reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Modne i zadbane stycznióweczki :)

Ja dresików ciążowych nie kupuję. Na razie mieszczę się w swoich starych, a jak przestanę to będę nosić stare mojej mamuśki, która jest tęższa ode mnie ;-) Nosiłam je w pierwszej ciąży i było ok :tak:

Niedawno kupiłam sobie spodnie dżinsy na allegro, ale muszę zanieść je do krawca: oczywiście są za długie dla mnie no i na dodatek pas okazał się zbyt duży i też muszę go trochę zwęzić ;-)

reklama
Ja na początku, jak zaczęłam wyrastać ze spodni, to miałam z tym ogromny problem. Co prawda kupiłam sobie dwie pary spodni ciążowych (takie same, dwa różne rozmiary), ale zupełnie się nie sprawdziły. To były takie dżinsy z doszytym pasem i przez to, że kończyły się pod brzuchem uciskały mi go. Dlatego bałam się kupić kolejne, żeby nie wyrzucić kasy w błoto. Tamte kosztowały po 30 zł, to mogłam sobie pozwolić, a jak później szukałam, to nie znalazłam nic poniżej 100 zł, więc zrezygnowałam z zakupu.
Na szczęście poratowała mnie koleżanka mamy z pracy, której kuzynka była wcześniej w ciąży i przyniosła mi 4 pary spodni, dżinsy, coś a'la sztruks, dresy i ogrodniczki, więc problem spodni mam z głowy aż do porodu:)

Właśnie moja kuzynka też narzeka na takie dżinsy z pasem, że uciskają, cieszę się, że ja się nie zdecydowałam ich kupić...

A ja mam dżinsy z pasem ciążowym z H&Mi jestem zadowolona. Noszę je od 4 miesiąca ciąży i służą mi :-) Tylko, że ja kupowałam spodnie z regulowanym pasem i dodatkowo takie, które są luźne w miesjcu, gdzie w normalnych spodniach jest zamek. Dzięki temu nawet jak już mi brzucholek urósł to nadal są dobre i nie uciskają. Myślę, że będę je miała do końca ciąży.

Ja na szczęście dostałam spodnie ciążowe - pas się kończy pod brzuszkiem, spodnie fajne z materiału i na razie za luźne, ale już niedługo będą dobre na mnie

Ewcia sliczne te ogodniczki , moze bys sie w nich pokazala :)

Giovannessa,Moncia dzieki za linki napewno sie na któres skusze, bo poki co mam jedne spodnie dresowe ale sa
cienkie a wiadomo jesien jest i nie zawsze wieczorami czy w ciagu dnia bedzie
cieplo

Co do spodni to mam 4 pary z czego dwie pozyczone i juz robia sie ciasne takze musze czegos poszukac

Carri - mam zamiar dzisiaj iść z dziewczynkami na spacerek i porobić trochę fotek. Może Nicole mi jakieś porobi. Misiek dzisiaj do 14 w pracy a potem do marketu jeszcze ma mi skoczyć więc pewnie na 16 zląduje w domciu :) Idziemy bez niego...

A ja mam dżinsy z pasem ciążowym z H&Mi jestem zadowolona. Noszę je od 4 miesiąca ciąży i służą mi :-) Tylko, że ja kupowałam spodnie z regulowanym pasem i dodatkowo takie, które są luźne w miesjcu, gdzie w normalnych spodniach jest zamek. Dzięki temu nawet jak już mi brzucholek urósł to nadal są dobre i nie uciskają. Myślę, że będę je miała do końca ciąży.

No moje też miały regulowany pas i wydawały się luźne, ale jak siedziałam, to mnie uciskały i twardniał mi brzuch, więc z nich zrezygnowałam. Moja koleżanka miała też takie i jej służyły całą ciążę, więc ja za jaj przykładem kupiłam takie sobie, a mnie cisnęły. Widocznie ten typ tak ma;)

Ja też pomierzyłam z 10 par i jak stałam to było ok ,a jak tylko przykucnęłam to piły Mnie w brzucho jak diabli.W końcu wypatrzyłam jeansy z golfem ciążowym ale nie jest tak równo wycięty,tylko na dole jest półkoliście na brzuchu material a nie jeans i są bajka:)

reklama
ja nie szaleje z ciuchami bo kasy brak po domu chodze w spodniach z pierwszej ciazy bo sa juz przetarte w kroku wiec tylko po domu i na piaskownice z miska na spacer. a na pole mam z H&M i sa rewelacyjne od 4 m-ca w nich chodze i mam jeszcze luz a pas materialu mam pod cycorkami :)

Do góry