reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

witam. wpadłam do was aby się pożalić trochę... za chwilę wyjdę z siebie i stanę obok.
od jakiegoś czasu mam wrażenie że Oliwier ma więcej niż jedną mamę. Wszyscy wiedzą lepiej... :szok:a komentarze "jemu jest zimno, ubierz go!", "on jest głodny!", "co wy mu robicie, że tak płacze?" "Musisz dużo nabiału jeść" za chwilę "a może mleka nie jedz"... "ty pewnie za chude mleko masz", "a może za mało pokarmu masz?""odkładajcie go na noc do łóżeczka" za chwilę "a może niech śpi z wami, bo on bliskości matki potrzebuje" , "nie bujajcie go" !!

o matko święta !!:-D to jest jakaś paranoja !!:szok:
to ja jako nie doświadczona młoda mama w ogóle się nie stresuje, jestem opanowana, spokojna... to wszyscy na około się trzęsą że mało w majtki nie porobią :-)
zapewne się domyślacie kto jest autorem tych komentarzy :wściekła/y::wściekła/y:

Umi,
gratuluję suchych nocek, oby tak dalej :biggrin2:
ViKamcia, i jak tort ?
Sali, zdrówka życzę.

nie odpisałam wszystkim, bo nie w temacie jestem :-)

u nas jako tako, mały trochę za mało na wadze przybiera. Robiliśmy wczoraj mu badania krwi i moczu i jak na moje oko, ma wszystko w normie, a hemoglobiny ma 16.4 (10-18 norma)... to silny chłop z niego :-)
no i jeszcze z tym brzuniem mamy problemy... więc niekiedy mamy jazdę wieczorami.:-(

reklama
Dziewczyny tez tak zrobię tylko w tym problem że jeszcze wczoraj jej przeszkadzało a dziś lajcik może w mokrych chodzić;/ zresztą teraz i tak spać idzie:)

Mariolcia buhahah to samo miałam to w końcu wyszłam z siebie i powiedziałąm że jak się nie zamkną to małą będą dwa razy do roku oglądać w święta

Hejka
Ja dopiero teraz ale mialam zajęcia :-) Rano Hanie do szkoly zawiozłam ;-)
Nadrobilam wsio ale juz mi sie pomieszalo kto co pisał :-D

co do odpieluchowania to z Mikim ta przygode zaczne pod koniec wiosny bądz w lato i mysle ze do zimy sie z tym uporamy :-) starszaki mialy 2l i 3mies jak sie odpieluchowali :tak: wiekszy problem sprawialo im nie siusiac w nocy wiec rok jeszcze na noc pampersy byly zakladane ;]

Pasztet zrobilam, obiad sie grzeje, Hania juz w domu ma wierszyk do nauczenia,
o i Miki wstal.... sie napisałam... :dry:

No też tak myśle,ze na dłuższe spacery -pampers to nie tragedia. On juz jest całkowicie odpieluchowany i rozumie,ze zakładam to w razie czego jak nie bedzie gdzie sie wysikać.

Tez chce młodego do przedszkola od września dać. Jest juz odpieluchowany-teraz ucze go higieny, tłumacze,ze pupe trzeba wycierac. No i ucze ściagac portki -bo ciezko mu to idzie. Jak probował sam to nieraz sie posiusiał-bo nie ściągnął. Tak to wola mnie bym mu ściągnęła. Musze sie przyłożyc od nowego roku, uczyc go sciągać spodenki. Własnie nie wiem jak to jest w przedszkolu. Czy tam panie pupe podcierają. Ja wycieram mu mokrymi chusteczkami-ale nie wyobrażam sobie by sam to zrobił. No chyba,ze do września sie nauczy.

Umi raczej to pierwsze ;-) zrobiliśmy kalkulację i powinniśmy się wyrobić z kasą, tak więc bliżej wiosny zaczynamy wykańczanie piętra, a tam nie ma nic, nawet schodów na górę więc dzidzia odpada, ale jak skończymy ten cały "bajzel" to kto wie ;-)

Mariolcia nie słuchaj tego! albo najlepiej powiedz że na razie dajesz sobie doskonale radę i rad nie potrzebujesz a szczególnie takich.

Lenka wydaje mi się że panie w maluszkach pomagają ze wszystkim ale nie mam pojęcia jak jest w starszych grupach.

Hej wpadam po długiej nieobecności.

Nadrabiałam jak najwięcej,chociaż przy takiej ilości stron do pzreczytania do mega zadanie. POmimo nadrobieniA I tak nie mam za bardzo co odpisać,bo nie wiele pamiętam;-)
UMi jak kolano po wycieczce na obcasach?;-)

Kaamaa ja też takiego ciasta nie piekłam.

Lenka,Patrycja,Kaamaa,Umi chyba mamy podobne podejście do wychowania;-)

Marioolcia lej na te mądrości,bo raczej nie wiele Ci pomogą ;-)

Wampi ale super praca:-)

KasiaF i na co się zdecydowaliście ? Kupujecie leżaczek czy fotelik do karmienia?

Co do przedszkola to ja na wiosnę mam zamiar Majkę zapisać,bo tylko wtedy są zapisy. Trzeba sobie kolejkę zająć:-D Chociaż i tak pewnie nic z tego nie będzie jak i ze żłobka :dry::baffled:

Kasiek, powodzenia życzę dla małej:-)
dobrze że chociaż R. jest po mojej stronie i trochę się odzywa.. raz się a odezwałam, jak nam mały płakał od 22.30 aż do 1.30 bo go brzuszek bolał... no wszystkiego próbowaliśmy... wszyscy zaraz panika bo dziecko płacze... to aby powiedziałam że jak każdy się będzie nad nim trząsł i denerwował to Oliwier nigdy nie zaśnie.

Liza, super że masz wszystko ogarnięte. Oby Mikiemu szybko odpieluchowanie poszło na wiosnę:-)

wampi, no super dzieło :-D

ja na chwilę spadam, bo pora na cyca... a śpioszek śpi :-):-)

Wampi bardzo pomysłowe, bardzo mi się podoba.

Lolkak na pewno nie piekłaś bo bloku się nie piecze :-D ;-) u mnie też zapisy są od marca do kwietnia, na moim zadupiu jest tak że co roku wszystkie dzieciaki się dostają mam nadzieję że Julka też się dostanie.

umi bo od poniedziałku mam taki internet ze czasem działa a czasem nie , bezprzewodowy z biura gdzie nie zawsze siega zasięg

A tu moje obiecane juz zdjecie , slabe bo samma je robiłam CIMG2225.JPG

reklama
Liza Twój wstał a moja zasnęła:D:D

Lenka
moja tez rusza do przedszkola od września więc muszę Was gonić tylko że moja 4 miesiące młodsza więc dopiero teraz zaczynam jestem dobrej myśli:)

Wampi
i sama to zrobiła i wymyśliła?? Zdolniacha:)

Lolkak no ja mam nadzieje że moją przyjmą choćby liczę na to że siostra C pracuje...

Mariolcia
no płakał bo dzieci czasem płaczą chyba normalne!!! A Ty jesteś dzielna bo się nie załamujesz i robisz wszystko najlepiej i niech spadają na drzewo wszystkie ciotki mamy i teściowe!!!

Kamma wrzucaj ten przepis zrobię niespodziankę C bo on odkąd się poznalismy gada o tym bloku:)

Malwina fajny kolorek taki głęboki:)

Aaaa młoda śpi...

Do góry