reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode Żonki :D

reklama
mam chwilke dla siebie i kompa ;-),a pozniej bede cala dla meza :-D
cora zadowolona,plyneli jakas lodka,ogladali,sluchali..na tej lodzi jedli lunch,takze wycieczka udana ;-),za duzo nie mowila,bo nie miala czasu..zabiegane to moje dzieciatko..:-D
Edysiek wypachnij sie i wskakuj mezwi do lozka,milego przytulania ;-)
Wika "wiecej nie pamietam",to kojarzy mi sie ze spowiedzia :-D,a jak twoj nastroj ,poprawil sie ?..udanego wyjscia jutro ;-)
Martusia haha,ale sie usmialam..ty to jestes dobra :-D:-D..w Polsce budowali Titanic..:-D..akurat tak sie sklada,ze ja mieszkam w miescie,w ktorym byl budowany..
a ty tyle nie pierz,tylko meza przytulaj..jak chlopina w potrzebie, pranie nie zajac ,nie ucieknie ;-)..fajnie,z edostalas ciuszki od Bbmamusi:tak:
Liza staranka byly i sa..poki @ nie przyjdzie..a jak przyjdzie to od nowego miesiaca zaczynamy od nowa ;-)..a jak do grudnia nic nie bedzie,to sobie odpuszczam..bynajmniej na kilka miesiecy..tak do wiosny..,przebadam sie i zobacze,czy wsio OK ze mna ;-)
Aguska kiedy chcecie starac sie o drugiego szkrabika ?..fajnie,ze tak dobrze czujesz sie w Plocku ;-) no i brawo dla Bartusia,ze spi sam w pokoju ;-)
milej nocki mamuski :-),jutro moge czasami wpasc do was dopiero wieczorem,tazke zycze jeszcze milego jutrzejszego dnia :tak:

madlen super że córa zadowolona fajna musiała być ta wycieczka;-)a z tym staraniem to tak za dwa lata a co długo?ale wiesz wszystko wyjdzie w praniu teraz to nawet bym nie chciała nie stać nas na drugie dziecko.
dziś pogoda u nas całkiem nie zła obowiązkowo z małym pojde na spacer niech sie chłopak wyszaleje:-D
miłego dnia

Jeski, ale produkujecie... Ja wczoraj wieczorem nie wchodziłam, bo delektowałam się ciszą i spokojem. Tymek po kąpieli leżał z nami (a w zasadzie na nas) i był taki spokojniutki, że aż miło... Ry napalił w kominku i było naprawdę fajnie. Młodszak zasnął o 22.30, ale bez histerii, może ta melisa pomogła. Starszak spał u teściów, bo znów nie miałby kto go zaprowadzić do przedszkola. Ciekawe jak tam noc i sikanie, muszę z teściówką pogadać.

Asienka ja też mam taką nadzieję, że szybko to ustąpi. Zazdroszczę Ci tego tygodnia bliskości, z tego co piszesz to naprawdę ciekawe.
Edysiek sama nie wiem... Bo ja po całym dniu mam już serdecznie dosyć. Jeszcze ta ostatnia kłótnia... On jak zwykle sądzi, że wszystko jest ok, a we mnie to wszystko siedzi...
Wika, Liz buty śliczne ! Ja mam w sobotę urodziny babci i buty też mam, ale nie wiem co z reszta, kurczę muszę pogrzebać w szafie...
Martusia padłam jak przeczytałam o tym Titanicu :-D :-D :-D
Madlen fajna ta wycieczka, sama bym na taką pojechała :tak:
Aguska kurczę my na zimę mamy tylko kombinezon dla Tymka, jak pomyślę o tych zakupach to nie głowa boli...
Wika jak humor ? Już połowa października prawie, więc nie jest źle ;-) A z jakiej okazji ta akademia ?

Wczoraj ze Starszakiem byliśmy w bibliotece i udało mi się na szybko wybrać książkę, bo się Młody budził. Nawet kilka stron udało mi się przeczytać :szok: :-)

Witam!
Liza super, że dzieciaki obkupione. No i dobrze, że o sobie nie zapomniałaś :tak:
Martusia fajnie Ci sie udało z tymi ciuchami. Moja córa też ma więcej ciuchów ode mnie, bo najpierw kupuję jej a potem sobie.
Muszę jej jeszcze kupić jakieś kozaczki. Jeszcze się wstrzymam, bo za kilka dni chyba teściowa wraca z Niemiec, to może kupi wnusi ;-)
Wika no penie, że na takie wyjście trzeba wyglądać szałowo :-)
Aguska pewnie już będzie zimno, więc do koscioła trzeba się ubrac ciepło. Zawsze można zarzucić sweterek pod kurtkę, a w domu to juz mozna odkryć co nieco ;-)
Asieńka podziel się z nami czasem radami, które słyszysz na tych wszystkich spotkaniach, może nam się przydadzą :tak:
Madlen super, że córa zadowolona z wycieczki.
Mama Boo fajnie, że znajdujesz czas na czytanie. Ja wieczorem po pracy czytam, ale nie za dużo bo zwykle mnie śpioch łapie. Mam nadzieję, że w długie zimowe wieczory będe miała więcej czasu.
Lecę do obowiązków. Jutro Angela ma wolne, więc może uda mi się dłużej pospać :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny u nas dzis zima przyszla, normalnie sie wprosila bo wcale jej nie zapraszalam :rofl2: rano bylo minus 4 stopnie :szok: ubralam takie ciensze kozaczki dzis bo w szpilkach by mi nozki z zimna poodpadaly

ciesze sie ze Was rozsmieszylam z tym Titanicem,

aguska nas tez teraz nie stac na drugie Malenstwo

ehh wypychacie mnie do tego mojego chlopa heh moze sie skusze ale to dopiero jutro bo dzis m pracuje do 22

Ostatnia edycja:
martusia bo to są nasze beznadziejne polskie realia człowiek by chciał mieć pełną rodzine tyle dzieci ile chce a tu co zawsze kasa.ale co nam zostaje... trzeba sie cieszyć tym co sie ma;-)
współczuje przymrozku
edysiek ja to bym chciała chociaż do 8 pospać:-p a mały codziennie po 6 wstaje ale ostatnio coś koło 6.30 więc liczę że im dłużej będzie ciemno to on będzie dłużej spał
mama boo fajnie spędziliście wieczór oby takich więcej;-)

hejj :)

Mam okienko to weszłam na bb :)

dzieki za komplementy co do mojej pracowitości, ale rzadko mi się zdarzaja takie napady na wielkie sprzątanie:-D:-D:-D:-D

Mama Boo, akademia z okazji Dnia Edukacji Narodowej:tak::tak: a humor?? hmm, raz lepiej, raz gorzej:baffled::baffled: wczoraj M.mnie lekko powiedziawszy zdenerwował, wiec dzisaij humor kiepskawy:-:)-(

Edysiek, jutro dzieciaki idą u Was do szkoły?? :szok::szok::szok: Nie mają wolnego??

dobra, to tyle, tak na szybko. wpadnę wieczorkiem i zdam relację z dzisijeszego wyjścia do restauracji:-):-)

aguska no kiepska jest ta sytuacja w Polsce ja musze poczekac az splace kredyt i m zda egzamin awansujacy w pracy, wiem jak ciezko nam bylo przy Oliwce, gdyby nie pomoc ludzi dobrej woli to kiepsko by bylo, teraz jest odrobine lepiej, ale tez bardzo ciezko, ale wiem ze gdyby teraz bylo drugie dziecko to znowu byloby kiepsko, pamietam ze jak bylam w ciazy to mialam na tydzien na zakupy 40zl, dzis nie mam pojecia jak z tego wyzylam, nie chcialabym drugi raz przez to przechodzic...

reklama
Wika nie idą, coś mi się źle wkliknęło. Dlatego może uda mi się pospać :tak:
Ja też w pracy tutaj zaglądam, to juz chyba nałóg :-D
Martusia :szok: -4. Ja nie wiem ile dokładnie było u nas było rano, ale na pewno na plusie, teraz jest 8 stopni.
Aguska to jak najszybszego pospania życzę.
Tak na chwilkę zajrzałam, idę dalej w kierat ;-)
edit
Martusia widzisz takie czasy. Ja też głównie ze względów finansowych nie mam drugiego dzieciaczka. Na pewno na jakiś czas musiałabym zrezygnować z pracy, bo u nas nawet przedszkola nie ma. A nie wiem czy potem miałabym do czego wracać. A nie wyobrażam sobie, żeby udało nam się wyżyć tylko z wypłaty męża, bo niestety nie zarabia dużo. Tak jak piszesz, jak urodziła się Angela to było naprawdę ciężko. Żyliśmy z jednej wypłaty i nie chciałabym do tego wracać.

Ostatnia edycja:
Do góry