reklama
sivi
Fanka BB :)
Karwena??? w życiu nie słyszałam...jak to zdrabniać...a Blanka strrasznie mi się podoba. Miałam w szkole koleżanke Blaneczke i strasznie fajna dziewczyna była więc mi się dobrze kojarzy
niuniaaa19
zauwazylam no karwena mi se jakos dziwnie kojarzy ale coz to juz rola gustow!!
cytryna Samira mi sie podoba takie orginalne
sivi moj wujek chcial tak dac corce na imie
cytryna Samira mi sie podoba takie orginalne
sivi moj wujek chcial tak dac corce na imie
Z
zupkaogorkowa
Gość
Samira faktycznie nie brzmi polsko... raczej arabsko. Karwena to porazka... nie slyszalam nawet takiego imienia. a Blanka ladne, zupelnie jak Bianka. choc Blanek znam sporo, wiec raczej nie dalabym tak corce na imie
u mnie bedzie Marlenka i koniec! ;-)
u mnie bedzie Marlenka i koniec! ;-)
Mariolciaa
U nas była propozycja aby nadać imię Oliwier, ostatnio się męża pytam że możemy powoli rozmyślać by ostatecznie wybrać... a mąż na to "no Oliwier i koniec!" :-)
sivi
Oliwier códne. Jest Oliwier i Oliwer czy to to samo?
Ja znów sporo Marlenek znam a Blanke tylko jedną :-)
Ja znów sporo Marlenek znam a Blanke tylko jedną :-)
K
karolina1978
Gość
to jest naprawde bardzo trafneNa pozór wydaje się, że każdy z nas nadaje dziecku takie imię, jakie najbardziej mu się podoba. Niestety nie jest tak do końca. Dowiedziono, że o wyborze decyduje nie tylko indywidualny gust rodziców, ale też ich społeczne aspiracje oraz oczekiwania wobec potomka. Badania dwóch socjologów, Jurgena Gerhardsa i Stanleya Liebersona, wykazały, że imiona obcobrzmiące, zaczerpnięte z zachodu są typowe dla osób z niższych warstw społecznych, które pragną się wybić i zapewnić swojemu dziecku lepszą przyszłość. Natomiast rodzice wykształceni unikają ich, ponieważ pragną podkreślić swą wyższą pozycję. Wybujała wyobraźnia rodziców może w skrajnych przypadkach prowadzić nawet do zaburzeń. Tak wykazały badania amerykańskich specjalistów, którzy porównali imiona pacjentów jednego ze szpitali. Okazało się, że ci z problemami psychicznymi częściej nosili imiona niespotykane. Badacze uważają, że to negatywnie reagujące otoczenie stało się źródłem niekorzystnych doświadczeń i zrodziło u nich problemy psychiczne.
zaczerpnięte z Imię dla dziecka - eMaluszki.pl
Blanka to dla mnie imie dla kotki(znalam osobiscie)
Ja uwarzam ze jezeli ktos tu pisze o swoich upodobaniach ,to tez musi liczyc sie z krytyka.
reklama
Podziel się: