reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Madziark witaj:) A gotujesz sama zupki?? Ja gotowałam sama i raz więcej raz mniej zjadła ale jadła codziennie taką zupkę po południu zawsze jakiś owoc:) i kaszki na kolację codziennie. Tylko że ja odstawiłam jak miała rok i 4 miesiące i to było tak samo z siebie przestałam pewnej niedzieli dałam ostatni raz bo już miałam za dużo po 3 dniach nie dawania ale ona już wtedy wszystko jadła a w nocy kasze dostawała:) Powodzenia

Herbatka
hej co tam u Was?? Ustabilizowała się coś mała??

reklama
Rox trzymaj sie, bedzie dobrze w koncu to Ty jestes matka i starasz sie jak mozesz.
Vikamcia za kilka dni skoncze 23;-)
Liza ja od wczoraj biore tabletki dostalam novynette, ciekawe jak po nich bedzie
Madziark moj jest ciut mlodszy ale je mleko o 5, 6,11 po 210ml pozniej tak przed 14 duzy sloiczek obiadku i popija herbatka, pozniej tak o 17 deserek popija mlekiem wtedy daje mu 180 czasami 150 o 20 210 i tak samo o polnocy tele ze pije mleko z kleikiem albo kasza bo samego nie chce
Co do @ mam co 35 dni i trwa 6-7 dni pierwsze 5 musi byc tampon a pozniej wkladka, teraz okres to pokus przed ciaza umieralam z bolu

Wampi- Mi zależało, żeby rodzić z moim lekarzem:tak: Obiecał, że nawet w środku nocy przyjedzie w razie czego, a ostatecznie to On zrobił mi CC;-)

Madziark- Witaj:-)

Będę wieczorem, bo Mała nie da mi spokojnie poczytać:-)

hej dziewczyny jestem nowa mam synka za 10 dni bedzie mial 7 miesiecy i jestem w trakcie odstawiania od piersi...no i tu zaczyna sie problem bo niewiem jak sobie ustalic dzien.caly czas karmilam na zawolanie a TERAZ wchodzi butla co ile ja mam ja dawac ile on powinien wypic wypija jakies 100-140ml daje mu co 3 godziny na noc jeszcze ma cyca ale chce juz calkiem skoczyc. Wydaje mi sie pic malo mleka dostaje deserki obiadek ale tak malo czasami zje. jak bylo jest u was . i jak zatrzymac laktacje
W jakim czasie chcesz odstwic smyka? ja jestem za tym by tak na raz nie odstawiac... :no: sama sobie pomysl ze masz cycusia i nagle go potem nie ma a wciskaja ci jakies papki, zupki, smoczki ;P ;) i piers tak samo pelna mleka nie ma kto ciagnac lepiej powoli bo tak to z laktatorem bedziesz walczyc a lepiej by maly jeszcze possał... chyba ze masz przeciwskazania medyczne? leki jakies co uniemozliwiaja karmienie?
Ja wpierw bym ograniniczyla piers do 2 razy w dzien i na noc. Piersi tak samo po pewnym czasie zaczna mniej mleka produkowac i lepiej to Ci wyjdzie... Potem juz wyeliminowac posilki w dzien(przez pierwsze dni i tak pewnie po obiadku tak by ulzyc sobie i piersia mozna podac by popił) i tylko dawac w nocy przez jakies 2-3 tyg... i potem mozesz powoli próbowac calkiem odstawic od piersi, bo innaczej ty nie wyrobisz z nawalem mleka w piersiach...
Jak juz odstawic to Kochana z głową;-) wiem bo sama juz trzy razy odstawialam i robilam to tak jak napisałam tylko odstepy miedzy poszczególnymi etapami zmniejszania mleczka z cycusia byly dluzsze bo ja powoli przygotowywalam do tego :-)
JAk cos służe pomocą :tak:

Malwina super ta tuniczka a cena:szok: :tak:
mała_czarna ja tez poprosze takie pw :-)

Dzieciaki wykompane, kolacje zjadły ;-) no i luzik:-)

Dzieciaczki idą spać a Wy luzujcie się dziewczynki bo należy się Wam po całym dniu :tak:

madziar k słuchaj rad forumowych kolezanek bo dobrze piszą choć jeszcze się nie znam ;P

dziewczyny, siedzę sama w domu bo K w pracy i tak sobie popłakałam ze szok.Jutro jedziemy do moich rodziców i nie wiem jak ja tam wytrzymam bez mojego chlipania.:eek:
Powiedzieć im jeszcze nie chcę bo ..nie chcę!
Teraz co dzwoniła siostra mojego K i chciała się spotkać w pubie na pifku.Wykręciłam się bólem głowy:hmm:Jedynie moja przyjaciółka wie o ciąży i też mi nagadała, gorzej od Was niektórych:no:Ehh szkoda gadać

rox świetnie Ci w rudym, na pewno żaden inny kolor nie pasowałby Ci tak jak ten ;-) też przez chwilę byłam ruda, ale to jednak nie dla mnie :-p
Mam nadzieję, że będzie tak jak chcesz.. masz racje, nie poddawaj się :no::no: NIGDY!
i walcz...

Liza a może teraz dobierz sobie inne, przecież przy tabletkach też można się odchudzać ;-) ja przy moich pierwszych strasznie przytyłam, a te co mam teraz są ok :tak: tyle, że biorę Asequrellę do tego, to może dlatego mi pasują :-p

mała_czarna jesteś blondynką? kurcze nie wiem dlaczego ale myślałam, że masz ciemne włosy. Pokaż się :-)

dorotar sesja świetna! Masz śliczne dzieci :tak:

Myrsini na następnej wizycie już na pewno będzie serduszko. Ja miałam w 6 tygodniu i ślicznie biło :tak:

Zuzia już dzisiaj powiedziała mojej mamie wierszyk i dała laurkę, bo jutro niestety nie będzie kiedy pojechać do mamy... Była zachwycona :tak::-) i w ogóle zdziwiona, że Zuzia się tak ładnie nauczyła :tak: a ja jestem dumna z tego mojego słoneczka, taka mądra dziewczynka już się robi :-)

reklama
Do góry