reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mój Syn ma 15 miesięcy i jeszcze nie siedzi. POMOCY!

Witam,
jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość i pomoc.
Wiem, że każde dziecko inaczej się rozwija więc do wszystkiego trzeba podchodzić z pewnym dystansem.
Niestety mój Syn ma 15 miesięcy i jeszcze nawet nie siedzi :(
Czy to normalne, bo wydaje mi się, że nie.
Niestety z Żoną nie układa mi się i niewiele mogę zrobić :(

reklama
Rozwiązanie
KATGA ja też mam żal do lekarzy że nie zrobiono mi USG tuż przed porodem bo wcześniejsze badanie wskazywało ze dziecko będzie duże.Córka ważyła 3900 a synek 4350 oba porody sn
reklama
Miałam to samo z moją dwójką młodszych dzieci.U córki to przeoczyłam bo jeszcze wtedy nic nie wiedziałam o wnm i asymetrii a nasz pediatra był tylko od osłuchania do szczepienia szczęście w nieszczęściu córa dostała alergii i dostaliśmy najpierw skierowanie do nonatologa która zauważyła że z dzieckiem jest coś nie tak dostaliśmy skierowanie do neurologa i dopiero zaczęliśmy rehabilitację.Córka miała już 8 mies.Z synkiem już wiedziałam co z czym i rehabilitację mieliśmy od 3 mies.

A nie jest tak że wcześniaki są od początku pod opieką neurologa?
I
Anek coś Ty wszystko prywatnie zalatwialam neurologa, okuliste. Może takie skrajne wczesniaki, albo są jakieś podstawy to od razu kierują. U nas stwierdzili, że nie ma podstaw wszystko dobrze. A mi się to nie podobało, bo miałam już starszą córkę i to że często się budził i był dzieckiem ciągle chcacym noszenia mnie nie dziwilo ale asmetria była widoczna gołym okiem, i ta broda ja już się bałam czy to nie jakaś padaczka ale na szczęście nie.

U nas też przyczyną napięcia i asymetrii było niedotlenienie spowodowane zaklinowaniem się dziecka w kanale.
No i czyja to wina? Ja mam straszne pretensje do szpitala, bo jestem osobom bardzo szczupla, jeszcze przed zajsciem w ciaze moja ginekolog mowila, ze mam mala macice, ogolnoe drobnej budowy jestem i moge miec problemy przy porodzie. No i mialam. Dziecko zaklinowalo sie w kanale wiec bylo za pozno na.cesarke, ja popekalam w srodku, nacinali mnie. Koszmar. No,ale z powodu drobnej budowy nie robia cesarki, a to, ze wlasciwie prawie pewne sa u takich osob problemy przy porodzie niewiele ich obchodzi, w koncu nie ich dziecko. Jak poszlam do swojej ginekolog na wizyte po porodzie to zdziwiona mowi do mnie: "to dali Pani rodzic sn?"

KATGA ja też mam żal do lekarzy że nie zrobiono mi USG tuż przed porodem bo wcześniejsze badanie wskazywało ze dziecko będzie duże.Córka ważyła 3900 a synek 4350 oba porody sn

Rozwiązanie
Witam,
Wiem, że każde dziecko inaczej się rozwija więc do wszystkiego trzeba podchodzić z pewnym dystansem.
Panie Łukaszu i jak synek teraz ,wiem że sporo czasu upłynęło ,ale chciałam zapytać jak dalej potoczyła się historia z rozwojem .

Witam,
Witam,
Witam panie Łukaszu chciałam zapytać ,mimo upływu czasu jak potoczyły się sprawy z rozwojem syna .Mam nadzieję że uda się otrzymać odpowiedź .

Do góry