reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

witam się wieczornie :-D
a więc. Wszystko w jak najlepszym porządeczku gruczoły super więzochłony tez ;-) powiedział ze nie ma podstaw do wizyty kontrolnej ;-):-). A jaki przystojny lekarz ;-):-)

Kupiłam małemu chodzik zielony z baldachimem i oparciem na pleckach . Jutro pokaz fotki ;-):-).

Dostałam probke mleka BEBILON 2 , śliniaczek i teczke na dokumenty. A i jeszcze mam AVIZO z jakimiś paczkami do odbioru ;-):-)

a tymczasem uciakm spać .
Nad robię Was jutro moje najwspanialsze !;*

D O B R A N O C ; *
I BUZIAK DLA KAŻDEJ Z OSOBNA !!;*

reklama
wrzucę fotki wrzucę.. tylko musze wziąść od kolezanek bo niestety moim aparatem nikt nie robił zdjęć :-( mam tylko kilka które ja byłam w stanie sama cyknąć.. a te najfajniejsze są u znajomych

Szanowne Panie
Nazywam się Magdalena Boch. Jestem studentką 5 roku psychologii na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Zwracam się do Pań z prośbą o udział w badaniu psychologicznym. Badanie dotyczy tego, w jaki sposób postrzegają Panie swoją relację z dzieckiem. Do badania zapraszam Mamy niemowląt od 6 m-ca życia do 24 m-ca życia.
Badanie składa się z dwóch kwestionariuszy: pierwszy z nich dotyczy uczuć, jakich zwykle doświadcza dorosła osoba, będąca w bliskim, zaangażowanym związku z wybranym partnerem; drugi dotyczy uczuć i myśli, jakie zwykle pojawiają się w relacji do swojego dziecka.
Badania są anonimowe. Przystępując do badania, wyrażają Panie zgodę na uczestnictwo w nim. Aby zachować zasadę anonimowości nie zbieram pisemnej zgody, a wypełnienie kwestionariuszy traktuję jako zgodę wiążącą. Udział w badaniu jest dobrowolny i w każdym momencie (nawet po rozpoczęciu badania) można się z niego wycofać bez podawania powodu. Także po zakończonym badaniu można poprosić o usunięcie Pań kwestionariuszy z bazy danych.
Wyniki będą prezentowane wyłącznie na poziomie danych grupowych, a dostęp do kwestionariuszy będę mieć ja i promotor mojej pracy magisterskiej, prof. Barbara Harwas - Napierała (Instytut Psychologii, Uniwersytet im. Adama Mickiewicza, ul. Szamarzewskiego 89, 60 – 568 Poznań, tel.: (48 61) 829 23 19, e-mail: jenapier@amu.edu.pl).
Jeżeli są Panie zainteresowane wzięciem udziału w moim badaniu i wypełnieniem dwóch krótki ankiet lub mają Panie jakiekolwiek pytania to proszę o kontakt: boch.magdalena@gmail.com, 606 803 415. Chętnym Paniom ankiety wyślę mailem..

Dziękuję za współpracę
Magdalena Boch

1 ? :szok::szok::szok: ;-):-)
co za śpiochy :-)

patrycja , gosia , Herbatka , liza , umi , mloda93 , anula , fifusek , kasiek Vi , Out , KOniczynka , Gosia , Malwina , Beatka , Kama . , Lenka , Sali , Mariolcia , Wampi , Lolkak , i reszta wspanialych WIELKI BUZIAK ; * i wstawać proszę ;-):-)

<font size="3"><font color="#000000"><strong>[video=youtube;gxVsdfHmobY]http://www.youtube.com/watch?v=gxVsdfHmobY[/video]

Ostatnia edycja:
Młoda heheh śmieszny filmik ale nie rób z nim tak często:p Rafałek rozkoszny:) A co Cie tak zerwało z rana

Ja się prostuje bo zaraz Lublin:)

Patrycja myslalam ze masz tylko dwojke, bo suwaczka nie ma ;-)
Herbata bo ja mam tylko dwójkę dzieci :-D Mariusz to dziecko koleżanka, opiekuję sie nim w tygodniu... :)
Trzymam kciuki :tak:

O no to całkiem sporo :biggrin2:

troszkę ;-)

młodamamusia18 trzymam kciuki za wizytę u lekarza

:-) gratulacje, mój liczy "raz, dwa tsy, tery"

Współczuje, też przerabiałam kiedyś witaminy... na szczęście to było 3 lata temu ;-)

A u nas znów choroba się przyplątała, córa pochodziła 1,5 tygodnia do szkoły i znów kaszle, jutro idziemy do lekarza. U młodego od wczoraj biegunki brak, ale za to brak apetytu, wczoraj zjadł jedną kanapeczkę z szynką i przez cały dzień podjadał sobie krakowskie talarki, dziś znów żyje na talarkach i jednej gotowanej marchewce (a w zasadzie połowie marchewki).

Dostałam wezwanie na szczepienie :eek: córa miała być szczepiona po ukończeniu 9 roku życia, ukończyła 3,5 tygodnia temu, a przychodnia już się upomina :confused2: ale znając moje dziecko pewnie do kwietnia sobie teraz pochoruje, więc tak szybko się nie zaszczepi. A najlepsze jest to, że młody ma już 2 zaległe szczepienia i jeszcze nic nie przysłali...
No kochana to dużo duzo zdrówka dla Was...... Mnie teraz szczepienie czeka w styczniu bo Seba bedzie kończył 5 lat no i w lutym bilans dwulatka Kuby :)
patrycja to chore.. przecież sama dobrze wiesz kiedy dziecko ma iść spać... dzieci są małe i jakas rutyna musi być , inaczej weszłyby na głowę... moja chodzi spac ok 20.30 codzienie , ale tak samo jak są okazje to siedzi dłużej :tak:
i zgadzam się z umi.. też robię tak odnośnie jedzenia że jeśli nie jest głodna na obiat , to na słodycze też nie :-p
dopiero jak wola jedzonko i zje to później moze coś dostać słodkiego... o ile sie domaga , sama nie wciskam jej "nagrody" za obiad
kasiek Vika też dopóki chodziła w pampersie to raz sikała do niego raz do nocnika..
ale jak już do mnie dotarło ze woła i umie sikać sama to szybko pampersy poszły w pdstawkę i sikała pieknie , muże ze 4-5 razy tylko się zsikała :-) bo się zapomniała... a tak to już nie
hehe umi dobry jest Twój młody :-) Vika ostatnio jak ją wołalismy do salony żeby sprzątała zabawki to powiedziała "słabo mi"
hehe
kasiek no a z tym kibelkiem to nieźle dała mała czadu :-)
kama jak znalazłaś ten pycha przepis to teraz musisz go dac i wypróbuje :-)
Mariolciaaa tort wyszedł... pyszny a nawet bardzo pyszny o smaku kinder niespodzianki :-)
normalnie wszyscy byli zachwyceni .. i zjedli całego :-p
wampi praca jest superowa!!!
malwina śliczny kolorek włosków :-)
out chusty elastyczne nosi się do 8-9 kg .. więc myslę że warto bardziej zainwestowac w tkaną.. w tkanej możesz dziecko nosić od urodzenia do ok 3 roku życia :-)

a tak wyglądał torcik.. oczywiście trochę krem nie równo rozmazany ale najważniejszy był zachwyt mojej córki jak go zobaczyła :-)
i pozostałych również :-) no i ten smak....:-)
Zobacz załącznik 411080
do tego specjałem była tęczowa galaretka która cieszyła wszystkoe oczy :-p

Zobacz załącznik 411084Zobacz załącznik 411083
Super torcik i galaretka :D:D:D:D
witam się wieczornie :-D
a więc. Wszystko w jak najlepszym porządeczku gruczoły super więzochłony tez ;-) powiedział ze nie ma podstaw do wizyty kontrolnej ;-):-). A jaki przystojny lekarz ;-):-)

Kupiłam małemu chodzik zielony z baldachimem i oparciem na pleckach . Jutro pokaz fotki ;-):-).

Dostałam probke mleka BEBILON 2 , śliniaczek i teczke na dokumenty. A i jeszcze mam AVIZO z jakimiś paczkami do odbioru ;-):-)

a tymczasem uciakm spać .
Nad robię Was jutro moje najwspanialsze !;*

D O B R A N O C ; *
I BUZIAK DLA KAŻDEJ Z OSOBNA !!;*

Fajnie że wszystko w porządku :):):)

Ja już dziś załatwiłam urząd pracy ...
pojechaliśmy z R przed 8 a mama Mariusza została z chłopakami... i żałuje że jej dzieci zostawiłam jak nic....:angry: do tej pory wściekła jestem az mi sie rece trzęsą :no:

Witam;-) przez te matury nie mialam na nic czasu:baffled: ale juz jestem,cale szczescie,ze juz po, matma poszla mi strasznie ale to nie jestem zdziwiona bo kompletnie jej nie umiem,a do tego byly rzeczy,ktore dopiero bedziemy omawiac:confused2: co do angielskiego to jestem zadowolona,pisalam rozszerzenie, w gramatyce stracilam napewno 1,5 pkt ale reszta powinna byc ok,rozprawke tez napisalam raczej dobrze:tak:co do czytania i sluchania to ciezko mi powiedziec ale dzisiaj bedzie klucz pewnie to sie dowiem. Na sprawdzenie nauczyciele maja 2 tyg to konretne wyniki bede miala;-) Dzieki Wam,za wsparcie z ta matura=***

Adas juz sam siedzi:-D tzn upada czasem,ale juz mu coraz lepiej idzie podnoszenie sie:tak:

Ostatnio wogole humoru nie mialam,jakis dol mnie dopadl,pewnie ze zmeczenia... Jeszcze mam dosyc mieszkania z moja mama,ech,cholernie chcialabym stad sie wyprowadzic,gdziekolwiek...

Jeszcze bedziemy robic chrzciny i musialam chrzestnych wybrac i moi rodzice i mama M uwazaja,ze najlepiej kogos z rodziny wziac a nie przyjaciol,co Wy o tym sadzicie?
Aa i czy Wasze dzieci tez ruszaly buzia jak rybka? Mlody tak gada smiesznie bezglosnie,czasem jakies sylaby mu wyjda ale przewaznie to wyglada to tak jakby on gadal a ktos go wyciszyl:-) I jeszcze sie za wlosy ciagnie,nie mowiac o siusiaku,jajeczkach i uszach:confused2: Jeszcze ostatnio maly mnie olewa:baffled: jak wracalam z tych matur do domu to sie lekko usmiechnal, a jak ktos inny przyjdzie moj tata,M czy ktos znajomy to od razu usmiech na pol twarzy... Wlasnie dziecko ma mnie gdzies... Przykre to jest bo najwiecej sie nim zajmuje,karmie go,bawie sie z nim,przytulam,usypiam a wychodzi na to,ze jak mnie nie ma to nie robi mu to roznicy... Normalnie udalo nam sie z M do kina wyjsc bylismy we wtorek na 22 na przed switem:tak:
Nie dam rady Was wszystkie nadrobic,napisalyscie 20 stron :szok:

Postaram sie chociaz wiekszosc:tak:
Anula co za przystojniak rozesmiany:-D sliczny jest
Gosdia przykro mi :-(trzymaj sie jakos
Beata Witaj:-) i gratuluje przyszlego dzidziusia:-D
Daffi witaj;-)za tak zapytam,ktory odcinek Cie tak wzruszy? jak mam chwile,co sie rzadko zdarza,to tez ogladam;-)
Sali hej;-)
umi to ,,wyprowadzenie sie'' bylo slodkie :-D
Mariolcia oj skad ja to znam... Mialam to samo,czesto do tej pory tak jest,cholernie to wkurza a czasem jest po prostu przykre...:-( moja mama do tej pory tak czasem gada i babcia... ech:-( ,,czemu on tak placze,co wy mu robicie'',,,twoje mleko mu nie wystarcza'',,,ubierz go cieplej,jemu napewno jest zimno'' itd itp...:baffled: tak jakbym nie znala wlasnego dziecka:-( Trzymam kciuki!!! Wszystko bedzie ok=*
Vampi ale masz zdolna i madra core:tak:
Malwina super zdjecie,masz swietny kolor wlosow:tak: mam zamiar taki sobe kiedys zrobic jak sie odwaze:-)
ViKamcia zdroweczka i szczescia dla corci=**

Musze spadac bo maly sie obudzil,milego dnia

Helloł

Kamcia tort przeeepiękny! :tak: ale galaretka przebija wszystko, widziałam przepis na tort tak właśnie wyglądający, każdy biszkopt w innym kolorze, myślałam żeby dla Julki zrobić na urodziny ale to za dużo roboty :-p przepis na blok wrzuciłam na wątek o kucharzeniu, a Ciebie poproszę o przepis na tort może kiedyś się skuszę zrobić :-)

Pati co się stało?

Młoda Rafałek słodki, za rok będziesz miała dość jego łażenia i będziesz prosiła żeby chociaż na chwilę usiadł ;-)

Kasiek powodzenia na uczelni.

Burzowata gratulacje dla Adasia! super że juz sam siedzi. A co do chrzestnych to niby mówią że z rodziną zawsze kontakt będziesz miał i dlatego biorą na rodziców, ale życie bardzo dużo weryfikuje i nie koniecznie tak musi być. Julki chrzestną jest kuzynka J a moja przyjaciółka znamy się od malutkiego razem się wychowywałysmy, a chrzestnym syn mojej chrzestnej ( w sumie to żadna rodzina bo chrzciła mnie koleżanka mamy.

A my dziś pospałyśmy na maxa :-) byłam zdziwiona jak zobaczyłam 8:30 na zegarku :tak:
Dziś piątek więc zabieram się za weekendowe sprzątanie, i już pomału muszę zacząć myśleć żeby zacząć na święta sprzątać.

reklama
ViKamcia swietna galaretka :) widze ze imprezka sie udala
Mloda ale Rafalek juz duuuuzy :) szybko bedzie chodzil ;-)
Kama zazdroszcze nocki, ja od 5.00 na nogach
Burzowata gratulacje dla synka ze juz siedzi :tak: a co do chrzestnych to ja juz wybralam przyjaciol. Ty musisz zadecydowac kto sie lepiej nadaje, a nie sluchac rodzicow...
Wampi zdrowka dla coreczki

a tu cos na poprawe humoru, moja misia ma dzis 6 tygodni

:-)

Ostatnia edycja:
Do góry