reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja jak "próbowałam" odpieluchować Julkę to paliłam w piecu w domu ciepło to w samej bluzeczce i majteczkach biegała, a ile razy całkiem goła, uwielbia tyłek wietrzyć z resztą chyba po mnie to ma ;-)

reklama
witam

ja wpadłamna chwile powiedziec ze zyje ale dostepu do neta nie mam , tylko Was podczytuje w komórce.

KAMA ja nie robiłąm tego ciasta , musiałas mnie z kims pomylić.

Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki:)

U nas było łatwiej-bo Adaś biegał z tydzień w domu bez majtek,bo w majtkach sie tak nie pilnował. Poza domem mógł byc ubrany. Po tygodniu założyłam mu majtki i w sumie tak długo biegał w samych majtkach w domu-bo lato było. Ciesze się,ze mały latem sie urodził i tak fajnie sie go odpieluchowywało. Wątpie,ze było by tak łatwo jakby miał 1,5 roku. A 2,5 to też mi się sporo wydaje.

No i pierwsze co zrobiłam to nakupiłam mu pełno majtochów i spodenek by mi nie zabrakło jakby sikał co chwile. Tyle,ze on od początku niemal bez wpadek. Jak juz sie zdażyła to jedna. Tyle,ze majtek ma z 50 sztuk jak nie wiecej. Stwierdziłam,ze jak nie wydaje na pampersy to co mu będe załować.

Teraz mam problem,bo sie boje dłuższych spacerów. Że sie zesika-a jest zimno. Raz mu sie zdażyło z miesiąc temu, byliśmy w sklepie, zawołał. No i nie zdązylismy wyjsc gdzies za sklep. Chyba był podziebiony,bo czesciej wtedy sikał. Ja sie nie spodziewałam. Szybko zabrałam go do domu,ale i tak spodnie zimne miał. No i koło domu sie nie boje-ale chyba na dłuższe spacery bede miała do wiosny pampersy. On nawet jak mu ubrałam na miasto pampersa to mi wołał i poszłam z nim do toalety i wytrzymał. Boje sie zeby sie nei zlał i nei przeziębił.

Ostatnia edycja:
Malwina wybacz w takim razie ;-)

Aaaaaa! znalazłam, uff!

E:

Lenka ja właśnie latem chciałam Julkę odpieluchować, miała 1,5 roku było kilka udanych siknięć i kupek ale nic dalej do przodu nie poszło, bo chyba za wcześnie było, a do następnego lata nie mogę czekać, muszę zacząć już na wiosnę i też chyba puszczę ją na golasa po domu i nie się dzieje co chce ;-)

Ostatnia edycja:
kaamaa ja tez mam cel od pieluchowac do lata no wiadomo najchetniej to do konca roku:-p, bo od wrzesnia przedszkole wiec o pampersie nie ma mowy
malwina net strajkuje?

patrycja9009 oj dziewczyno ty mówisz ze jestes wyrodna matka ale to robisz w dobrej intencji bo Seba pozniej rano bedzie niewyspny jak bedzie siedział do 23 załóżmy tak jak napisała umi moze kladz go 15-20 min pozniej Kubusia o 20 a Sebusia o 20.15-20 i bedzie sie czuł wyróżniony a co jedzenia to z Kacprem tez jest problem czasem je wiecej niz ja a czasem wcale nie ruszy obiadu i czeka do kolacji i z głodu jeszcze nie umarł :) a i co najwazniejsze nie powinnas sie stresowac przed obiadkiem bo dzieciaczki tez to wyczuwają

lenka87 zdrówka dla Adasia :)

młodamamusia18 ja bymkupiła pod warunkiem ze te folie sa nie rozwalone zawsze to jest jakaś oszczednosc :)

kasiek88kasiek to ja jak juz brak rajtuzkow to ubieram młodemu same spodnie i skarpetki a co tam niech mu sie pupka wietrzy

lenka87 no jezeli chodzi o wyjazdy badz dlugie spoacery to my zazwyczaj tezpampersa zakladamy bo ja czesto pokonuje trase wałbrzych-wrocław(odwrotnie wro-wch) i wtedy musze mu załozyc pampersa bo jedziemy autobusem a autobus nam sie nie zatrzyma... a w domku biega bez pampersa hmm od lipca jakos nawet wczesniej i albio mnie woła siku albo leci sam czasem mu nie wyjdzie bo wiadomo problem z trzymaniem ptaszka ale wtedy mu tłumacze zeby uwazał :)

kaamaa100 i to jest bardzo dobry pomysł;)

u nas po staremu posprzatalismy ja naszykowałam obiad i siedze i sie nudze ;) pranie zaraz sie skonczy robic wiec bedzie wieszanie a oprócz tefgo napuch mi brzuch jak balaon i mam chore zachcianki wczoraj np hahaha jadłam chleb z nutella i keczupem a do tego smazona parówke z cebulka d jak na to patrzyłto go cofało.. a mi strasznie smakowało takie połączenie nie wiem juz dziewczyny co mam myslec

A ja tak patrze ze tyle postów ominęłam:szok:
lenka mamy mamy tak jakby jeden pokój bo z drugiego nie korzystamy, a tez robie młodemu półmrok bo jak jest rzświetlone wszedzie to nie zaśnie
młoda jak dla mnie to nie masz na co czekać idź i kup, fajna okazja:-D
gosidia szybkiego porwotu do zdowia. Nie ma to jak sezon chorobowy:sorry2:
kaamaa za małe? hm poczekaj z pół roku a usłyszysz " Nie jubie mamy, nie jubie taty, auta nie jubie i tyle!" tak mój syn mówi jak mu sie coś nie podoba:-D:-p. Albo ostatnio usłyszałam, jak kazałam mu posprzatać, klocki "bypobadze sie!" (wyprowadze sie). No i sie wyprowadził wziła koc i poszedł na przedpokój:-D
hahah widze że Kacper już sie ładnie buntuje hahahaha wyprowadze sie ...... normalnie padłam ze smiechu :-D
kasiek to oszczedzaj, ja np ubierałam albo same rajtuzki albo same dresy, a jak ciepło było to same majtki:-p. Bo tak to można by było prac ze 3 razy w ciagu dnia. :sorry2:, a wy macie wspólna pralke tak?
Ja mam coś ostatnio mase prania... w ciągu tygodnia miałam 7 pełnych pralek :szok:
Ja jak "próbowałam" odpieluchować Julkę to paliłam w piecu w domu ciepło to w samej bluzeczce i majteczkach biegała, a ile razy całkiem goła, uwielbia tyłek wietrzyć z resztą chyba po mnie to ma ;-)
Moje dzieci ogólnie w koszuleczkach biegaja i w spodenkach.... A jak Kuba nie ma pampersa to często lata z gołą doopą..... chyba że zaczyna mi sie siusiakiem bawic to wtedy mu majtki zakładam żeby sobie krzywdy nie zrobil ....
U nas było łatwiej-bo Adaś biegał z tydzień w domu bez majtek,bo w majtkach sie tak nie pilnował. Poza domem mógł byc ubrany. Po tygodniu założyłam mu majtki i w sumie tak długo biegał w samych majtkach w domu-bo lato było. Ciesze się,ze mały latem sie urodził i tak fajnie sie go odpieluchowywało. Wątpie,ze było by tak łatwo jakby miał 1,5 roku. A 2,5 to też mi się sporo wydaje.

No i pierwsze co zrobiłam to nakupiłam mu pełno majtochów i spodenek by mi nie zabrakło jakby sikał co chwile. Tyle,ze on od początku niemal bez wpadek. Jak juz sie zdażyła to jedna. Tyle,ze majtek ma z 50 sztuk jak nie wiecej. Stwierdziłam,ze jak nie wydaje na pampersy to co mu będe załować.

Teraz mam problem,bo sie boje dłuższych spacerów. Że sie zesika-a jest zimno. Raz mu sie zdażyło z miesiąc temu, byliśmy w sklepie, zawołał. No i nie zdązylismy wyjsc gdzies za sklep. Chyba był podziebiony,bo czesciej wtedy sikał. Ja sie nie spodziewałam. Szybko zabrałam go do domu,ale i tak spodnie zimne miał. No i koło domu sie nie boje-ale chyba na dłuższe spacery bede miała do wiosny pampersy. On nawet jak mu ubrałam na miasto pampersa to mi wołał i poszłam z nim do toalety i wytrzymał. Boje sie zeby sie nei zlał i nei przeziębił.
A może właśnie choćby na czas zimy zakładac mu tego pampersa na dłuższe spacery.... Przynajmniej bedziesz miała pewność że jak nasika to do pampersa :)

Malwina nam sie dzeci buntują a Tobie net??? :-D

A u mnie Mariusz spi Kuba zasypia a ja sobie juz okna umyłam i jak tylko Kuba zaśnie to biore sie za nauke póki bedzie cisza :):)

reklama
Hej dziewczyny. Nas przeziębienie dopadło. Adaś troszke pokasłuje, a ja zasmarkana na całego. A tak fajnie było i cieszyłam się,ze nie chorujemy. Nie pamietam kiedy ostatnio tak się rozłożyłam.

Pati- u nas było podobnie w sierpniu-Adas 2-3 tygodnie ledwo co jadł. Ja go nie zmuszałam. Kombinowałam co mogłam na obiad by go zachęcić-a on ewentualnie zjadał śniadania i kolacje. Potem dostał jelitówki, odchorował i jadł znów normalnie. U nas już nie pierwszy raz cos takiego. Kiedys tez niedojadał 2 tygodnie a potem zaczął wymiotować i miał zapalenie gardła. Ja sie przejmowałam,bo on nie był niejadkiem.Teraz zjada wszystkie posiłki i nawet jak zje pół miseczki zupy to go nie zmuszam-bo widziałam,ze efekt był odwrotny. Mnie tylko spadki apetytu niepokoją-bo boje sie ,ze znow sie co przypałętało. Co do godziny spania to nie wiem co doradzic,bo u nas z tym problem bywał. Adaś nei sypia w dzien juz długo.Czasem mu sie zdazy. Jak nie śpi w dzien to wszystko w normie -kładzie sie o 20 i wstaje o 8. A jak sie zdrzemnie to do 22 nie moze zasnąc. My mamy siostrzenca w wieku Adasia i zawsze dużo wiecej spał. Strasznie mnie bolał ten brak drzemek jak był młodszy i marudził i to,ze jak juz sie zdrzemnął to siedziałam do poznej nocy. Teraz jakos przetrzymuje ,bo wiem,ze o 20 bede miała spokoj. A co gdy wyłączycie telewizor i wszyscy pokażecie ,ze idziecie spac-chyba nie bedzie miał wyboru i tez zasnie.

Sali- Witaj!Twoja młodsza pociecha też z czerwca:)

Co do jelitówki- ja daje jakies elektrolity, przy łagodniejszej biegunce-smecte. Specjalna dieta. Gotowana marchew, jagody, ryż. Jak wymiotuje to chłodniejsze picie małymi porcjami. Gdy miał mocniejszą biegunke mielismy syrop Nifuroksazyd i działał cuda -ale to na recepte.Gdy nam sie przytrafi to sprobuje ten węgiel w syropie dla maluszków-bo nie wiedziałam,ze taki jest.
Mój Adaś bez pampersa od konca maja. A gdzies od miesiąca dopiero w nocy. Najpierw była sucha pieluszka w nocy z miesiąc-choc nie zawsze. Potem odstawiliśmy, raz zdażyła sie wpadka,ale to i tak dobrze. Trzyma cała noc i tylko tydzien budził się na siku w nocy.
Moze do dzis bylby w pampersie na noc gdyby nie to,ze mały budził sie z płaczem i nie wiedziałam co sie dzieje-bo mi spał i płakał. Po chwili sie uspokajał. Potem domyśliłam sie,ze placze,bo chce siku,sciagałąm pampersa na nocnik i spał dalej.

Umi-super,ze takie postępy i młody dumny,ze spi bez pampersa.
Kasiek- trzymam kciuki by szybko pampersy zniknęły. Super sobie Dominisia radzi.
Reszcie dziewczyny również gratuluje postępów:)

Moja Kaja jest z 10 czerwca;)
W nocy też było tak ze pieluche miała sucha 3 noce z rzedu wiec postanowiłam nie zakładać ,teraz sama mnie woła w nocy, że chce siusiu:)

Ona chodzenie do ubikacji traktuje jak atrakcje,najlepiej co 10 min by robiła siku haha

Witam wszystkie młode mamusie mam andzieje ze nie macie nic przeciwko jak od czasu do czasu cos tu "skrobne"?:)

Do góry