reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode Żonki :D

Co do tabletek to ja akurat jestem przeciwniczką (nie tylko ze względów religijnych) wszystkiego co sztucznie ingeruje w organizm, i u mnie akurat natura sie sprawdza przez 6 lat jedno planowane Malenstwo :)

asienka ja tez jestem poranny spioch, a wieczorem jestem pelna energii

madlen witaj w gronie @

moj m pojechal dzisiaj robic przemeblowanie u moich rodzicow i mam swiety spokoj heh :-)

reklama
martusia tz jaka metoda?
My w sumie nie uzywalismy anty przez 3 lata i bylo oki, ale zawsze co miesiac strach ;P ehhh niewiem sama..;] u nas syt finansowa nie za dobra wiec i na te tabsy oszczedzam a jak cos bedzie zle to trudno nie bede brac;/
Brałam Azalie karmiac Mikolaja i bylo super! a teraz ;/

M w pracy, Dzieciaki spia(miki od 18:40!) Starszaki od 20....

Liza ja tez jestem w bardzo ciezkiej sytuacji finansowej, gdybym zaszla w druga ciaze to nie mam pojecia co bym dala dziecku jesc bo juz teraz jest bardzo ciezko, ja mialam bardzo dobra i wymagajaca babke na przygotowaniu do malzenstwa, ktora bardzo dobrze wytrenowala u mnie metode termiczna, ponadto polecam ksiazki autora Ksawerego Knotz- Seks jakiego nie znacie, dla mnie jest ona stala lektura czytam ja srednio raz na miesiac heh, ja akurat jestem gleboko wierzaca, ale jak juz pisalam nie tylko dlatego nie stosuje tabletek i innych tego typu wynalazkow po prostu uwazam, ze takie ingerowanie w nature wczesniej czy poznej odbije sie na naszym zdrowiu etc., kiedys kupowalam tez tzw. paski owulacyjne, poki nie mialam opanowanych metod naturalnych, rozwazam tez zakup, urzadzenia do mierzenia temperatuty lub wykrywania w slinie czy sa dni plodne czy nie, a na tabsy to i tak pewnie bym kasy nie miala, a termometr grosze kosztuyje i co rano po prostu trzeba pare minutek na to poswiecic,

Ja sobie nie wyobrażam seksu bez tabletek, co miesiąc umierałabym ze strachu... Ale znowu ja nie jestem jakoś specjalnie wierząca i uważam, że tabletki mają tylko pomóc w planowaniu rodziny. Niestety w metody naturalne nie wierzę, w stosunek przerywany już
bardziej. Ale to dlatego, że moja ciocia, która nie ma za dobrych warunków finansowych a była "ekspertką" od wyliczania dni płodnych i mierzenia tempki ma 5 dzieci, a przy kolejnym coraz większa
rozpacz... Zaczęła brać tabsy i ma spokój
PS dziś u nas piękny dzień, zaraz idę na spacerek, krótki bo zimno dość ale słonecznie, plus zakupy zrobię
Liza a co dziś na obiad? Ja grochową zrobię chyba:p Lubicie? Bo ja bardzo

A co do kasy to obecnie prawie każdy ma ciężko a najbardziej to już młode małżeństwa, które mają dziecko/dzieci i mieszkają na swoim, ehhh jak ja bym, chciała, mieszkać np na poddaszu domu rodziców(którego nie mają) i mieć te 5 stów w kieszeni, o ile łatwiej by było...

Ostatnia edycja:
witam
widze,ze rozpisalyscie sie na temat tabletek anty..ja tez bralam,po drugim dziecku,bo nie wyobrazalam sobie,ze moglabym miec trzecie..finanse na to nie pozwalaly..a w naturalne metody nie wierze..seks przerywany tez malo skuteczny..takze uwazam,ze jezeli ktos nie planuje wiecej dzieci,tabsy sa dobrym rozwiazaniem..
u nas dzisiaj zimno,wrrr..taki zimny wiatr wieje..i jakby sie na deszcz mialo..pomyslu na obiad brak..chyba placki ziemniaczane zrobie..w ogole ostatnio jestem jakas przybita,chyba jesienna chandra mnie dopadla...

No ja akurat nie mam zamiaru nikogo przekonywac na sile do woich pogladow Paulus tylko tak wyrazilam swoj swiatopolad, ja akuart na szczescie przez 6 lat nm mam jedno planowane dzieciatko, nie wiem tez czy bym rozpaczala przy kolejnym dziecku raczej bym sie zastanawiala co zrobic zeby jakos dac rade finansowo, a swoja droga zawsze zastanawiam sie co mysla sobie osoby nie wierzace/ slabo wierzace, co dzieje sie wg nich z nami po smierci umieramy i co i nic nie ma dalej??? Nie wiem ja nie potrafilabym zyc nie wierzac.
Dobra dosc na ten temat.

Ale ladna pogoda dzieczyny dzisiaj jest, heh moze chociaz odrobinka slonecznej jesieni bedzie, moj m dzisiaj do mnie dzwonil, ze mala sie za nim chowala i nie bardzo chciala isc do przedszkola, co bardzo mnie zdziwilobo nigdy nie che stamtad wyjsc, musze do niego zadzwonic i zapytac sie o szczegoly, mam nadzieje, ze wyolbrzymil sytuacje.
U mnie dzis na obiad barszczykz uszkami z kapusta i z grzybami, trzymajcie sie, do wieczorka :-)

madlen ja nie wierzę w stosunek przerywany ale tym bardziej w naturalne metody niestety.. Co do chandry to mnie też łapie, trzeba sobie jakoś humor poprawić:)

martusia lepiej dyskusji na temat wiary nie rozpoczynać bo to często kłótnie powoduje:) Mmm barszczyk też sobie bym zjadła, lubię bardzo, ale parę dni temu miałam

jest ktos chetny zeby wypic ze mna kawke?
ogarnelam mieszkanie,potarlam ziemniaki,jaki smyki wroca ze szkoly to posmaze placki..a teraz sacze kawke,za oknem leje,zimno...brrrr..prawdziwa jesien..
Paulus dobra uwaga,aby nie poruszac tematu w co powinno sie wierzyc,a w co nie...kazdy wierzy w cos innego...co nie znaczy,ze jest gorszym czlowiekiem..

reklama
Kawy nie pije ale herbatę chętnie:) zaraz sobie zrobię malinową :) ja juz zupę mam zrobioną, zapomniałam dodać do niej ziemniaków, ale nic straconego dodałam pokrojne w kostkę i ugotowane w osolonej wodzie. 1 pranie juz wyschło, 2 czeka na rozwieszenie a 3 sie pierze:) niezła wydajność dzis nie?

Do góry