reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mniam, mniam

obiadek dla zupkowych niejadków

dwie średnie marchewki
duża pietruszka
zielony groszek (ja daję mrożony)
mięsko

zupka jest słodka więc powinna smakować maluchom! :)

reklama
ja ugotowałam w dużym garze dla wszystkich
na piersi z kuraka
potem mięsko dziecku drobno posiekane do talerza
jarzyny potraktowałam widelcem
i wszamał wszystko

ja dzisiaj właśnie podałam młodemu "mój" obiad
pierś kurczaka, ziemniaki, groszek z marchewka to w sosie takim białym ale bez śmietany
bardzo mu smakowało

A Marta dzis zjadla zupke taka nie papke tylko z kluseczkami jakby. Z gerbera, z kawalkami jarzynek itp. Musialam ja zajmowac czyms, bo nie lubi, ale zjadla caly duuuuzy sloiczek. ;D
A musze tez chyba zacza podawac dorosle rzeczy. Ale kiedys jak usilowalam podac miesko z kurczaka, to wyjmowala z buzi. Ziemniaki przelykala, a mieso bleeee

Mela tez je nasze zupy wczoraj ajdła pomidorowa, dzis zjadła szynki takiej bez konserwantów i to dosc sporo byłam mile zaskoczona ::)

Szpinak - na pewno można już. Te słoiczki są chyba od 5 miesiąca. Tylko do szpinaku trzeba jakiś nabiał domieszać, bo co prawda zdrowy, ale wapń wypłukuje (i nawet te hippy są ze śmietaną! Ja je Brunexowi daję od dawna, lubi i nic mu nie jest po nim).

zjedliśmy dziś zupę ze szpinakiem! :)

a potem mało nie udusiliśmy się biszkoptem! :( zęby mamy ale nie wiemy co z nimi robić!
przeżyłam chwile grozy!

Toja u nas dzisiaj to samo, myślałam, że zwariuję
za nogi do góry, a ona dalej się dusi
to wsadziłam palec, żeby jej wyciągnąć ciastko
i ją podrapałm w gardełku do krwi :mad: :mad: :mad:

zaraz poobcinałam paznokcie!!!!
qrcze zawsze noszę króciutkie
i coś mnie podkusiło żeby chociaż troszkę zapuścić ::)

reklama
O rany! :mad:

Co do szpinaku to myślę, że tyle osób go nie lubi, bo ma złe wspomnienia z przedszkola, w ogóle szpinak "po polsku" to wg mnie ohydna rozgotowana breja, która wygląda i smakuje (domyślam się!) jak krowi placek...
I za taki szpinak to powinno się torturować kucharza.
Ale szpinak dobrze potraktowany oooo.... zupełnie inna historia. To wspaniała roślina. ;D Pycha pycha, może na jakimś kwietniówkowym spotkaniu zaserwuję Wam ten mój popisowy makaronik... tylko dla chętnych, zmuszania nie będzie, bo i tak za szybko się skończy, jestem pewna ;D

Do góry