Witam. Piszę w takiej sprawie. Ostatnio byłam u ginekologa z ciąża. okazała się o 4 tygodnie młodsza niż wynika z okresu. Z badania wychodziło że 6 tydzień. Jednak nie było jeszcze tętna Na kolejnej wizycie zarodek był o prawie 2 razy większy i wychodziło że jest to 7 tydzień jednak nadal brak tętna. Lekarz powiedział że dajemy ostatni tydzień szansy czy serduszko zacznie bić jeśli nie to szpital. I tu pojawia się moje pytanie jakie są szanse że te serce zacznie bić ? Dodam tylko że mam rocznego synka oraz pół roku temu poronilam w 5 tygodniu. Mam 21 lat
reklama
jasani
Fanka BB :)
No to może być różnie. Ale jak na 10 tc to serduszko powinno być już dawno.Tak. Równo co dnia od samego początku.
W 10 tygodniu serce już powinno być dawno, może owulacja była później stąd ta różnica chociaż 4 tygodnie to naprawdę dużo, pęcherzyk i zarodek rośnie więc nadzieja jeszcze jest postaraj się jak najmniej denerwować bo szansa jest że będzie wszystko ok!
10/11 wychodzi z okresu a z badania 6/7 miałam wizytę 2 tygodnie temu w czwartek oraz w zeszłym tygodniu też w czwartek. Kolejna wizyta w ten czwartek strasznie się boję że względu na to że syn też zrobił się placzliwy i tylko u mnie na rękach a waży 11 kg. Z synem ciążę miałam idealna i serduszko biło już w 6 tygodniuNo to może być różnie. Ale jak na 10 tc to serduszko powinno być już dawno.
@AMachtyna to, ze nosisz syna niewiele ma wspolnego na taki rozwoj ciazy. Czy jest szansa? Oczywiscie, ze jest. Pamietaj, ze nadzieja umiera ostatnia. Co prawda ciaza dosc wysoka, jednak pokusilabym sie o zrobienie badania przyrostu 48h beta hcg. To rozjasni obraz usg.
reklama