reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

MAlwinaaa wspolczuje tego naskakiwania ludzi obok was;/ Jestets mamusia i ty najlepiej wiesz co dla bobasa najlepsze, choc sie uczysz, rady są dobre ale nie wpierdzielanie sie i nie takie komentarze! (teraz zobaczylam ze napisalam 2 posty nad moim ;-) ) trzymaj sie, a jak urwisek ogolnie? jejku jaki maly brzdąc :tak: fajne takie okruszki ;-)

Malwina18 super fotka :-) ile ty masz lat tak apropo? :-D

wampi to dobrze ze biegunka przeszla! moj za to ma ja ale to przez zęby niestety;/

No ide ogarnąc Mikolaja po obiedzie :-D

reklama
Witam was:):)
Oj ja dziś źle spałam, Paweł w nocy się budził oboje mieliśmy gorączkę. Z dnia na dzień zamiast lepiej to gorzej się czuje. Jeszcze zaczął mnie boleć kręgosłup i podbrzusze:(:(:( Calutki dzień dziś leże w łóżku nie mam sił na nic:(:(:(:(

kasiek zaraz wrzucę na odpowiedni wątek ;-)

Malwina świetnie wyglądasz bardzo pasuje Ci ten kolor :tak:

I chyba moją coś bierze... obudziła się z płaczem i kupą w pampersie, otwieram a tam pół pampka śluzu a drugie pół to kupa, mam nadzieje ze się nie rozkręci.

Wampi, ale kreatywna praca. Bardzo fajna:)
Malwina, bardzo ładnie Ci w nowych włoskach.
Mariolcia, olej to ;/ Współczuje Ci... Ja na szczęście nie miałam takiego durnego doradzania z pretensjami. Mi radzili dopiero jak sama przyszłam ;). Choć nie powiem czasem jak mama coś zasugerowała to mi pomogło, ale nie było tak jak u Ciebie. Powiedz im, że to Wasze dziecko i Wy jako rodzice wiecie najlepiej co robić. Jak ktoś chcę się sprawdzić w roli matki/ojca to niech sobie zrobi własne dziecko ....
Młoda_mama,
ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza. Wyleczyć się raz a porządnie. W ciązy to zwykłe przeziębienie moźe byc niebezpieczne.

uciekam bo zosia wstała.

Malwina, super wyglądasz :biggrin2:
Kasiek, fana położna w szpitalu powiedziała mi "wyluzowana mama to i dziecko jest spokojne"
obok mnie leżała kobieta, jej mała ssać nie chciała, a ona pokarmu za bardzo tez nie miała... i się non stop denerwowała tym... rzuca się po tym łóżku, gada do tego dzieciaka "no czemu nie jesz?", nawet jej herbatki na laktację nie pomagały... chodziła na dokarmianie bo jak jej mała płakała to ona razem z nią... podejrzewam że teraz na sztucznym karmi...

i każdy mi mówił, że stres jest najgorszym wrogiem karmienia piersią.
MAlwinaaa wspolczuje tego naskakiwania ludzi obok was;/ Jestets mamusia i ty najlepiej wiesz co dla bobasa najlepsze, choc sie uczysz, rady są dobre ale nie wpierdzielanie sie i nie takie komentarze! (teraz zobaczylam ze napisalam 2 posty nad moim ;-) ) trzymaj sie, a jak urwisek ogolnie? jejku jaki maly brzdąc :tak: fajne takie okruszki ;-)
to do mnie ?:-)
jak tak to urwisek super... ehh tylko tego urwiska trochę przyzwyczailiśmy do lulania na rękach, no ale jak nie wziąć na rączki jak płacze?:-)
Młoda93, oj to zdrówka życzę :tak:
Kama, oby nic się nie rozwineło.
Gosdia, no już obiecałam sobie że posłucham jednym uchem, a drugim wypuszczę :-)

Malwina ja bym ci dała własnie 24 lata:tak:
Mariolciaa cos w ty jest:sorry2: ja przeszła to samo co ta babeczka z twojej opowieści tylko ja sie nie wkurzałam na dziecko a na lekarke która sie na mnie darła ze mi dziecko non stop płacze... A młody był głodny:sorry2:. On ryczał i ja ryczałam. W dou walczyłam przez 2 tygodnie i potem MM.
kaamaa a dawałas jej moze mandarynki, mój kacper tak ma jak ich zje za duzo.
wampi oby przechodziło juz, bo i ty sie męczysz i dziecko, współczuje

to do mnie ?:-)
jak tak to urwisek super... ehh tylko tego urwiska trochę przyzwyczailiśmy do lulania na rękach, no ale jak nie wziąć na rączki jak płacze?:-)
Tak do Ciebie Kochana :-) to fajnie ze super, a z tym noszeniem to narazie jest maluszek i potrzebuje ciebie, ja to czesto robilam tak ze kładłam sie obok mikołaja by nie brac na rece i sie uspokajał :tak: na recach wrecz nienawidzil byc noszony ;-) ale to zalezy od dzieci ;-) Hania byla nauczona lulania na kolanach :no: porazka ;-)

Wampi mialam pisac i zapomnialam (jak wielu rzeczy dzis :-D) super ta praca!!!! podziwiam naprawde:-)
Mariolcia18 no własnie wygladasz na tyle latek, super:-) myslalam ze to 18 to twoj wiek :-D hehehehehehehe

Mąz od poniedzialku idzie do pracy... <jupi> :-)

Malwina fajny kolorek :):):)

czytam i czytam ale sama niewiem co czytam :baffled:
U mnie sukcessss... Seba zjadł cały obiad i zajęło mu to całe 8 minut :happy::happy:

reklama
Umi, bo ci powiem że i ja się spotkałam z taką położną to mnie owaliła... bo mi też ssać nie chciał za bardzo, ale ja się uwzięłam... wmawiałam sobie że nam się uda. No wiadomo że Oliwier się denerwował tym wszystkim i popłakiwał... to nawrzeszczała na mnie że męczę dziecko, że mam iść natychmiast je dokarmić. Zamiast pomóc mi przystawić go.
Liza, też mam taki sposób:-) kładę go koło siebie tak by mnie widział dokładnie, daję mu swojego palca w jego rączkę i mi zasypia... szkoda tylko że ten sposób nie działa za każdym razem :-)

Do góry