reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mocz w ciąży

reklama
A zapomniałam jeszcze wspomnieć że jestem w trakcie leczenia infekcji, przyjmuję luteinę dopochwową i macmirror, przy pobieraniu nie zatykam wejścia do pochwy

Ja akurat jestem jedną z tych panikar 🙈 straszne to jest. Próbuje to zrzucić na to że za mało piłam ale nie wiem czy to wgl mogłoby być przyczyną tego białka 😭
Ja również stosuję luteinę i przed badaniem po prostu się podmywam i oddaje mocz że środkowego strumienia. Generalnie białko w moczu jest dopuszczalne w niewielkiej ilości i prawdę mówiąc każdy lekarz na jakąś swoją określoną normę. Widział Twój wynik nie panikował więc i Ty bądź spokojna 😉. Jeśli chodzi o picie to jak najbardziej mógł to informacje od urologia, w razie gdyby się utrzymywało się to wtedy trzeba zrobić posiew moczu. Ale nie martw się na zapas Twój spokój teraz jest najważniejszy 😊

Ja również stosuję luteinę i przed badaniem po prostu się podmywam i oddaje mocz że środkowego strumienia. Generalnie białko w moczu jest dopuszczalne w niewielkiej ilości i prawdę mówiąc każdy lekarz na jakąś swoją określoną normę. Widział Twój wynik nie panikował więc i Ty bądź spokojna 😉. Jeśli chodzi o picie to jak najbardziej mógł to informacje od urologia, w razie gdyby się utrzymywało się to wtedy trzeba zrobić posiew moczu. Ale nie martw się na zapas Twój spokój teraz jest najważniejszy 😊
Czyli mała ilość picia mogła też to spowodować? 😁

Jeszcze mam pytanie odnośnie obciążenia glukozą . Najpierw na czczo pobrała mi krew i zmierzyła z tej krwi glukometrem i wyszło 94 i już się przestraszyłam że będzie coś nie tak ale po otrzymaniu wyników wyszło że na czczo 78, po 1h 103 a po 2 h 107 . I moje zdziwienie jest z tego na czczo na glukometrze 94 a z laboratorium 78 🙈

Jeszcze mam pytanie odnośnie obciążenia glukozą . Najpierw na czczo pobrała mi krew i zmierzyła z tej krwi glukometrem i wyszło 94 i już się przestraszyłam że będzie coś nie tak ale po otrzymaniu wyników wyszło że na czczo 78, po 1h 103 a po 2 h 107 . I moje zdziwienie jest z tego na czczo na glukometrze 94 a z laboratorium 78 🙈

Normalne, glukometry przekłamują nawet do 15%, a jak jest stary i/lub ma słabą baterię to jeszcze gorzej

Zazwyczaj tak właśnie jest jeśli chodzi o glukometr i pomiar z krwi.

reklama
Do góry