reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

baska201 Eh twoja Lenka uwaza ze masz za duzo czasu i powinnas go poswiecac jej:-) heh im wieksze dziecko tym wiecej trzeba sie zajmowac strach sie bac:-) 12 godzin długo ja sie boje ze tez tyle bede rodzic albo i dłuzej a ja akurat mało wytrzymała jestem. No zapisywac na poród tez sie nie musze ale jednak musze popytac w tym szpitalu, a ja tak nie lubie szpitali.

reklama
witam:)

baska- właśnie chyba ja też tak zrobie, ze jak tylko ciepło się zrobi to załatwie sobie jakąś spacerówkę(mały będzie miał jakoś 4-5miesięcy)...kurde tem mój wózek jest wielki (większy ode mnie):-p...tak wogóle to chyba też zainwestuję w jakąś chustę,nosidełko... bo tarabanic się z tymi wózkami to masakra...

umi- to bardzo dobrze że Kacperek rosnie i jest wszystko okay:tak: (mój Ludwik w 29 tyg ważył 1,5kg) ale urodził się niby wychudzony...ja mam wózek też taki wszytsko w jednym,ale tak jak mówiłam co z tego że full wypas jak jest strasznie ciężki:dry: ta spoacerówka też....

dorom-dzięki;-) i jak tam wyniki ,które robiłaś ostatnio? jedz witaminki,możesz poszaleć ze słodyczami:-p i przytyjesz:tak:

KasiaF87-rosnie Ci synek, ja się nie mogę doczekać jak mój będzie bardziej kumaty;-)

Mój synek już gada ( po swojemu;-)),śmieje się co raz częściej...jestem taka szczęśliwa :)

Ostatnia edycja:
KASIA Całuski dla synka z okazji nimi urodzinek... Strasznie szybko dzieci rosną. Nie zdążysz się obejrzeć a już będzie go wszędzie. Co do kupek to nie wiem czym się martwisz. Ja też miałam z Mareczkiem taki czas że nawet co 3 dzień robił kupę.
BAŚKA U Ciebie jest zupełnie tak jak u mnie. Jak tylko doczytam do końca porty i zabieram się za pisanie to okazuje się że albo Mareczek płacze albo Justynka czegoś chce.
UMI Widzę że z malucha ranny ptaszek. Lepiej żeby po porodzie później się budził.
DOROoM póki nie rodzisz staraj się nie myśleć o porodzie. Czasami strach przed nim może go opóźnić i przedłużyć. Najlepiej myśleć że wszystko pójdzie szybko i sprawnie i starać się nie przedłużać. Ja dopiero przy porodzie martwiłam się że nie dam rady itp. Ale jakoś poszło.
Co do szkoły rodzenia to mojemu S by się przydała bo jak musiał mnie masować to bardziej bolało niż miało pomóc no ale najważniejsze jest wsparcie i obecność kogoś bliskiego.
No a za mną lekka noc. W końcu. Mareczek o 21 dostał butle, po 22 zasnął i spał do 8, oczywiście z dwiema przerwami na karmienie. O 2 na butle i o 5 na cyca. Dzisiaj mogę powiedzieć że się wyspalam. No i jedziemy dzisiaj do lekarza bo Mały strasznie kaszle. Mam nadzieję że obędzie się bez antybiotyku.

witam
Przepraszam, ze nie odpisze kazdej...

Kasiu... gratulacje dla synka, kawał chopa juz z niego:tak:

Basiu... duzo cierpliwości zycze!!!:tak:

Dorom... nie mysl o porodzie, jak mozesz to ruszaj sie dużo, nie leż:tak: Naprawde jest łatwiej urodzic, przynajmniej mi sie tak wydaje, ja duzo sie ruszałam, praktycznie ciagle w ruchu, nawet tapety zdzierałam w 8 miesiacu ciazy:-) i tapetowałam... i poród trwal godzine;-) sama akcja porodowa pół godziny:-p wiec nie kazdy poród jest taki trudny...

U nas noc znów koszmarna, mała ewidentnie budzi sie, zeby mama ja przytuliła, od dzis zaczynamy ją uczyc samodzielnego spania... bedzie cholernie cięzko, ale moze sie uda! Mąż obiecał ze pomoże... oby sie udało:tak:teraz sie pomęczymy, ale moze niedługo mała przespi noc..., bo ona z głodu sie nie budzi!

Paulinka spi, jak sie obudzi jedziemy po kuzynke i Adasia i jedziemy do dziadków:tak:a tam zaliczymy jakis spacerek:tak:

Witam!
U nas nocka ładna. Spanie od 21:20 do 7:30 (w międzyczasie nad ranem jakaś pobudka i gadanie ale spowrotem zasnął)

anetka551 a jeżeli mogę spytać to gdzie mieszkasz??
Co do porodu w wodzie to ja też myślałam nad tym ale jakoś póżniej się dowiedziała że tam gdzie rodziła płaci się za taki poród i zrezygnowałam. I nie żałuję.

umi2 1060g to chyba nie jest tak dużo jak na 29tydz.. Tak mi się wydaje przynajmniej..
Dobrze że ten doktor tak Cię podbudował.
No niestety zakupy dla synka to podstawa.
Co do biustu to rzeczywiście B jest fajny ale C to już przeszkadza..
A szkołą rodzenia się nie przejmuj i nie wydawaj pieniędzy. Ja nie chodziłam a też umiem już się zajmować dzieckiem. Instynkt się przyda wtedy kiedy będzie czas. I wszystkiego się nauczysz.

KasiaF87 spóżnione ale szczere życzonka dla Kacperka z okazji mini urodzinek. Wszystkiego naj:*
Te kupki to dlatego że on już jest większy i już będzie bardziej zbita i inna niż na początku. Mój Adaś robi zbite wałeczki.

dorom5 jeżeli by mi się udalo to chciałabym wrócić do swojej wagi.. A jeżeli nie to chociaż 5-7kg zgubić..

Asiowo powodzenia w oduczaniu małej od pobudek.

Kasia 87 ja używam granulki chaomilla dagomed 44,Viburcol N,i niemiecki żel na dziąsełka...potem napiszę dokładną nazwę bo teraz zapomniałam,a nie chce mi się iść do pokoju obok po kartonik...i uwierz mi,że to naprawdę pomaga. Do tego ja daję jeszcze Nicole kromkę chleba do memlania jak wychodzą jej ząbki,i chrupki kukurydziane,te długie pałąki...

Asiowo ja uwielbiam spać z Nicole. Słyszę jej miarowy oddech i jakoś spokojniejsza jestem,chociaż dzisiaj pies do Nas dołączył w nocy i ten Mały frajerski paznokieć tak się kręcił,że nie wiem...a ja miałam jakieś schizy,że to Nicole i łapałam go i próbowałam położyć na poduszce i na szczęście się zorientowałam w porę,że Młoda tam śpi...ale tak było kilka razy...

Doorom ja o 9.30 weszłam na porodówkę,o 11.40 urodziła się Nicole,sama akcja porodowa trwała 20 minut.

Firanka... ale Paulina nie spi ze mną..., tylko płacze w nocy czesto i uspokaja sie dopiero jak jej dam cyca:zawstydzona/y: od poczatku nie spałam z małą, bo po prostu było nam bardzo niewygodnie...
mówiac samodzielne spanie, miałam na mysli nie wołanie mamy co godzine w nocy... ;-)

umi2 pewnie, że zrzucimy, no przecież musimy :-) za każdym razem jak idę do ginekologa to najbardziej boję się właśnie..... stawania na wagę :-p:-p
Co do chłopaka, to nic tylko pogratulować :) Fajnie, że może już pracować, coś tam zawsze się odłoży. A wy jesteście już zaręczeni ? :) Mi się marzą zaręczyny 8 lutego, czyli w naszą 4 rocznicę, ale on chyba tego nie planuje, bo dla niego zaręczyny to chyba jakiś miesiąc przed ślubem powinny być :p a szkoda :-(

Asiowo uu to chyba muszę zacząć częściej wychodzić i się ruszać :D naprawdę rodziłaś godzinę? zazdroszczę ! ja to jestem pewna, że będę rodziła tak jak moja mama (21 godzin) :p Obym się myliła :-) Powodzenia w nauce samodzielnego spania :)

Galarecia mieszkam w Trzciance, to takie dosyć małe miasto, jakieś 90 km od Poznania. U nas w szpitalu poród w wodzie też jest najprawdopodobniej płatny, ale kosztuje chyba 100 zł, więc myślę, że skorzystam :tak:

Ja się dzisiaj w sumie wyspałam, w środku nocy jak zwykle zaczęło wykręcać mi łydke :-p no ale jakoś sobie poradziłam :D około 7 maluszek się obudził i zaczął kopać :p Później zadzwonił do mnie chłopak z pytaniem czy może przyjść na godzinke, bo skończył pisać egzamin i ma godzinę wolnego :) jak mogłabym się nie zgodzić na tak miłą wizytę, oczywiście pozwoliłam, posiedzieliśmy troszkę razem i od razu mam lepszy humor :-) już poszedł, a ja tęsknię :p po szkole przyjdzie i zrobię mu naleśniczki, bardzo je lubi, szczególnie jak ja zrobię :-):-)
Nie mam pojęcia jak jutro wstane tak szybko, mam jazde o godz. 8:00 ... czyli wstać muszę przed 7 :-( straaaszne :-p

Galarecia No lekarz jeszcze przed USG powiedział ze w 28 tyg ( bo on tak liczy jesli nie jest w pełni ukonczony 29 ) mały powinien wazyc 1100 czyli mój mały wazy 40 g mniej, ale lekarz stwierdził ze nadrabia długoscią bo nogi ma jakies długie ( to chyba po tacie) wszystkie wymiary główka brzuszek wskazywałay na ten 28 tydzien a nogi na 29 ale tak jest juz od 2 wizyt ze te nogi są takie gługasne znaczy ta kosc udowa czy cos. Ja sie ciesze ze tyle wazy bo mam nadzieje ze jak sie bedzie rodził nie osiagnie jakichs 4 kg tylko jak mamusia 3500:-p no ale lekarz dał mi do zrozumienia ze od 8 miesiaca jego waga bedzie galopowac. I tak mi sie wydaje ze to mały klocek mimo iz jak porównuje z innymi dziewczynami które w 29 tyg miały 1500 to mój Kacperek wypada kiepsko:-p no ale skoro rozwija sie dobrze, wierci sie jak nie wiem i przybiera na wadze to mnie to strasznie cieszy. Ale fakt zazdroszcze tym których malństwa wazą po te 1500....
Ja sobie obiecałam ze po porodzie jesli biust mi sie powiekszy to sobie zdjecia porobie na pamiotke ze choć przez niedługi okres w zyciu miałam wieksze:-p
Ja to sie nie moge doczekac az mój bedzie sie budził i gaworzył to musi byc piekne uczucie, a tak sobie przegladałam twoje zdjecia i bardzo mi sie podoba to ubranko do chrztu i ta czapeczka Adaś wygląda w nim slicznie.
EWI44 Eh no fajnie by było gdyby dawał mi ospac ale ja zawsze wstawałam wczesnie wiec az tak bardzo mi to nie przeszkadza:-)
Asiowo Oj bedzie ciezko ale trzymam kciuki napewno ci sie uda:-)
pola997 No to mój Kacperek przy twoim Ludwiczku wypada blado:-p A ile wazył po urodzeniu bo wydaje mi sie ze pisałas to kiedys ale nie moge sobie przypomniec
anetka551 Nie jestesmy własnie zareczeni mnie sie marzyły zareczyny w moje urodziny ale cóz dostałam prezent a jakos zareczyc sie nie zareczylismy tak sobie mysle ze mógłby nawet kupic tymbarka i to kółko taie dac mi w ramach pierscionka byleby romantycznie było:-)OO jak ja bym sobie pojeździła no masakra jak mi sie chce za kierownicą osiedziec a samochodu brak:-(

Ostatnia edycja:
reklama
umi2 mi to nawet bez pierścionka mógłby się oświadczyć, byleby się oświadczył :-)
Mogę Ci odstąpić 5 godzin jazdy, bo w ogóle nie mam na to ochoty ! :-p:-p a Ty masz prawko ? :) Ja jeszcze jutro, pojutrze jazdy i w piątek egzamin :dry: i znowu stres ... ehh pewnie znowu nie zdam :dry::dry:

Ostatnia edycja:
Do góry