reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mocz w ciąży

reklama
Z piciem trochę słabo u mnie to fakt
To może mieć bardzo duży wpływ w prawdzie ja miałam białka 10 i bez ketonów ale powtórzyłam badanie dwa dni później z tym że dzień przed dużo wypiłam wody i już było wszystko ok.
Jeśli chodzi o ketony to może dużo wymontujesz? Jesz za mało węglowodanów, a za dużo tłuszczy? Powodem też może być problem z tarczycą ten temat warto w miarę szybko skonsultować z lekarzem jeśli wyniki dalej będą podobne.

To może mieć bardzo duży wpływ w prawdzie ja miałam białka 10 i bez ketonów ale powtórzyłam badanie dwa dni później z tym że dzień przed dużo wypiłam wody i już było wszystko ok.
Jeśli chodzi o ketony to może dużo wymontujesz? Jesz za mało węglowodanów, a za dużo tłuszczy? Powodem też może być problem z tarczycą ten temat warto w miarę szybko skonsultować z lekarzem jeśli wyniki dalej będą podobne.
Byłam dzisiaj u ginekologa i pokazałam mu wyniki i mówił żeby za tydzień powtórzyć wyniki. Jak zobaczył te białka w moczu to się pytal czy dzień przed badaniem czy miałam jakiś wysiłek fizyczny. Nie miałam ale wieczorem dzień przed badaniem miałam trochę stresu i plakalam, no i tego dnia mało piłam łącznie może z 750 ml i nie jadłam węglowodanów praktycznie wcale

Wczoraj po odebraniu wyników poczytałam w internecie i tak się wystraszyłam że ciśnienie skoczyło mi do 143/91 ale po 10 minutach jak się uspokoiłam spadło do 115/66

Wczoraj po odebraniu wyników poczytałam w internecie i tak się wystraszyłam że ciśnienie skoczyło mi do 143/91 ale po 10 minutach jak się uspokoiłam spadło do 115/66
Niepotrzebnie. Badanie moczu czasami wychodzi z odchyłami, warto zawsze powtórzyć tak jak zalecił lekarz a nie się stresować. U mnie raz wyszło dużo różnych odchyłów, bo źle pobrałam próbkę, a raz też miałam ketony w moczu - za duży odstęp od jedzenia do pobrania.

Niepotrzebnie. Badanie moczu czasami wychodzi z odchyłami, warto zawsze powtórzyć tak jak zalecił lekarz a nie się stresować. U mnie raz wyszło dużo różnych odchyłów, bo źle pobrałam próbkę, a raz też miałam ketony w moczu - za duży odstęp od jedzenia do pobrania.
To też fakt że był duży odstęp od jedzenia do pobrania i przed snem już czułam głód ale nie jadłam specjalnie. Więc może z tad te ketony a białko bo za mało wody piłam dzień przed no i przed snem miałam straszny napad paniki i płakałam 🙈

To też fakt że był duży odstęp od jedzenia do pobrania i przed snem już czułam głód ale nie jadłam specjalnie. Więc może z tad te ketony a białko bo za mało wody piłam dzień przed no i przed snem miałam straszny napad paniki i płakałam 🙈
Pewnie tak, powtórzysz badanie tak jak powiedział lekarz i bardzo możliwe, że drugie już będzie w całości w normie :)

W internecie zawsze można się dużo naczytać czasem jak się porówna jakieś objawy to wygląda to wszystko od razu o wiele gorzej niż faktycznie jest. Bądź spokojna i dobrej myśli 😊 dostosuj się do zaleceń lekarza, trzymam kciuki że problem tkwi jedynie w drobnostkach takich jak zła dieta i zbyt mała ilość wypiajnej wody. Na wieczór spokojnie zjedz sobie kolację 😉

reklama
W internecie zawsze można się dużo naczytać czasem jak się porówna jakieś objawy to wygląda to wszystko od razu o wiele gorzej niż faktycznie jest. Bądź spokojna i dobrej myśli 😊 dostosuj się do zaleceń lekarza, trzymam kciuki że problem tkwi jedynie w drobnostkach takich jak zła dieta i zbyt mała ilość wypiajnej wody. Na wieczór spokojnie zjedz sobie kolację 😉
Oby tak było ciśnienie w normie w granicy 109/63 do 127/77 , więc mam nadzieję że jak powtórzę i będę normalnie jadła i więcej piła to będzie już ok

Do góry