reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

mocne hamowanie samochodem

Ola_123

Zaciekawiona BB
Dziewczyny, mam głupie pytanie, ale może któraś z Was mnie uspokoi. Czy wg Was mocniejsze hamowanie samochodem może spowodować odklejenie łożyska? Wczoraj miałam taką sytuację, samochód przed nami nagle się zatrzymał i musieliśmy gwałtowniej zahamować. Ja nie mam żadnych niepokojących objawów, teoretycznie nic się nie stało, ale zaczęłam się martwić czy mogło to mieć wpływ na łożysko. Nie chcę też z każdą taką głupotą jeździć do lekarza na USG, wizytę planową mam za ponad tydzień... Co myślicie?

reklama
Jeżeli nic Cię nie boli ani nie krwawisz to raczej nie ma po co panikować 🤷‍♀️ też w ciazy miałam różne kraksy, raz mnie tak pies pociągnął że poleciałam jak długa. Na szczęście nic się nie stało

Też schizowalam w poprzedniej ciąży, że mi się łożysko odklei, ale lekarka mi powiedziała, że zauważyłabym 😂. Objawy to silny ból i krwotok. Dziecko jest dosc dobrze chronione w brzuchu, ale jak się martwisz to ja bym pojechała sprawdzić do lekarza.

Uwierz mi, zauważyłabyś odklejanie łożyska. Poza tym jak gwałtowne to było hamowanie? Masz zasinienia na klatce piersiowej? Obojczyku?

reklama
Adapter po to aby pas nie szedł po brzuchu tylko niżej, pod nim.
Adaptery zwykle prowadzą do tego, że pas przebiega po udach. W razie wypadku ma się połamane kości udowe, co jest bardzo poważnym urazem...
Bezpieczniej zapiąć pas bez adapterów, pilnując by pas szedł pod brzuchem, po kolcach biodrowych. Aby to zrobić trzeba być bez kurtki. Ale teraz jest ciepło, to łatwo.

reklama
Do góry