reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

nO WIDZĘ ŻE O ŚLUBACH ROZMAWIACIE..
Powiem tak( pewnie uznacie mnie za głupią). Ja gdybym wopadła z chłopakiem to ślubu z pewnością bym nie brała, przynajmniej nie od razu. U mnie było tak. Z S znaliśmy się pół roku, od pięciu miesięcy byliśmy para. poznaliśmy się na dyskotece.

kolejność miała być taka: wpierw ,iałam skończyć szkołę, potem ślub i dziecko. Jak juz wcześniej pisałam stało się inaczej. Myslałam że jestem w ciąży, jednak tylko okres mi się śpóżnił parę dni, rodzice moi i jego byli przeciwni naszemu związku więc postanowiliśmy coś z tym zrobić, zaczęliśmy się starać o dzidzisia, udało się po trzech miesiącach, po miesiącu ciąży powiedziałam mamie i od razu przeprowadziłam siędo S. dwa miesiące mieszkaliśmy razem bez śubu, potem w lipcu był ślub, a teraz po 2 latach jest różnie. /Raz lepiej, a raz gorzej. Tak więc zaszłam w ciążę po to by nie rozdzielono nas. A szkołę skończyłam z bardzo dobrym wynikiem, mimo rocznej przerwy. Tyle.

Aniu gratuluje synka, a wiesz już jak go nazwiecie?

W końcu udało mi się sprątnąć. Z rana Justynkę wykąpałam, Mareczka już nie zdążyłam bo koleżanka mnie odwiedziła z dziećmi. Ona ma taką samą sytuację jak my forumowiczki. Tak jak ja ma 2 dzieci rok po roku i jest w moimm wieku. szkoda że nie ma neta podłaączonego bo mogłabym jej podpowiedziec żeby tez się zapisała na forum. Bo seryjnie fajnie tu jest i taka miła atmosfera.
Ona ślub wzięła z przymusu, a nie z miłości. Kiedy wszystko było zaplanowane, ojcu dziecka odmieniło sie i kazał je usunąć ciążę, musiałam zainterweniować i udało sięgo odmienić, ale nawet teraz jak już mają 2 dzieci to mówi że pierwsze bnie jest jego. Zal mi jej, bo męczy się biedaczka.

reklama
Kto chce to bieże ślub z powodu dzieck a kto nie to nie ,mówi się trudno jak ktoś nie jest pewny drugiej połwki ,,,jak sie kogoś kocha to trzeba być temu pewnemu ,ja jestem pewna a mój narzyczony też i dziecko nie jest i nie było powodem ślubu ,bo ślub był planowany o wiele wcześniej ale i tak się ciesze że bendziemy mieć dzidzie a po za tym rodzice nie śa temu przeciwni a ni temu ze bendą dziadkami a ni temu że bierzemy ślub wiedzą jak się kochamy.

a po za tym co do tego bycia rok z sobą i brania ślubu dla jednych to jest bez sensu ze tak szyba a dla innych nie ,moi znajomi mówią że mamy racje żeby wziąś ślub wcześniej a wim na kilku przykładach napisze tylko jeden jest taki że jedna para chodziła z sobą 4lata rok mieszkali razem wzieli ślub po ślubie pobyli z sobą 3miesiące i wzieli rozówd a to dla tego że sie sobą znudzili teraz mówili żeby wzieli na początku ślub po byciu z sobą jakiś rok napewno by tego unikneli a i to że mieszkali razem przed ślub też ich znudziło,może i mają racje jak się weżnie wcześniej ślub to lepiej tylko że oboje muszą być tego pewni bo związek na całe życie wkońcu przed bogiem i bóg swiadkiem,a co do ludzi to nie zwracają uwagi na cywilny sam ślub dla nich to mało istnieje taki i nie wiem czemu tak się dopytuja lae ta sa ludzie wkońcu ten prawdziwy i co dla każdego się liczy to jest ślub kościelny ten jedyny naj ważniejszy.

Ewi wcale nie jesteś głupia.Głupie być może było to w jaki sposób chcieliście uniknąć tego by ktoś Was rozdzielił.Ale wtedy wydawało Wam się,że to jedyne wyjście.Z tego co pamiętam to z Twoim mężem nie jest teraz najlepiej...Może usiądźcie razem i powspominajcie z jakich powodów zdecydowaliście się na dziecko.Może warto sobie przypomnieć,ze kochaliście sie tak bardzo,że byliście gotowi na wszystko byle tylko nikt Was nie rozdzielił.Jeśli naprawdę sie kogoś kocha to się nie przestaje.Czasem można tylko zapomnieć.I warto wtedy przypomnieć sobie o tym.Skoro jesteście razem i męczy Cię sytuacja,w której jesteś to może warto pomęczyć sie troszkę bardziej i w końcu coś osiągnąć:tak: Co do imienia naszego synka to miał być Fabian,ale mój mąż jeszcze szuka;-) Także pewności nie ma:-p

Wiki ja uważam,że nie ma reguły czy weźmie sie ślub po roku czy po pięciu latach.To zależy tylko od tego czy ludzie sie dobrze dobrali czy nie i czy naprawdę mocno się kochają.Ja pokochałam mojego męża od pierwszej chwili i mogłabym wziąć z nim ślub od razu.Tyle tylko,że byłoby trudno to utrzymać,bo musieliśmy sie długo docierać.Ja miałam 17 lat jak go poznałam i miałam na tyle ukształtowany charakter i poglądy,że nie zmieniły sie one i wiem,ze nie zmienia,bo dokładnie znam siebie.Mariusz miał 20 lat,ale mimo tego wielu rzeczy nie miał jeszcze określonych,bo po prostu o tym nie myślał.I przychodziło to u niego stopniowo.Jak na razie myślę,że wszystko wyszło u nas w odpowiednim czasie.Jeśli ludzie zamieszkają ze sobą i nudzą sie tym po jakimś czasie to całe szczęście,że zrobili to przed ślubem.Po ślubie też by im sie znudziło i z całą pewnością przysięga niczego by tutaj nie zmieniła.

hej dziewczyny czytam to co piszecie i tak sobie pomyślałam że napisze ,co do ciebie zalamana sylwiunia to nie wiem czy mogło dojść do zapłodnienia ale to jest możliwe że mogło może nawet nie widziałaś gdy plemniki w tym płynie przeniosły się do twojej intymnej cześci ciała, , , a tak po za tym to przeważnie przez taki zabawy dochodzi do ciąży niby nie winna zabawa a tak może zmienić całeż życie ,dobrze że moje maleństwo było planowane ...i z mężem byliśmy pewni że go chcemy.

Ja ze swojej strony moge powiedzieć tylko, że jak bym wzięła ślub z powodu dziecka to przed skończeniem 18 lat bym była/chciała być rozwódką. Nie byłam zbyt długo z moim chłopakiem przed tym jak wpadliśmy, ale znaliśmy się prawie 1,5 roku i przez ten czas byliśmy dosyć blisko, ale żadne z nas nie chciało być jeszcze razem. Dopiero w lutym 2005 zaczęliśmy ze sobą chodzić. I my się sobą nie znudziliśmy tylko właśnie jak się okazało, że mój chłopak ma obowiązki, dziecko, dziewczynę to on się zachował jak największy tchórz i ciągle uciekał od problemów i nie sprawdził się niestety. Czasem tak bywa i uważam, że warto to wiedzieć przed ślubem niż po, gdy jest już za późno...

Ilonko dokładnie.Niby można wziąć rozwód,ale po co komu takie wrażenia?Szybki ślub,szybki rozwód i nie potrzebny żal.A po za tym to zostaje na przyszłość.Jeśli można to ominąć to lepiej się nie pchać.

Ania To fakt teraz nie jest najlepiej, ale zauważam pewną poprawę kiedy mi dzieje się coś złego. Widzę żę S martwi się o mnie i stara się jakoś mi ulżyć, tak więc myślę że nie wszystko stracone, że coś jeszcze będzie można zdziałać by było lepioej. No ale dosc o moich kłopotach. Był temat śluibów to się wypowiedziałam. I powiem jeszcze tyle, że u mnie wszyscy z mojej strony byli za tym bym szybko wyszła za mąż, a ztego co mi wiadomo rodzice Stefana iodradzali mu bo bali się że zabiorę dziecko i go zostawię.

No, już jestem, ciuszki do szpitala naszykowane, szlafrok się pierze, koszula naszykowana, jeszcze muszę jedną dokupić... aha, no i klapki pod prysznic. Podpaski też już mam (już nie pamiętam jak to się nosi :p:p:p)
Powracając do tematu, macie rację, ślub niczego nie zmieni, dlatego najważniejszy jest Dzidziuś :)

reklama
hej bawiliśmy sie z moim chłopakiem... jestem dziewicą a on jeździł mi tylko penisem po cipce i włożył główke <nawet nie całą> nie spuścił sie... czy moge być w ciąży??
Niestety z takiej niewinnej zabawy tez mozesz byc w ciazy!!

Moja tesciowa urodziloa miesiac po swoich 16 urodzinach - wspanialego meza dla mnie. Wiec nie ma tego zlego...

Do góry