reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Moje bebe bedzie mieć na imie.....??

niuniaa jak widzisz to mój ulubiny wątek i zawsze w nim pisze :D

blanka fajne,a karwena-- bez komentarza:/

reklama
Karwena???:confused: w życiu nie słyszałam...jak to zdrabniać...a Blanka strrasznie mi się podoba. Miałam w szkole koleżanke Blaneczke i strasznie fajna dziewczyna była więc mi się dobrze kojarzy

zauwazylam no karwena mi se jakos dziwnie kojarzy ale coz to juz rola gustow!!
cytryna Samira mi sie podoba takie orginalne:)
sivi moj wujek chcial tak dac corce na imie

Samira faktycznie nie brzmi polsko... raczej arabsko. Karwena to porazka... nie slyszalam nawet takiego imienia. a Blanka ladne, zupelnie jak Bianka. choc Blanek znam sporo, wiec raczej nie dalabym tak corce na imie
u mnie bedzie Marlenka i koniec! ;-)

U nas była propozycja aby nadać imię Oliwier, ostatnio się męża pytam że możemy powoli rozmyślać by ostatecznie wybrać... a mąż na to "no Oliwier i koniec!" :-)

Na pozór wydaje się, że każdy z nas nadaje dziecku takie imię, jakie najbardziej mu się podoba. Niestety nie jest tak do końca. Dowiedziono, że o wyborze decyduje nie tylko indywidualny gust rodziców, ale też ich społeczne aspiracje oraz oczekiwania wobec potomka. Badania dwóch socjologów, Jurgena Gerhardsa i Stanleya Liebersona, wykazały, że imiona obcobrzmiące, zaczerpnięte z zachodu są typowe dla osób z niższych warstw społecznych, które pragną się wybić i zapewnić swojemu dziecku lepszą przyszłość. Natomiast rodzice wykształceni unikają ich, ponieważ pragną podkreślić swą wyższą pozycję. Wybujała wyobraźnia rodziców może w skrajnych przypadkach prowadzić nawet do zaburzeń. Tak wykazały badania amerykańskich specjalistów, którzy porównali imiona pacjentów jednego ze szpitali. Okazało się, że ci z problemami psychicznymi częściej nosili imiona niespotykane. Badacze uważają, że to negatywnie reagujące otoczenie stało się źródłem niekorzystnych doświadczeń i zrodziło u nich problemy psychiczne.

zaczerpnięte z
Imię dla dziecka - eMaluszki.pl
to jest naprawde bardzo trafne
Blanka to dla mnie imie dla kotki(znalam osobiscie)
Ja uwarzam ze jezeli ktos tu pisze o swoich upodobaniach ,to tez musi liczyc sie z krytyka.

reklama
To ja dla rozluźnienia atmosfery podaje propozycję dwóch staropolskich imion:

Etopiryna - dla dziewczynki, Ketoprom - dla chłopca

Piknie i nie drogo :-D

Do góry