reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mój pierwszy raz...

Zapomnialam dodac ze mala mnie dzis rozwalila czesto sluchamy razem techno (oczywiscie nie tak glosno jak kiedys)a dzis Kaya robila tany tany w rytm rozbijanych przeze mnie schabowych myslalam ze padne ze smiechu:-D:-D:-D:-D

reklama
Pierwsze spotkanko Domisia z Marcello:-):-):-)
I Marcela z Dominisiem:-):-):-)mam nadzieję że nie ostatnie;-)
jak równiez piersze ugryzienie mamy w palec do krwi (mojej krwi) oraz "niewiadmokiedy" ugryzienie mamy w palec u nogi:szok:obyło sie bez bandaża ale bolało okrutnie:-p
poza tym daje dziubka juz od kilku tygodni nawet sobie w lustrze;-)nawet sam się wystawia do całowania i tańcuje przy muzyczce (czasem):sorry2:

Tak tak Marcello daje bardzo soczyste buziaki:-D:-D:-D
Domis dzisiaj pierwszy raz pil herbatke przez ustnik nie smoczek i nawet nie mial oporow:sorry2: i chyba dojrzal u Marcela jak sie daje buzi i tez mi dzisiaj dawal he he:-)

A i jeszcze mi sie przypomnialo jak bylismy dzisiaj u mojej cioteczki to Domis sam pierwszy raz zakladal na siebie pieluszke tetrowa a ja mu mowilam "a kuku" a jak zdejmowal ja na to "jest Domis" straszny ubaw mial bo troche nam to zajelo czasu :-D:-)

Ale nam się zrobiło tych pierwszych razów... gratulki dla wszystkich...

U nas od kilku dni są: robienie papa, stanie chwile bez trzymanki z upadkiem:-( no i pierwsze słowo: tata:rofl2:

Przez ostatni tydzień Mila zaczęła robić dużo nowych rzeczy
próbuje naśladować głosy zwierząt
krówka - uuuuuuuuu
lew - aaaaaaaaaaa
świnka - nie potrafię przeliterować, ale tak jakby chrapliwie chuchała
Próbuje wkładać przedmioty, a nie tylko wyciągać i rozrzucać. Np dziś próbowała włożyć policjanta do autka, i klocek w drugi klocek z dziurką.
Jak bierze grzebień, to się nim "czesze", a nie zjada. A telefon przykłada mi do ucha (a właściwie do głowy)
Daje buziaki jak się ją o to poprosi i się przytula.

daje buzi nie proszony;-)
chodzi za jedną rękę a kilka kroków z rozpedu zrobi sam (bo się rzuca na cel)
wkłąda klocki do wiaderka i nakąłda krążki na bolec
czyta ksiażeczkę wydając śmieszne dżwięki
śpiewa do muzyki
nakłada sobie chusteczkę na głowkę i robi "tu jest bobas"

Dzisiaj pierwszy raz wdrapała się na łóżko aby zdobyc zamierzony cel-telefon,i już mam przerąbane:tak:bo schodzic próbuje tylko przodem.

reklama
Do góry