reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Moje bebe bedzie mieć na imie.....??

a co sadzicie o Konradzie? nie pasuje chyba do malego chlopca, co? wolalabym Kornel, ale znajomi maja dwuletniego Kornelka, wiec nie da rady

reklama
zupka mi sie Konrad podoba, przeciez maly chlopiec kiedys dorosnie i bedzie duzym chlopcem ;-)

A moj maz jest niereformowalny i tak sie uparl na Jasia ze chyba nie da rady nic zmienic jesli bedzie chlopiec. Nie zeby mi sie totalnie nie podobalo ale troche mam zle skojarzenia no i jest wiele innych ktore mi sie bardziej podobaja. Ehhh ci faceci.

My tez mamy zgryza jesli chodzi o imiona... Chce jakies proste i "miedzynarodowe" to znaczy zeby bez problemu mozna je bylo wymowic tutaj gdzie mieszkamy, ale narazie jakos na powaznie sie nie zastanawialismy...
I z jednej strony nie chcialabym jakiegos "oklepanego" imienia (chociaz za granica, to raczej to nie grozi;-)), a z drugiej jak zechce nazwac corcie np Zuzia, to zaden dla mnie problem, ze tak ma na imie moja mama, siostrzenica i siostrzenica mamy:-)
Jak wybralismy imie dla Kayi to w tym samym czasie kuzyn meza z zona oczekiwali dziewczynki, tylko 4 m-ce wczesniej i sie okazalo ze wybralismy te same imiona dla dziewczyn, tylko z inna pisownia (my tak wybralismy tylko z powodow czysto technicznych, zeby nie bylo problemu z wymawianiem przez tutejszych).

W kazdym razie jesli podoba sie Wam jakies imie i czujecie ze bedzie pasowalo do Waszego dziecka i nazwiska to czy to takie wazne ze ktos z otoczenia sie tak samo nazywa?:tak:

A moi synowie dzisiaj powiedzieli ze dla chlopca Kai.Moj m. upiera sie nad wloskim imieniem,a ja powiedzialam ze ma zapomniec.

reklama
Hej, dziewczyny, a ja mam już Tatiankę , teraz na 80% będzie synek, więc będzie miał na imię Iwo.
Imię Tatiana nikomu się nie podobało w naszej rodzinie, ale my z m. i tak postawiliśmy na swoim i jest nasza Tisia:)

Do góry