reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mój pierwszy raz...

Zapomnialam dodac ze mala mnie dzis rozwalila czesto sluchamy razem techno (oczywiscie nie tak glosno jak kiedys)a dzis Kaya robila tany tany w rytm rozbijanych przeze mnie schabowych myslalam ze padne ze smiechu:-D:-D:-D:-D

reklama
Pierwsze spotkanko Domisia z Marcello:-):-):-)
I Marcela z Dominisiem:-):-):-)mam nadzieję że nie ostatnie;-)
jak równiez piersze ugryzienie mamy w palec do krwi (mojej krwi) oraz "niewiadmokiedy" ugryzienie mamy w palec u nogi:szok:obyło sie bez bandaża ale bolało okrutnie:-p
poza tym daje dziubka juz od kilku tygodni nawet sobie w lustrze;-)nawet sam się wystawia do całowania i tańcuje przy muzyczce (czasem):sorry2:

Tak tak Marcello daje bardzo soczyste buziaki:-D:-D:-D
Domis dzisiaj pierwszy raz pil herbatke przez ustnik nie smoczek i nawet nie mial oporow:sorry2: i chyba dojrzal u Marcela jak sie daje buzi i tez mi dzisiaj dawal he he:-)

A i jeszcze mi sie przypomnialo jak bylismy dzisiaj u mojej cioteczki to Domis sam pierwszy raz zakladal na siebie pieluszke tetrowa a ja mu mowilam "a kuku" a jak zdejmowal ja na to "jest Domis" straszny ubaw mial bo troche nam to zajelo czasu :-D:-)

Ale nam się zrobiło tych pierwszych razów... gratulki dla wszystkich...

U nas od kilku dni są: robienie papa, stanie chwile bez trzymanki z upadkiem:-( no i pierwsze słowo: tata:rofl2:

Przez ostatni tydzień Mila zaczęła robić dużo nowych rzeczy
próbuje naśladować głosy zwierząt
krówka - uuuuuuuuu
lew - aaaaaaaaaaa
świnka - nie potrafię przeliterować, ale tak jakby chrapliwie chuchała
Próbuje wkładać przedmioty, a nie tylko wyciągać i rozrzucać. Np dziś próbowała włożyć policjanta do autka, i klocek w drugi klocek z dziurką.
Jak bierze grzebień, to się nim "czesze", a nie zjada. A telefon przykłada mi do ucha (a właściwie do głowy)
Daje buziaki jak się ją o to poprosi i się przytula.

daje buzi nie proszony;-)
chodzi za jedną rękę a kilka kroków z rozpedu zrobi sam (bo się rzuca na cel)
wkłąda klocki do wiaderka i nakąłda krążki na bolec
czyta ksiażeczkę wydając śmieszne dżwięki
śpiewa do muzyki
nakłada sobie chusteczkę na głowkę i robi "tu jest bobas"

Dzisiaj pierwszy raz wdrapała się na łóżko aby zdobyc zamierzony cel-telefon,i już mam przerąbane:tak:bo schodzic próbuje tylko przodem.

reklama
Do góry