reklama
Dusia08
Marzec '08
A u nas przedwczoraj byl pierwszy upadek z kanapy na podloge. Ale na szczescie nic sie malemu nie stalo. Ale sie wystraszylam az sie cala trzeslam. A poszlam tylko na sekunde do kuchni.
w piątek Julka poraz pierwszy zasnęłą w pozycji "siedzącej" na kolanach u babci
a poza tym juz smieje się na głos i nagadać się nie może ale z plecków na brzuszek nie chce się przewracać :-( nawet z brzuszka na plecki nie chce - miała tylko jeden taki dzień że za każdym razem jak ją położyłam na brzuszku to albo od razu albo po chwii przewracałą się na plecki
a poza tym juz smieje się na głos i nagadać się nie może ale z plecków na brzuszek nie chce się przewracać :-( nawet z brzuszka na plecki nie chce - miała tylko jeden taki dzień że za każdym razem jak ją położyłam na brzuszku to albo od razu albo po chwii przewracałą się na plecki
Marcel od tygodnia bawi sie stópkami i chwyta się za uda jak siedzi w wózku lub fotelikucora częsciej domaga się żeby mu podnosić wózek do pozycji siedzącej (półsiedzącej) i sobie aptrzy na świat - raz tak zasnął
nadal trenuje przewroty na brzuszek na razie bez rezultatu ale za to już na boczki śmiga "z palcem w nosie" i kręci się wokół własnej osi jak tylko ma ku temu plac
zauwazyłam też że jak sie bardzo postara to w pozycji na brzuszku przesuwa się w tył i to tak zę musze na przewijaku go pilnować - czyżby początki raczkowania???
nadal trenuje przewroty na brzuszek na razie bez rezultatu ale za to już na boczki śmiga "z palcem w nosie" i kręci się wokół własnej osi jak tylko ma ku temu plac
zauwazyłam też że jak sie bardzo postara to w pozycji na brzuszku przesuwa się w tył i to tak zę musze na przewijaku go pilnować - czyżby początki raczkowania???
U nas dziś była pierwsza marchewka. Milenka przyzwyczajona na razie tylko do kaszki manny chętnie otworzyła buziaka, a po chwili wykrzywiła się jakbym jej cytrynę dała. No i zaraz wszystko wypluła. Ale następne porcje już jadła i chyba w końcu jej posmakowało.
mamma80
Entuzjast(k)a
My też już zaliczyłyśmy pierwsze jabłuszka i marchewkę-lubi bardzoA dzisiaj jest pierwszy taki dzień kiedy non stop przewraca się z pleców na brzuszek i odwrotnie.
No i śpimy już w swoim pokoju:-)
No i śpimy już w swoim pokoju:-)
reklama
Podziel się: