olka11135
Fanka BB :)
Wiesz co, napisalas "chodza Z Nami". Twoj maz w tym jest. Autorka nie jest pewna reakcji swojego. Syn chyba tez skoro zaczal od matki. U Nas nie ma parad itp, mam nastolatki , dwojke . Maz nawet sie ucieszy jak przyprowadza kogos o innym kolorze skory znajac go ale mysle, ze wiadomosc o synu homoseksualiscie moze go przybic. Potrzebowalby czasu . Nie wszyscy jednak sa tak calkowicie otwarci jak Ty. Autorka ma watpliwosci, obawy i chce o tym pogadac. Nie widze w tym nic zlego. Ale widzisz, ja nawet bym nie pomyslala o tym co napisalas, ze rozmowa tylko Z nia moze miec taki przekaz. Dlatego warto rozmawiac by nieswiadomie nie popelniac gaf. Nie wszyscy jestesmy na wszystko przygotowani.
W tym drugim wątku autorka jeszcze napisała, że syn płakał. Czy gdyby był hetero i przyprowadził dziewczynę to by płakał? No pewnie nie. Dla mnie dziecko tam czuje, że zawiodło, że nie jest takie jak rodzice oczekują. No niestety. Rodzicem jesteśmy cały czas, nie tylko jak trzeba przewijać i karmić. Dla mnie to tu trzeba sensownego psychologa kogoś od Kampanii Przeciw Homofobii Link do: Kampania Przeciw Homofobii