reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Madziark witaj:) A gotujesz sama zupki?? Ja gotowałam sama i raz więcej raz mniej zjadła ale jadła codziennie taką zupkę po południu zawsze jakiś owoc:) i kaszki na kolację codziennie. Tylko że ja odstawiłam jak miała rok i 4 miesiące i to było tak samo z siebie przestałam pewnej niedzieli dałam ostatni raz bo już miałam za dużo po 3 dniach nie dawania ale ona już wtedy wszystko jadła a w nocy kasze dostawała:) Powodzenia

Herbatka
hej co tam u Was?? Ustabilizowała się coś mała??

reklama
Rox trzymaj sie, bedzie dobrze w koncu to Ty jestes matka i starasz sie jak mozesz.
Vikamcia za kilka dni skoncze 23;-)
Liza ja od wczoraj biore tabletki dostalam novynette, ciekawe jak po nich bedzie
Madziark moj jest ciut mlodszy ale je mleko o 5, 6,11 po 210ml pozniej tak przed 14 duzy sloiczek obiadku i popija herbatka, pozniej tak o 17 deserek popija mlekiem wtedy daje mu 180 czasami 150 o 20 210 i tak samo o polnocy tele ze pije mleko z kleikiem albo kasza bo samego nie chce
Co do @ mam co 35 dni i trwa 6-7 dni pierwsze 5 musi byc tampon a pozniej wkladka, teraz okres to pokus przed ciaza umieralam z bolu

Wampi- Mi zależało, żeby rodzić z moim lekarzem:tak: Obiecał, że nawet w środku nocy przyjedzie w razie czego, a ostatecznie to On zrobił mi CC;-)

Madziark- Witaj:-)

Będę wieczorem, bo Mała nie da mi spokojnie poczytać:-)

hej dziewczyny jestem nowa mam synka za 10 dni bedzie mial 7 miesiecy i jestem w trakcie odstawiania od piersi...no i tu zaczyna sie problem bo niewiem jak sobie ustalic dzien.caly czas karmilam na zawolanie a TERAZ wchodzi butla co ile ja mam ja dawac ile on powinien wypic wypija jakies 100-140ml daje mu co 3 godziny na noc jeszcze ma cyca ale chce juz calkiem skoczyc. Wydaje mi sie pic malo mleka dostaje deserki obiadek ale tak malo czasami zje. jak bylo jest u was . i jak zatrzymac laktacje
W jakim czasie chcesz odstwic smyka? ja jestem za tym by tak na raz nie odstawiac... :no: sama sobie pomysl ze masz cycusia i nagle go potem nie ma a wciskaja ci jakies papki, zupki, smoczki ;P ;) i piers tak samo pelna mleka nie ma kto ciagnac lepiej powoli bo tak to z laktatorem bedziesz walczyc a lepiej by maly jeszcze possał... chyba ze masz przeciwskazania medyczne? leki jakies co uniemozliwiaja karmienie?
Ja wpierw bym ograniniczyla piers do 2 razy w dzien i na noc. Piersi tak samo po pewnym czasie zaczna mniej mleka produkowac i lepiej to Ci wyjdzie... Potem juz wyeliminowac posilki w dzien(przez pierwsze dni i tak pewnie po obiadku tak by ulzyc sobie i piersia mozna podac by popił) i tylko dawac w nocy przez jakies 2-3 tyg... i potem mozesz powoli próbowac calkiem odstawic od piersi, bo innaczej ty nie wyrobisz z nawalem mleka w piersiach...
Jak juz odstawic to Kochana z głową;-) wiem bo sama juz trzy razy odstawialam i robilam to tak jak napisałam tylko odstepy miedzy poszczególnymi etapami zmniejszania mleczka z cycusia byly dluzsze bo ja powoli przygotowywalam do tego :-)
JAk cos służe pomocą :tak:

Malwina super ta tuniczka a cena:szok: :tak:
mała_czarna ja tez poprosze takie pw :-)

Dzieciaki wykompane, kolacje zjadły ;-) no i luzik:-)

Dzieciaczki idą spać a Wy luzujcie się dziewczynki bo należy się Wam po całym dniu :tak:

madziar k słuchaj rad forumowych kolezanek bo dobrze piszą choć jeszcze się nie znam ;P

dziewczyny, siedzę sama w domu bo K w pracy i tak sobie popłakałam ze szok.Jutro jedziemy do moich rodziców i nie wiem jak ja tam wytrzymam bez mojego chlipania.:eek:
Powiedzieć im jeszcze nie chcę bo ..nie chcę!
Teraz co dzwoniła siostra mojego K i chciała się spotkać w pubie na pifku.Wykręciłam się bólem głowy:hmm:Jedynie moja przyjaciółka wie o ciąży i też mi nagadała, gorzej od Was niektórych:no:Ehh szkoda gadać

rox świetnie Ci w rudym, na pewno żaden inny kolor nie pasowałby Ci tak jak ten ;-) też przez chwilę byłam ruda, ale to jednak nie dla mnie :-p
Mam nadzieję, że będzie tak jak chcesz.. masz racje, nie poddawaj się :no::no: NIGDY!
i walcz...

Liza a może teraz dobierz sobie inne, przecież przy tabletkach też można się odchudzać ;-) ja przy moich pierwszych strasznie przytyłam, a te co mam teraz są ok :tak: tyle, że biorę Asequrellę do tego, to może dlatego mi pasują :-p

mała_czarna jesteś blondynką? kurcze nie wiem dlaczego ale myślałam, że masz ciemne włosy. Pokaż się :-)

dorotar sesja świetna! Masz śliczne dzieci :tak:

Myrsini na następnej wizycie już na pewno będzie serduszko. Ja miałam w 6 tygodniu i ślicznie biło :tak:

Zuzia już dzisiaj powiedziała mojej mamie wierszyk i dała laurkę, bo jutro niestety nie będzie kiedy pojechać do mamy... Była zachwycona :tak::-) i w ogóle zdziwiona, że Zuzia się tak ładnie nauczyła :tak: a ja jestem dumna z tego mojego słoneczka, taka mądra dziewczynka już się robi :-)

reklama
Do góry