J@god@
IV-V 2005, X 2009
super wątek, ja dotąd dawałam Krystiankowi zarówno słoiczki jak i sama gotowałam ,ale w tamtym tygodniu się obraził na słoiczki i przeszliśmy całkowicie na gotowane.
Trochę mi się pomysły kończą.
MagdaBial jak robiłaś tę zupkę z bakłażanem ???
Ja dotąd robiłam:
zupkę jarzynową z królikiem: marchewka, ziemniak, pietruszka, seler, +osobno ugotowane mięsko królika
zupke jarzynową z buraczkiem: marchewka,ziemniak,pietruszka, seler, buraczek
zupkę z brukselką wg przepisu MagdyBial( kiedyś na majówkach podałaś ;D) tylko ja zamiast gruszki jabłko dałam bo akurat miałam i też super zjadł i już zostawiłam jabłko ale muszę kiedyś z gruszką spróbować :laugh:.
hit u nas: brokuły z kalafiorem i masełkiem (ostatnio gotowane żółtko dodaję bo tylko w tym daniu zjada).
zupka: marchewka, ziemniak, kalafior + mięsko indyka (tego nie chciał jeść)
ale w wersji : marchewka, ziemniak, kalafior + klopsiki z mięsa indyka podane osobno do warzywek zjadł ;D.
Dawałam mu też z naszego stołu: ziemniaki z buraczkami (trochę się bałam bo buraczki były na lekkiej zasmażce ale nic mu nie było ;D) i rosołek z kluseczkami lanymi z mąki kukurydzianej, oraz rosołek z ziemniakami.
Krystianek nie chce już jeść miksowanych potraw, rozgniatam mu widelcem.
Trochę mi się pomysły kończą.
MagdaBial jak robiłaś tę zupkę z bakłażanem ???
Ja dotąd robiłam:
zupkę jarzynową z królikiem: marchewka, ziemniak, pietruszka, seler, +osobno ugotowane mięsko królika
zupke jarzynową z buraczkiem: marchewka,ziemniak,pietruszka, seler, buraczek
zupkę z brukselką wg przepisu MagdyBial( kiedyś na majówkach podałaś ;D) tylko ja zamiast gruszki jabłko dałam bo akurat miałam i też super zjadł i już zostawiłam jabłko ale muszę kiedyś z gruszką spróbować :laugh:.
hit u nas: brokuły z kalafiorem i masełkiem (ostatnio gotowane żółtko dodaję bo tylko w tym daniu zjada).
zupka: marchewka, ziemniak, kalafior + mięsko indyka (tego nie chciał jeść)
ale w wersji : marchewka, ziemniak, kalafior + klopsiki z mięsa indyka podane osobno do warzywek zjadł ;D.
Dawałam mu też z naszego stołu: ziemniaki z buraczkami (trochę się bałam bo buraczki były na lekkiej zasmażce ale nic mu nie było ;D) i rosołek z kluseczkami lanymi z mąki kukurydzianej, oraz rosołek z ziemniakami.
Krystianek nie chce już jeść miksowanych potraw, rozgniatam mu widelcem.