reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Galarecia tyle, że ja mieszkam w naprawde małym mieście... :-p poród rodzinny i szkoła rodzenia na szczęście jest bezpłatna, więc pójdę i zobaczę jak tam jest :)

BlackWizard ja pierwszego bez Przemka sobie nie wyobrażam ;-) musi być ze mną, choćby maturę miał wtedy pisać :p nie no żartuję, jak wypadnie tak, że maturka akurat będzie, to przyjdzie do mnie jak już napisze, ale pewnie nieźle by się stresował :D

femme fatal no ja też mam nadzieję, że dowiem się coś o przewijaniu, kąpaniu itd... bo niestety ale nie potrafię :-p w ogóle to ciągle się zastanawiam jak takiego małego bobaska można przebrać i nic mu przy okazji nie zrobić

reklama
Miasianka, witaj

Asiowo Paulinka to z dnia na dzień coraz bardziej zaskakuje. Cieszę się że przekonuje się do butli no i powodzenia w dalszym przyzwyczajaniu do sztucznego..
A mój Adaś 4razy dziennie mleko pije:eek::baffled:

Tez mnie zadziwia ostatnio ta moja córeczka, ale na szczescie pozytywnie:tak:Dzis 1 dzien gdy Paulinka tylko 1 raz dostała cyca, na sniadanko:tak:
Paulinka rano ciagnie cycusia, dzis na 2 sniadanko tj. o 12 wypiła modyfikowane, o 15 zjadła obiadek z cielecinką, tak ok 18 zje deserek, a pozniej juz kaszka i spac... w miedzy czasie dostaje herbatke albo soczek...:tak:A jak Adas je?

ASIOWO - no pora najwyższa ostawić małą od cyca :-) powodzenia życzę no i jeszcze raz gratulację że tak długo dałaś rade :-) podziwiam :-p
Dzieki..., ale ciezko tak, sama sie bardzo przyzwyczaiłam do karmienia małej:zawstydzona/y:ale nie ma sensu juz sie meczyc, gdy mała i tak ciagneła chwilke bo jej sie juz nie chce... no i smoczek se z mamu zrobiła, koniec z tym:-p No i w koncu bede mogła wygonic P. do małej w nocy, dlaczego tylko ja mam sie w nocy meczyc:-D

Paulinka własnie patrzy na bajkę i smieje sie w głos do telewizora;-)

ANETKA - ja w szpitalu nie umiałam małej ubierać :-p pieluszki to tam bez problemu ale wygiąć rączki i jakiś ciuszek założyć to był problem :-p ale jak do domu przyjechałam to jakoś tak od razu wiedziałam co robić :-p a kąpiel to okazała się tak banalnie prosta :-p nawet mój Kuba od razu chwycił małą i kąpał :-p

ASIOWO - a kiedy dzieci zaczynają bajki oglądać ? mi moja ostatnio zaczęła się telewizorem interesować ale nie pozwalam jej oglądać uważam że za mała jest jeszcze

misianka witaj! Zapraszam na wątek https://www.babyboom.pl/forum/mlodziutkie-mamy-przyszle-i-obecne-f236/poznajmy-sie-16614/
i https://www.babyboom.pl/forum/mlodz...-f236/jestes-nowa-przeczytaj-regulamin-22120/

anetka551 no to mnie teraz zdziwiłaś.. Małe miasteczko i takie wymogi..

Asiowo u nas jest 8 (do 8:30) mleko z dodatkiem kaszki (ok.3-4g na 170ml mleka), póżniej ok.11-11:30 troszkę deserku (jakieś owocki), 12:30 mleko, ok.15-17 obiadek no i póżniej w zależności o której zje obiadek to 18-19:30 mleko z dodatkiem kaszki (tak jak na śniadanie) no i ok.21-22:30 mleko z dodatkiem kaszki lub kleiku (ok.15-20g na 200ml mleka). No i oczywiście herbatkę w międzyczasie..

femka mój Adaś też tak zaczął oglądać telewizje. Podobno można tylko żeby za blisko ekranu nie siedziała.

femme fatal mam nadzieję, że też załapię co i jak :-)

Galarecia no widzisz :-p chyba bardzo cenią sobie swój szpital, no ale nie powiem, podobno warto tu rodzić :-)

Dziewczyny mam do Was pytanko, czy któraś z Was rodziła w wodzie ? :blink: Bo zastanawiam się nad tą opcją i chyba skorzystam z niej..

Dziewczyny ja tylko na chwileczke bo musze zjesc obiadek i lece na mieszkanie chciałam tylko napisac ze lekarz jest bardzo zadowolony ja zreszta też. Mój synek wazy 1060g ( mały klocek ) rozwija sie prawidłowo, a lekarz stwierdził ze u mnie to dobry czas na macierzynstwo jesli chodzi o wzgledy fizyczne. Strasznie mnie te słowa ucieszyły jakos sie tak podbudowałam:-)

Ćwiczycie z waszymi dziećmi lub ćwiczyłyście aby trzymało wasze dziecko głowę prosto czy samo sobie radziło ???

A co do telewizji moja mama zaczęła wykańczać mojemu synkowi bajki i nawet ogląda a najbardziej to lubi filmy a ma 2 miesiące i 14 dni:rofl2::sorry2:

MISIANKA Witaj!
ASIOWO Skoro Paulinka tak krótko cyca ciąga to już lepiej jak ją przestawiasz. Ja na szczęście mam w dzień dużo czasu na karmienie i nawet jak często się karmi to siądę nakarmie Małego i tyle. Znając Twojego faceta to nie będzie robił problemów w nocy. U mnie inaczej jest. Bo za każdym razem muszę ja wstawać. Muszę brać Mareczka że sobą do kuchni i jedną ręką robić mleko i wystarczy jak S tylko się przebudzi to rano mówi że się nie wyspal. Co ja mam z nim.
UMI Fajnie że synek rośnie. Dobrze że lekarz ma super podejście do młodych mam

reklama
Cześć!!
Czy słyszałyście może o niebezpiecznych skutkach tabletek antykoncepcyjnych dla kobiet, które palą??Ostatnio właśnie moja ginekolog-koleżanka, zrobiła mi na te temat ogromny wykład-bo ja oczywiście palę i nawet powiedziałabym , że dość dużo!! Ponoć estrogen w połączeniu z nikotyną jest bardzo niebezpieczny!
Wiecie może coś na ten temat???:baffled:

Do góry