reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode Żonki :D

witam sie po dentyscie caly dzien z malymi przerwami leje jak nie wiem co, dentystka mi tylko wygrzebala drucikiem poprzednie cos czym mi zapchala w piatek i wlozyla nowe lekarstwo, spilowala mi tez gorna jedynke bo mialam wyszczerbiona, teraz w polowie czerwca mam sie stawic, na pocieszenie poszlam sobie kupic dwa staniki o chinskiego, i musilam kupic rozmiar wiekszy bo w ten co dotychczas nie moge juz cyckow upchac, eh kocham Chiny jeden stanik 11zl

madlen wspolczuje sytuacji z wizytami
reszcie przesylam buziaczki

reklama
liza ,martusia..tutaj ciaze uznaja od 12tc...wczesniej..niech sie dzieje,co chce..albo ciaza silna i ja utrzymasz,albo slaba i ja poronisz..tzw.natura..juz tak maja,ale po 12tc jak cos sie dzieje,to opieka jest dobra...ja i tak bede szybciej miala wizyte,bo juz za tydzien..a to jeszcze nie bedzie 12tydzien ;-)
wika sliczny brzuszek ;-)
mamaBoo smyki juz wiedza,no ale oni na ta wiadomosc czekali bardzo dlugooo,wiec radosc ogromna...:-)
julita zdrowka ;-)
martusia najwazniejsze,ze przezylas wizyte u dentysty ,no a jak jeszcze zakupy sie udaly to juz w ogole super ;-)

madlen w Polsce tez tak juz jest ze np karte ciazy itd i wszelkie badania robia dopiero po 12tym tygodniu, nie pamietam zeby w pierwszej ciazy tez tak bylo

Madlen z tego co czytam d Ciebie i od innych dziewczyn z forum to w Anglii, Irlandii etc. baaaaardzo spokojnie podchodzą do ciąży... My jesteśmy nauczone wizyty już w 5-tym tygodniu, a oni tam mają czas...
Martusia dobrze, że już po wszystkim. Staniki za 11 zł są najlepsze :-D
Liz zdrówka :*

A my musimy wybrać się z Oskarem do lekarza w przyszłym tygodniu, bo już ma bardzo długo kaszel i martwimy się, żeby to jakaś alergia nie była...

Witam
Madlen co kraj to obyczaj, dla nich to pewnie wszystko normalne a dla nas kosmos :eek: Zobaczysz na pewno wszystko będzie dobrze.

Wika, Julita
do komunii mamy już wszystko kupione, teraz tylko zakupy jedzeniowe zostaną. I całe przygotowania rozpoczniemy kilka dni przed komunią. Na szczęście ja mam cały nastepny tydzień wolny :-)

Liza zdrówka

Martusia zazdroszczę Ci tych staników o rozmiar większych ;-)
Moje niestety zmalały ostatnimi czasy (po odchudzaniu) No ale coś za coś :-p

Mama Boo oby to nic poważnego nie było.
Angela kaszle już drugi tydzień, ale u nas to jeszcze pozostalości po przeziębieniu.

U nas dzisiaj pogoda piekna :-)
Zmykam na ogródek sadzic mieczyki.

Hej
madlen heh ja bym tak nie mogla heh ;P
matrusia 19tc :szok: kiedy to zleciało???? :-)

No ze mną dzis niewiem, w nocy nie spałam tak gardło bolało gripex se kupilam i sie nafaszeruję ;P
Ja dzis zaliczylam juz szkole z Hanią, otrzymałam takie potwierdzenie z tym co Hania potrafi, musze przeczytac, ale ogolnie jest oki. No a decyzja taka nasza ze zostaje w zerówce, niech ma jeszcze troszke z tego dziecinstwa ;))) od wrzesnia z Danielem oboje bedą śmigać
yes2.gif

No a my zaraz na podwórko, musze dół ogarnąc obiad naszykowac bo jak w południe Miki pójdzie spac sieję warzywka
yes2.gif
biggrin.gif
na dworze juz 15 stopni!
laugh.gif
superrrrrrrrrrrrr
biggrin.gif

Teraz bedzie mnie mniej, bo cale dnie na dworku uwielbiamy siedziec wiec sorrrka :**** postaram sie jak najczesciej zagladac :tak:

Witam kobietki
U nas też dziś pięknie
Martusia oj tak nie ma to jak produkt od chińczyka;-)a jeszcze przy niskiej cenie rewelka:tak:
Edysiek spokojnych udanych przygotowań bez nerwówki;-)
Liza zdróweczka
mama Boo dla was też zdrówka;-)
madlen:*

A u nas ok pomalutku:-D
dziś mam w planach szaleństwo na dworze muszę tego mojego dwulatka wymęczyć:-D

MamaBoo bo oni sa bardzo wyluzowani,a my Polacy mamy w genach panikowanie,czesto calkiem niepotrzebnie :tak:
ja tez jestem zdania,ze jak ciaza jest silna to sie utrzyma przez te 1sze 3miesiace..jesli jest slaba,to zaden lekarz mi tutaj <1sze 3miesiace>nie pomoze..organizm jest madrzejszy i wie co robi.;-)
Liza nie mam wyjscia..musze czekac,ale ze smykami tez bylam jakos 7-8tc pierwszy raz..
u nas pogoda taka ,ze czlowiek psa by nie wygonil...leje,wieje..wrrrr nic tylko spac :tak:

Liz jak tam dzisiaj - lepiej się czujesz ?
Madlen zgadzam się z Tobą w 100 % :-)
Aguska skąd to znam :-D Oskar jest jak piesek - jak się nie wybiega to mamy rozpierdziuchę w domu :-D
Martusia to dziwne, bo ja miałam kartę ciąży przy Tymku od drugiej wizty - tj od 8-mego tygodnia, badania też. A też chodziłam z NFZ-tu. Aj, co chwilę się to zmienia...

My dzisiaj też praktycznie cały dzień na dworze. Wczoraj mnie taka migrena dopadła, że miałam mdłości z bólu... Szkoda, że Tymek nie rozumie i musiałam się jakoś przemęczyć.. A jak Małż wrócił to tabletka zaczęła mi działać i przestawało boleć :/

reklama
Hej :)

madlen w Polsce tez tak juz jest ze np karte ciazy itd i wszelkie badania robia dopiero po 12tym tygodniu, nie pamietam zeby w pierwszej ciazy tez tak bylo

ja miałam założoną kartę ciaży w 8 tc. Poszłam w 5 tc to gnka badała mnie ręcznie i na usg oglądaliśmy pęcherzyk. Zleciła mnóstwo badań do zrobienia własnie na 8 tc. Nawet do becikowego musisz mieć zaświadczenie, że byłaś u lekarza przed 10 tc.

LIza, a co wychowawczyni Hani mówi o jej gotowości/ bądź niegotowości do kl. I??

Aguska, mój też całymi dniami na dworze, a co za tym idzie ja też;-) trochę mnie to męczy, bo ani wygodnie usiąsć, ani się położyć.... ehhh byle do porodu:-D:-D

Do góry