reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Moje bebe bedzie mieć na imie.....??

reklama
moja przyjaciolka ma coreczke amelke... nie wiem dla mnie skrot melka jest poprostu nie do przyjecia...

mi sie wydaje ze duze znaczenie ma to czy znamy kogos o danym imieniu i go lubimy czy nie. moja corcia ma po mojej przyjaciolce i druga tez (w ogole wszystkie niemal anki jakie znam sa super ;-)), no i ja sprawdzam znaczenia imnion - niby nie wierze, ale :-p

pan maz jednak obstaje za zmiana alka, tak na szybko to mu sie podobaja stare polskie imiona jak stanislaw czy edward (nooo w sumie do przemyslenia) :-D oba moge bezproblemowo funkcjonowac w ie - fajnie - czeka nas wybieranie :tak: nooo i z nazwiskiem musi wspolgrac :-)

choc psa nazwal baryła, kota rademenes i nikogo o zdanie nie pytal :szok::rofl2:

amelia - brak kończyny, przy opisywaniu wad rozwojowych ludzkiego płodu...

a no wlasnie o to mi chodzilo ....

Basia no dokladnie jeszcze do nazwiska zeby pasowalo , bo jak slysze jakies Dzesika Kowalska to sory , ale ladnie to nie brzmi ...
a co do znaczenia imion to ja niewierzylam niby , ale poczytalam sobie charakterystyke wszystkich osob w rodzinie i kurcze wiekszosc sie zgadza :) a juz moje imie i ja to wybitnie :)
moze dlatego , ze imie moje wspolgra z data urodzin :)??
zalazlam takie cos kiedys , ze podane sa imiona i do tego jakie najlepiej znaki zodiaku pasuja :)
no i mama tylko mnie z naszej 3 wpasowala :) i sie zgadza wszystko !!
oczywiscie nie ma co przesadzac , ale poczytac sobie mozna ;)

a ja nie lubie Ola, chyba dlatego ze sama mam tak na imie. jak bylam mala to w ogole nie moglam zalapac ze Ola i Aleksandra to to samo (no bo podobne nie sa ;) ) i sie przedstawialam tak:
Nazywam sie Aleksandra Sk....
Ale na imie mam Ola!

Karolina mi nie obrzydzily-i tak mi sie podoba :)

oj karolina to takie głupie gadanie, jak będziesz czuła w sercu, że ma być Amelia to będzie Amelia i tyle a głupie pisanie a tym bardziej opinie innych na temat imion nie powinny mieć znaczenia przy wyborze imienia dla Twojego dziecka ;-)

ktoś napisał, że Milena jest oklepana, i średnio się komuś te imię podoba a tak na imię ma moja córcia i w sumie w d...pie mam komentarze innych na temat tego imienia bo dla mnie to najpiękniejsze imię dla córki na świecie :tak:

zgadzam sie - wybor imienia to bardzo indywidualna sprawa :tak:

u nas sie kazdy dziwil na jole - a w szpitalu gdzie rodzilam (warszawa solec) to powiedziala polozna ze od ponad 2 lat tego imienia nie spotkala :-)

a ja mysle że jak zobaczymy swoją Kruszynke to bedziemy wiedziały że to imie jest dobre.
moz-screenshot-10.png
;-)

kazda z nas ma inny gust i nazwie dziecko tak jak bedzie chciala :)
a jezeli ktos prosi o opinie to musi sie liczyc z tym , ze moze byc negatywna i imie sie komus nie bedzie podobac
jak dla mnie normalne :)

reklama
Asionek masz 100% racje.Ja nie mam problemu ze zdrowa krytyka.Ja zrobilam ten test na imie wyszlo mi Filomena i Olimpia .Nie podobaja mi sie.

Do góry