reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mniam! Mniam! Coś dla naszych rosnących brzuszków ;-)

Cwietka szybka szarlotka juz zrobiona ;-)
heh polowe juz sama wciagnelam,
dzidzius rowniez zadowolony
nastepnym razem dodam mrozonych pozeczek, bedzie bardziej kwaskowe ;-)
 
reklama
A mnie osttanio coś naszlo na truskawki...i robię sobie koktajle truskawkowo bananowe...mogłabym być 24 h na dobę podlączona pod koktajl :-)
 
PULPETY Z SOCZEWICĄ I KASZĄ JAGLANĄ

Składniki (na ok.40 pulpetów): 350 g (opakowanie z Sanko) szklanki soczewicy ( ja miałąm zieloną)0,5 szklanki kaszy jaglanej2 łyżeczki soli, pieprz chilly cayenne, słodka papryka2, 3 łyżki oliwyśrednia cebula
marchewka
0,5 szklanki kuskusaduuuużo natki pietruszki


Soczewicę rozgotowujemy - wg przepisu. w międzyczasie gotujemykaszę jaglaną . W drobną kostkę siekamy cebulę i marchewkę i podsmażamy(marchewkę potraktowałam blenderem na masę), pietruszkę drobno pokroić.Wszystkie skłądniki połączyć. Dokładnie mieszamy masę. Nagrzewamy piekarnik do 150°C. Z masy formujemy niewielkie kulki i układamy na papierze do pieczenia wyłożonym na blasze. Podpiekamy pulpety około 20. minut, po czym obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy z każdej strony na oleju, przewracając je dwoma łyżkami lub widelcami.
Pulpeciki można podawać z sosem pomidorowym. Ja robiłam do łososia : Łosoś z sosem bazyliowym - Przepis
 
oficjalnie wypisuje sie z tego tematu !!! odezwe sie po ciazy jak juz wroce do swoich dawnych rozmiarow ;D za bardzo kusicie a ja jestem strasznie łakoma:eek:
 
Cwietka-o noł! mój mąż dojrzał ze dałaś przepis na bananowca, a że on na pewno pochodzi od małpy :p bo banany mógłby tonami jeść to teraz się nie wywinę i bedę robić :p a masz jakiś dobry przepis na makowca?
 
Domagi - to bananowca polecam, bo prosty i nie może się nie udać :-D
A makowiec??? Przecież to nie te święta :-D Moja mama robi pyszny, ale na biszkopcie. Mogę ją zapytać wieczorkiem i spróbuję wrzucić - jak nie dzisiaj to w czwartek, jak już będziemy w domu.
 
reklama
Tak akurat w temacie ciast. Przed chwilą wpadł mi w ręce przepis.. szybki, prostu i pyszny

maxi-king.jpg
 

Załączniki

  • maxi-king.jpg
    maxi-king.jpg
    35,9 KB · Wyświetleń: 74

Podobne tematy

Do góry