reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mniam Mniam :)

reklama
Renee serniczek oczywiscie delicje;-)wspanialy-MOJ PIERWSZY WYPIEK :-D no i wszystkim smakowal. Moja siostra stwierdzila ze to najsmaczniejszy sernik jaki do tej pory jadla :szok:a ona sama mimo ze ma 19 lat baaardzo duzo piecze i gotuje bo ma do tego talent, wiec uznanie z jej ust to juz cos :happy2::-D:rofl2::szok::tak:
 
Kilka dni tu az wrzalo z powodu sernika Renee a teraz taka cisza :dry:co jest :confused: Wrzucajcie kolejne pyszne przepisy!!

Agutko a jak tam u CIebie, robisz ten sernik??:-p
 
u mnie w pracy ostatnio furorę robi babka ajerkoniakowa. prościzna bo nawet ja niczego nie schrzaniłam:


25 dag masła
20 dag cukru
25 dag mąki pszennej (1 i 1/2 szklanki)
4 łyżki mąki ziemniaczanej,
3 łyżeczki proszku do pieczenia
150 ml ajerkoniaku (ja tam dałam więcej, bo co będę żałować)
ew.można wrzucić do środka jakieś owoce np wiśnie
na wierzchu można polać lukrem albo polewą czekoladową

masło ucieramy mikserem z cukrem, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, wlewamy ajerkoniak, wylewamy do foremki z kominkiem i pieczemy 55 minut w temp 180 stopni
 
ZROBILAM SERNIK!!!

I jestem dumna z siebie,bo mi sie udal,hehe! :-D Pyyyyyyyyyychooootaaaa! :tak: :-) Juz czuje,jak mi poszedl w boki i dupsko. :dull: :-p :dry: :cool2:
 
reklama
Ja też zrobiłam sernik. Jest suuuuper pyszny!!!!!!:tak: A teraz mam wyrzuty sumienia, że aż tyle go zjadłam:shocked2:;-):-p.
A zamiast biszkoptów dałam na spód herbatniki - Petitki.
 
Do góry