reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode Żonki :D

Mama Boo ojejku, mam nadzieje ze ten kryzys jednak szybko minie..... a co sie stalo ze stracilas zaufanie? jesli nie chcesz nie pisz, zrozumiem... :* trzymaj sie..... gwaizdeczka no radze uzyc syropka jakiegos jak sie bidulek męczy... gryzaczek dobry w ciagu dnia a u as w ciagu dnia wlasnie marudzenie zawsze a zeby wychodza jak mlody ma drzemke!:-D zawsze jak cos to wstaje i ma jeden wiecej ostatnio ;-) oczywiscie nie codziennie ale jak wychodzą :-)Odpoczywaj:*Ja wlosy umylam, dzieciaki juz spią prawie, tz Hania zasypia a reszta juz spi :-) ja ide wlosy wysuszyc i poleze na łóżku chyba, odpoczne..... :-)Milego wieczorku!

reklama
mama boo mam nadzieje ze nie zawiodl Twojego zufania w jakiejs powaznej kwestii

wiecie co dzsiaj mialam za sytuacje, chcialam zeby Pani w przedszkolu podala mojej Corce kropelki na kaszel, ale odmowila bo maja zakaz podawania jakichkolwiek lekarstw dla mnie to bez sensu przeciez na butelce jak wol pisze ze sa to kropelki na kaszel wrrr :no:

ale takie widocznie maja chore zasady, pamietam, ze jak ja kiedys pracowalam w szkole to nie wolno nam bylo przytulac dzieci nawet placzacych pierwszoklasistow :-(

mnie czeka samotny wekend, m w pracy ale juz mam plany, w sobote spotykam sie z Mama Oliwki ulubionej kolezanki z przedszkola a na niedziele tez cos wykombinuje :tak:

mama Boo trzymam kciuki aby sie wszystko ulozyło. ja czekam na poprawe relacji z mezem juz ponad rok i jakos nie widac także najlepiej wszystko rozwiazywac od razu u nas juz tyle tego narosło że jest bardzo cięzko wszystko naprawić. mój mąz wogóle nie sprawdza się w roli ojca od połowy ciązy zmienił się całkowicie oczywiscie na gorsze nie wiem czy nie dorosł do tej roli czy co jednak mam cicha nadzieje ze moze jak Wojti podrosnie to znajda wspólny jezyk ale do tego czasu pewnie nasze malzenstwo .... ahh wole nawet nie konczyc tego zdania

Witajcie juz prawie nocnie!:-)
Ja znow po nocach latam po necie.:eek: Jutro ide na 17.30 na Wspolne gotowanie. W sobote jedziemy na ryneczek po warzywka i atowoce. Za to w niedziele na chustowy pokaz mody z okazji zakonczenia Tygodnia Bliskości.:-)
Co do rad to postaram sie z Wami podzielic tajnikami
pochlaniacz nieprzyjemnych zapachow w lodowce do soda oczyszczona i proszek do pieczenia. Dziewczyny polecaly rwoniez serie dla dzieci babydreams z Rossmana. Podobno sa super przebadane i nie szkoda dzieciom no i sa tanie.
liza - zdrowka dla Hani!:-)
Dobranoc mamuski!

Martusia wiesz chyba w głębi serca to bym chciała, ale na razie rozum bierze górę. U mnie dodatkowo sprawę pogarsza fakt, że mój mąż za żadne skarby nie chce słyszeć o drugim dziecku :no:
Martusia ja też słyszałam, że nauczyciel nie może podać dziecku żadnego leku, ewentualnie może przypilnować, żeby samo wzięło. Jednam w waszym przypadku to niemożliwe.
Na szczęście u nas nie zabrania się przytulania dzieci. Wychowawczyni Angeli jest tak ubóstwiana przez dzieciaki, że tulą się do niej sto razy dziennie :-D
Gwiazdeczka oby ten ząbek jak najszybciej wyszedł i z kolejnymi już nie było kłopotów. No i życzę aby mąż jak najszybciej odnalazł sie w roli ojca. Ja też mam wrażenie, że mój tak do końca nie dorósł. I chyba dlatego on nie chce drugiego :-(
Liza zdrówka dla Hani
Mama Boo oby to był tylko przejściwy kryzys i znowu zaswieciło słoneczko w Waszym związku
Asieńka dzięki za rady, czekam na następne :-)
Dobrej nocki :-)

hej
ja już od dawna nie spie Bartek wstał dziś o 4,30
jestem jak zombi a na 10 musze iść do urzędu pracy i to z małym bo nie mam komu go zostawić
dzis mu nie przepuszcze poludniowej drzemki choć on już od dawna nie śpi w dzięn że już zapomniałam jak to jest:-D
Liza zdróweczka dla Hani
Mama Boo żuczę aby wszystko sie ułożyło;-)
gwiazdeczka dla was też dużo ciepełka życze może jest jeszcze jakaś szansa;-)

hejj :))

Aguska :szok::szok::szok::szok: 4:30:szok::szok::szok::szok::szok::szok: tosz to środek nocy:szok::szok::szok::szok::szok: a co mu się tak poprzestawiało, ze wstał tak wcześnie?????

Martusia, nam nauczycielom pod żadnym pozorem nie wolno podawać dzieciakom żadnych lekarstw!!!!!! W szkole powinna być pielęgniarka i u nas to rodzice do niej się zgłaszają, jeżeli dziecku trzeba podać jakiś lek:tak::tak:

Mama Boo, życze szybkiego wyjaśnienia problemu z M. :tak::tak::tak::tak: A zdjęcie Tymusia na FB obłędne!!!!:-):-):-):-)

Gwiazdeczka, biedny Wojtuś, ze musię się tak męczyć. Chyba jakis syropek przeciwbólowy na noc będzie dobrym rozwiązaniem:tak::tak:
Asienka, dziel się, dziel tajnikami wiedzy :-D:-D:-D

Liza, jak Ty to robisz że Twoje dzieckaczki już o 20.00 śpią???

Kurcze, tak rozmawiacie o drugich dzieciaczkach i aż krew człowieka zalewa, że w Polsce jest taka chora polityka "prorodzinna", ze trzeba rezygnować z dzieci, bo kasa na nie nie pozwala.............. nosz ku... mać!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Nigdy w tym kraju nie będzie normalnie.:angry::angry::angry::angry:

Życzę, tym które marzą o drugim Maleństwie, ale narazie z powodu kłopotów finasnowych nie mogą sie na nie zdecydować, szybkiego poprawienia sytuacji finansowej w domach:tak::tak::tak:

Ja lecę się szykować do pracy:no::no::no: choć dzisiaj moje świeto i powinnam leżeć do góry brzuchem:baffled::baffled:

Ostatnia edycja:
Witam z rana. No i tyle z mojego dłuższego spania. Obudziłam sie przed 7. Zaraz wstała Angela. Jednak to na pewno lepiej niż u Ciebie aguska.
Wika wszystkiego najlepszego w dniu Twojego święta

wika no nie wiem co mu dziś odbiło po prostu sobie wstał i byl bardzo chętny do zabawy:eek: ja już jakoś żyje ale do 7 czułam sie jak zombi:baffled:
a to dziś dzien nauczyciela?w takim razie spokoju w pracy słuchających uczniów i radości z nauczania;-)
edysiek to też sobie nie pospałaś ale i tak ci zazdroszcze:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Nie chcę za bardzo pisać o co chodzi... Najbardziej wkurza mnie to, że on zachowuje się jakby nigdy nic się nie stało. Przepraszał i rozmawialiśmy, ale wieczorem gadał do mnie jakby się nic nie stało... A ja tak nie potrafię. Jutro mamy urodziny mojej babci i jedziemy do całej rodziny i trzeba będzie przykleić uśmiech do twarzy...
Aguska współczuję pobudki - my pospaliśmy do 8.00 :-)
Asienka my używamy tylko kosmetyków z Rossmana, chusteczki są trochę bardziej suche od innych, ale właśnie mamy pewność, że są bez chemii.
Martusia u nas też w przedszkolu jest zastrzeżenie, że nauczyciele nie podają leków. Spójrz na to z innej strony - są nienormalni rodzice, którzy w razie jakiś problemów potem powiedzą, że to przez to, że nauczycielka podała złą dawkę. Oni nie biorą odpowiedzialności za to i ja uważam, że to dobrze.
Gwiazdeczka i jak tam Wojtuś ? Te chłopy to są po prostu... ehhh... inna rasa normalnie...

Do góry