reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mniam, mniam

obiadek dla zupkowych niejadków

dwie średnie marchewki
duża pietruszka
zielony groszek (ja daję mrożony)
mięsko

zupka jest słodka więc powinna smakować maluchom! :)

reklama
ja ugotowałam w dużym garze dla wszystkich
na piersi z kuraka
potem mięsko dziecku drobno posiekane do talerza
jarzyny potraktowałam widelcem
i wszamał wszystko

ja dzisiaj właśnie podałam młodemu "mój" obiad
pierś kurczaka, ziemniaki, groszek z marchewka to w sosie takim białym ale bez śmietany
bardzo mu smakowało

A Marta dzis zjadla zupke taka nie papke tylko z kluseczkami jakby. Z gerbera, z kawalkami jarzynek itp. Musialam ja zajmowac czyms, bo nie lubi, ale zjadla caly duuuuzy sloiczek. ;D
A musze tez chyba zacza podawac dorosle rzeczy. Ale kiedys jak usilowalam podac miesko z kurczaka, to wyjmowala z buzi. Ziemniaki przelykala, a mieso bleeee

Mela tez je nasze zupy wczoraj ajdła pomidorowa, dzis zjadła szynki takiej bez konserwantów i to dosc sporo byłam mile zaskoczona ::)

Szpinak - na pewno można już. Te słoiczki są chyba od 5 miesiąca. Tylko do szpinaku trzeba jakiś nabiał domieszać, bo co prawda zdrowy, ale wapń wypłukuje (i nawet te hippy są ze śmietaną! Ja je Brunexowi daję od dawna, lubi i nic mu nie jest po nim).

zjedliśmy dziś zupę ze szpinakiem! :)

a potem mało nie udusiliśmy się biszkoptem! :( zęby mamy ale nie wiemy co z nimi robić!
przeżyłam chwile grozy!

Toja u nas dzisiaj to samo, myślałam, że zwariuję
za nogi do góry, a ona dalej się dusi
to wsadziłam palec, żeby jej wyciągnąć ciastko
i ją podrapałm w gardełku do krwi :mad: :mad: :mad:

zaraz poobcinałam paznokcie!!!!
qrcze zawsze noszę króciutkie
i coś mnie podkusiło żeby chociaż troszkę zapuścić ::)

reklama
O rany! :mad:

Co do szpinaku to myślę, że tyle osób go nie lubi, bo ma złe wspomnienia z przedszkola, w ogóle szpinak "po polsku" to wg mnie ohydna rozgotowana breja, która wygląda i smakuje (domyślam się!) jak krowi placek...
I za taki szpinak to powinno się torturować kucharza.
Ale szpinak dobrze potraktowany oooo.... zupełnie inna historia. To wspaniała roślina. ;D Pycha pycha, może na jakimś kwietniówkowym spotkaniu zaserwuję Wam ten mój popisowy makaronik... tylko dla chętnych, zmuszania nie będzie, bo i tak za szybko się skończy, jestem pewna ;D

Do góry