reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Soksy U nas byly dopiero 3 noce przespane w calosci:sorry2:w dzien spi od 12.30-13 do 15-15.30 a gdy spal 2 razy obie drzemki byly max 40 min
W koncu spi;-)

reklama
soksy śliczne fotki. niunio jak sie urodził i tak był mniejszy od kuby bo mały miał 3860 i 57 cm :-D nie wiem jak sie we mnie tam zmieścił ;D Kuba czasami prześpi nocke a czasami wstaje ok 1, 2 na jedzenie zależy co go napadnie. i czasami nie śpi cały dzień nie idzie mu dnia pomału zacząć ustawiać bo jak zaśnie to nie idzie go wybudzic tak jak dzisiaj zjadł o 15 zasnął ok 17 i spał do 21:40 zjadł i nie wiem kiedy spać pójdziemy. ;/

anula ładnie poszalał :)
papitkaa dziekuje :) teraz to tak bedzie zanim swoj rytm zalapie chociaz u nas to szybko poszło a spanie Oskar ma po mamusi bo mama moja moiwla ze ja tez bardzo szybko ale noce przesypiałam.

nic dzieki dziewczyny jeszcze raz za przyjecie na pewno bede do was zaglądać tearz uciekam spac spokojnej nocy dla wszytskich;-)

ale Wy drukujecie :szok:

femme a no ćwiczę 4 dzień dzisiaj ;) i mam zamiar dotrwac do 42 ;p
Papitkaa u nas długości nie mierzyli tylko obwód głowy i klatki.
soksy witaj ;)

Tak pisalyscie o porodach, że aż zajrzalam do ksiazeczki zobaczyc ile ja w koncu czasu rodzilam ;p u mnie skurcze się zaczeły koło 21(Milenaaa ja siadłam tyłkiem w wodzie gorącej i po 10min mialam skurcze co 7min a przed wyjazdem do szpitala co 4min). Miałam 47km do szpitala. O 23 trafilam na porodówke. Przesiedzialam do 6 rano na krzesle ze skurczami co 3-4min. W książeczce mi wpisali że I okres porodu trwał 4h 40min(czyli od 8.15 i wlasnie nie rozumiem dlaczego od tej skoro lekarz ktory mnie przyjmowal na porodowke ( o 23) stwierdzil ze rozpoczela sie akcja porodowa) a II okres 15min. Pęcherz płodowy mi przebili 1h i 5min przed urodzeniem.

edit. A urodziłam 9 dni po terminie ;)

Ostatnia edycja:
Witam,
u nas pogoda do kitu od wczoraj caly czas leje a musze dzis isc na miasto:wściekła/y:
Maly zasnal chwile po 22 i juz szaleje, wstal o 6.20,zjadl kasze i przebralam go na sile bo chcial chodzic w pizamie a zimno w mieszkaniu:sorry2:

hej porannie. za oknem ciemnica jakby wiewczor był. mnie jakas choroba nierze. kazdy gnat coraz bardziej boli, non stop mi zimno, zatoki dokuczają i z nosa sie leje. do tego brzuch boli masakrycznie.

mialam do gina na przegląd jechac, ale raz ze pogoda dupna, dwa z chlopcami nie poijade a Ł w pracy, no a jutro swieto ;/

Soksy ja poporosze na priva namiary na fb :)
i sliczniutkiego masz synusia :)
A co do niezmordowania dzieciaków , to ja sie juz tak ciesze ze moi chlopcy podrosli. jak sobie przypomne ile biegania mialam za Oskarem i Filipem, na chwile sie czlowiek odwracał a dziec juz cos psocił ciekawie było :) Oskarowy mial manie mycia nog wszedzie. nie wazne czy to był dom, a on byl na boso, czY no było chlodno, on na podworku w sponiach i butach. niedaj Boziu wiaderko z woda stalo. sekunda i dziec zanurzony po pas. a radocha przy tym jaka :)

sącze kawe i mam nadzieje ze mój mozg odzyje. bo narazie jest uspiony ;/

i ja witam u nas rowniez pogoda nie ciekawa ciemno pokrapuje ;/
Ranata - no ty juz masz kawalerów a planujesz 3 ? moja szwagierka ma juz 2 dzieci 9 i 4 l a tu a kuku i 3 sie pojawi nie chciane :) juz tak sie cieszyla ze sobie odpocznie
Anula - to malo twoj spi :> moj uwielbia spac . poszedl ok 21 moze po i wstal przed 7 . Ale jak taka pogoda 2 drzemki po ok 1,5h na pewno bedą :)
Papitka- tak jak u większości nie miezyła dlugości :)
szalom - witam :) duzy ten twój synalek
Femme zdaj sekret na tak bombową figurę :)

My zaliczylismy ostatnie szczepienie młody nie dal sie zbadac zwazyć no straszny był wszytsko na siłę ! Jeszcze napiał mięsień przy szczepieniu i reka go bolała eh ..
Ale mlody 10kg wazy , mowi ze wzrost idealny ma , ciemiaczka brak :)

reklama
Aleksandra ja od zawsze chcialam miec wiecej niz 2 dzieci. ale czy bede miala?? niewiem :) tak na "starosc" sobie corcie urodzić fajnie by było :) chociaz i z 3 synka bylabym zadowolona.

Do góry