. Dobry kosa choc do nosa! "KOSA- to byla moja milosc w podstawowce, tak mial na nazwisko... ehehe

tez dobre hehe

mnie wsumie nie przezywali jakos nigdy specjalnie , tylko siorka wolala jak zla byla Asia kielbasia :eek:

za to na nia Aneta smierdzaca skarpeta pali cuchnacego peta :-D
dzieci to maja wyobraznie hehe

Hehe, dziewczyny teraz to sie z tego mozemy posmiac, ale dla dzieciaka to nierzadko trauma z tego powodu i znienawidzenie swojego imienia:/

ja mam statystyki najczęściej nadawanych imion w moim powiecie w tamtym roku i na początku tego roku i nie chciałabym nazwać mojej córci tak jak inni, bo później w szkole będą same Julki np.
mam podobnie, chociaż też nie chciałabym aby się pokrywało z dziećmi najbliższej rodziny...
icarium Emilia została wybrana bezdyskusyjnie :p
werkamirek pierwsza myśl mojego M była Weronika, ale jakoś Emilia wygrała.

a my musimy wymyslic jakies uniwersalne imie. Mojemu sie podoba Jacek,ale tutaj wymowia to przy dobrych wiatrach Jasek :) ja mowie,ze jak mieszkamy tu , to moze nie robmy dziecku traumy,ze przy fin nazwisku bedzie pol imie pryz ktorym sobie beda lamac jezyki :) ale latwo mozna znalezc podobne np Tomek moze byc Tomas, Tuomas, Tomi. narazie narady trwaja i najlepiej nam idzie wykreslanie z kalendarza te imiona, ktore sa "napewno nie" :)
dziewczynka mial byc Halinka :)

a my musimy wymyslic jakies uniwersalne imie. Mojemu sie podoba Jacek,ale tutaj wymowia to przy dobrych wiatrach Jasek :) ja mowie,ze jak mieszkamy tu , to moze nie robmy dziecku traumy,ze przy fin nazwisku bedzie pol imie pryz ktorym sobie beda lamac jezyki :) ale latwo mozna znalezc podobne np Tomek moze byc Tomas, Tuomas, Tomi. narazie narady trwaja i najlepiej nam idzie wykreslanie z kalendarza te imiona, ktore sa "napewno nie" :)
dziewczynka mial byc Halinka :)

Jacek to Dżak mogą wymawiać, tylko z tym e musisz coś zrobić :-)

reklama
Ojej a my się wogóle nie możemy zdecydować. MNie się podoba Borys, a mężowi nie :( Bierzemy pod uwagę jeszcze Kubę i Szymona i ewentualnie Igora...AAaaaaaa :)

Ja też chciałam Borysa, ale mój M się kategorycznie nie zgodził :-D Kuba i Szymon zdecydowanie za częste jak dla mnie. Igor - nie jest złe ;-) Ja bym walczyła o Borysa lub Igora albo szukała czegoś jeszcze innego (kompromisu) ;-)

Pysia - dzięki :-) albo jestem ślepa albo Cię nie ma na liście mam :baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry