reklama
E
Eweli85
Gość
PULPETY Z SOCZEWICĄ I KASZĄ JAGLANĄ
Składniki (na ok.40 pulpetów): 350 g (opakowanie z Sanko) szklanki soczewicy ( ja miałąm zieloną)0,5 szklanki kaszy jaglanej2 łyżeczki soli, pieprz chilly cayenne, słodka papryka2, 3 łyżki oliwyśrednia cebula
marchewka
0,5 szklanki kuskusaduuuużo natki pietruszki
Soczewicę rozgotowujemy - wg przepisu. w międzyczasie gotujemykaszę jaglaną . W drobną kostkę siekamy cebulę i marchewkę i podsmażamy(marchewkę potraktowałam blenderem na masę), pietruszkę drobno pokroić.Wszystkie skłądniki połączyć. Dokładnie mieszamy masę. Nagrzewamy piekarnik do 150°C. Z masy formujemy niewielkie kulki i układamy na papierze do pieczenia wyłożonym na blasze. Podpiekamy pulpety około 20. minut, po czym obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy z każdej strony na oleju, przewracając je dwoma łyżkami lub widelcami.
Pulpeciki można podawać z sosem pomidorowym. Ja robiłam do łososia : Łosoś z sosem bazyliowym - Przepis
Składniki (na ok.40 pulpetów): 350 g (opakowanie z Sanko) szklanki soczewicy ( ja miałąm zieloną)0,5 szklanki kaszy jaglanej2 łyżeczki soli, pieprz chilly cayenne, słodka papryka2, 3 łyżki oliwyśrednia cebula
marchewka
0,5 szklanki kuskusaduuuużo natki pietruszki
Soczewicę rozgotowujemy - wg przepisu. w międzyczasie gotujemykaszę jaglaną . W drobną kostkę siekamy cebulę i marchewkę i podsmażamy(marchewkę potraktowałam blenderem na masę), pietruszkę drobno pokroić.Wszystkie skłądniki połączyć. Dokładnie mieszamy masę. Nagrzewamy piekarnik do 150°C. Z masy formujemy niewielkie kulki i układamy na papierze do pieczenia wyłożonym na blasze. Podpiekamy pulpety około 20. minut, po czym obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy z każdej strony na oleju, przewracając je dwoma łyżkami lub widelcami.
Pulpeciki można podawać z sosem pomidorowym. Ja robiłam do łososia : Łosoś z sosem bazyliowym - Przepis
IzaVarsovie
Fanka BB :)
oficjalnie wypisuje sie z tego tematu !!! odezwe sie po ciazy jak juz wroce do swoich dawnych rozmiarow ;D za bardzo kusicie a ja jestem strasznie łakoma
Iza - to może coś lekkiego i zdrowego? No i idealne na te nasze mrozy, bo rozgrzewa baaardzo. W wersji lajt można pominąć ser żółty i śmietanę.
BaBy w kuchni: Wegetariańska zupa pachnąca Indiami
BaBy w kuchni: Wegetariańska zupa pachnąca Indiami
IzaVarsovie
Fanka BB :)
hehe no to juz bardziej dla mnieIza - to może coś lekkiego i zdrowego? No i idealne na te nasze mrozy, bo rozgrzewa baaardzo. W wersji lajt można pominąć ser żółty i śmietanę.
BaBy w kuchni: Wegetariańska zupa pachnąca Indiami
3/4 skladnikow trzeba bedzie dokupic merci
To wrzucam coś mniej dietetycznego ;-) BaBy w kuchni: Bananowy jest po prostu żywot mój, czyli bananowiec
Domagi - to bananowca polecam, bo prosty i nie może się nie udać
A makowiec??? Przecież to nie te święta Moja mama robi pyszny, ale na biszkopcie. Mogę ją zapytać wieczorkiem i spróbuję wrzucić - jak nie dzisiaj to w czwartek, jak już będziemy w domu.
A makowiec??? Przecież to nie te święta Moja mama robi pyszny, ale na biszkopcie. Mogę ją zapytać wieczorkiem i spróbuję wrzucić - jak nie dzisiaj to w czwartek, jak już będziemy w domu.
reklama
Podobne tematy
Podziel się: