reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MNIAM_MNIAM-wszystko o jedzeniu naszych szkrabów

reklama
Trochę zaniepokoił mnie wynik tych siatek centylowych. Dwa wyniki bardzo się od siebie różnią.
Wychodzi że waga jest na 25 centylu, a wzrost na 75 :confused:. Nie za duża rozbieżność . Młody waży 6670 i 68 cm :-).
Wygląda bardzo zdrowo,ma pucki na policzkach :-):-):-).
Takie siatki tylko mętlik w głowie robią,moim zdaniem :-).

ja też nie bardzo umiem je zinterpretować, Ninie wychodzi waga - 97, a wzrost dużo ponad wszystkimi tymi zielonymi krechami......już sama nie wiem co myśleć :-) ale nie sugeruję się, bo i po co :-) dziecko zdrowe i silne więc co mi tam jakieś siatki :-)

Ja tez sprawdzalam i zarejestrowalam sie u nich na stronie wpisalam wszystkie dane od narodzi po dzis i wyszlo mi ze moja Laurunia jest caly czas blisko tej najgrubszej lini (ok 50) i doczytalam sie ze to najlepszy wynik.Moze i wy sprobujcie!!

kiedyś niebyło żadnych siatek i dzieciaczki były silne i zdrowe uważam że to głupi wymysł cieszmy sie zdrowiem naszych pociech a niezamartwiajmy jakimiś bzdetami :-)

Drogie dziewczynki. Z tymi siatkami wg mnie to jest tak: jeżeli wzrost jest wysoko w siatce centylowej a waga nisko albo waga wysoko a wzrost nisko to trzeba się martwić bo albo w 1 przypadku dziecko za malutko waży albo w 2 przypadku dziecko ma nadwagę. Jeżeli oba wyniki na siatkach centylowych idą mniej więcej równo to jest w porządku :-D Mój Fifulec jest duży i ciężki i bardzo się z tego cieszę :-D (no chyba że muszę go nosić :-D)

jakie deserki jedza wasze maluchy?mój jje tylko bananowy jogurt lub banan z ciasteczkiem,innymi pluje (sloiczki laduja w koszu)

u mnie są świeże owoce - banany i jabłka, ale zamierzamy wprowadzić inne - brzoskwinie, białe winogrono... hmm, czas pokaże ;-)

reklama
Ja od tygodnia wprowadzam jabłuszko i mały juz bardzo ładnie i chętnie je. Próbowałam dac swieże jabłuszko to płakał i normalnie mu humor popsułam tym jabłkiem tak wiec zostaja tylko sloiczki.:confused:

Do góry