reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mniam! Mniam! Coś dla naszych rosnących brzuszków ;-)

Cwietka szybka szarlotka juz zrobiona ;-)
heh polowe juz sama wciagnelam,
dzidzius rowniez zadowolony
nastepnym razem dodam mrozonych pozeczek, bedzie bardziej kwaskowe ;-)
 
reklama
A mnie osttanio coś naszlo na truskawki...i robię sobie koktajle truskawkowo bananowe...mogłabym być 24 h na dobę podlączona pod koktajl :-)
 
PULPETY Z SOCZEWICĄ I KASZĄ JAGLANĄ

Składniki (na ok.40 pulpetów): 350 g (opakowanie z Sanko) szklanki soczewicy ( ja miałąm zieloną)0,5 szklanki kaszy jaglanej2 łyżeczki soli, pieprz chilly cayenne, słodka papryka2, 3 łyżki oliwyśrednia cebula
marchewka
0,5 szklanki kuskusaduuuużo natki pietruszki


Soczewicę rozgotowujemy - wg przepisu. w międzyczasie gotujemykaszę jaglaną . W drobną kostkę siekamy cebulę i marchewkę i podsmażamy(marchewkę potraktowałam blenderem na masę), pietruszkę drobno pokroić.Wszystkie skłądniki połączyć. Dokładnie mieszamy masę. Nagrzewamy piekarnik do 150°C. Z masy formujemy niewielkie kulki i układamy na papierze do pieczenia wyłożonym na blasze. Podpiekamy pulpety około 20. minut, po czym obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy z każdej strony na oleju, przewracając je dwoma łyżkami lub widelcami.
Pulpeciki można podawać z sosem pomidorowym. Ja robiłam do łososia : Łosoś z sosem bazyliowym - Przepis
 
oficjalnie wypisuje sie z tego tematu !!! odezwe sie po ciazy jak juz wroce do swoich dawnych rozmiarow ;D za bardzo kusicie a ja jestem strasznie łakoma:eek:
 
Cwietka-o noł! mój mąż dojrzał ze dałaś przepis na bananowca, a że on na pewno pochodzi od małpy :p bo banany mógłby tonami jeść to teraz się nie wywinę i bedę robić :p a masz jakiś dobry przepis na makowca?
 
Domagi - to bananowca polecam, bo prosty i nie może się nie udać :-D
A makowiec??? Przecież to nie te święta :-D Moja mama robi pyszny, ale na biszkopcie. Mogę ją zapytać wieczorkiem i spróbuję wrzucić - jak nie dzisiaj to w czwartek, jak już będziemy w domu.
 
reklama
Tak akurat w temacie ciast. Przed chwilą wpadł mi w ręce przepis.. szybki, prostu i pyszny

maxi-king.jpg
 

Załączniki

  • maxi-king.jpg
    maxi-king.jpg
    35,9 KB · Wyświetleń: 77

Podobne tematy

Do góry