reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Renata cuda juz podziwialam, super :)

Co do spania...moja budzila sie do Cycka 2 razy w nocy, potem przez jakies 2tyg raz na MM... 8 miesiecy miala jak spala cala noc...do dzis sie czasem obudzi, ale to wiadomo, kazdy ma prawo przebudzic sie w nocy :)

HAPPY co do pampka , moja sika na nocnik od jakis 2 miesiecy, ale z racji na pogode na dwor ma pampka, i nocka w pampku choc bardzo czesto budzi sie o 6 i wola siku, a pampek czysty .

Bylismy u S ...wczoraj zostawili Antosie z S... Ja juz matka nieco strach bo to takie male.... A on nakarmil, odbil- troche z moja pomoca bo bal sie ja dac na ramie , przebral...( czyt. Umyl pupe ale bal sie ubrac pampka bo pepuszek ) ...normalnie az mnie smutno bylo ...

reklama
Happy, Bartek tez dlugo chodzil w pampersie. Sika tylko na siedzaco, gdy mamy wyjsc mowie ze idziemy wtedy sika ile ma i trzyma az wrocimy. W nosy nadal w pampersie bo gdy go wybudzam nie sika i pozniej juz zasnac nie chce a po nocy pampers pelny. Za jakis czas wezmiemy sie za to:sorry2:

Hej.

HAPPY na dluzsze trasy w aucie to chyba jeszcze dlugo pampek. Dopoki nie nauczy sie dluzej trzymac moim zdaniem. My na spacer i do auta obowiazkowo, chociaz ostatnio mloda na spacerze sie mnie pytala czy moze siku, to sciagnelan gaciorki i sie wysikala a ze w miare cieplo bylo to nie mowilam ze ma pampka. Musisz sie zawziac bo to juz czas zeby przynajmniej w dzien nie sikal w pampersa.
RENATA faaajne to ;-)
MILENA jeszcze sie naopiekuje.

Co do A. przyszedl o 23, tata dojechal gruuubo po polnoxy do domu, gdzie z planem powinien byc na 23.30, ale usnal w metrze i musial sie wracac :cool: mowilam zeby zostal to nie. A. od 6 jeczal, kweczal ze go boli glowa ze chce mu sie pic... bleee.. takze ja od 6 wogole nie spalam przez niego a Nika wstala dopiero o 10...

Witam

Wczoraj byłam nieprzytomna, głowa mi pękała :/ no cóż parę drinków za dużo..

U nas ze spaniem nie było problemu. Olcia zaczęła przesypiać nocki jak miała 3 mc. A młody jakieś 2,5mc. I od początku oboje spali w łóżeczku.

Happy młody od wakacji śmiga w dzień bez pampka. Jak jest na podwórku to sika na stojąco. W domu na nocnik. Coraz dłużej potrafi wytrzymać. Na noc nadal zakładam mu pieluchę i tu już nie odczuwam takiej potrzeby żeby go oduczać choć czasem się zdarzy, że pampers suchy

Hejka:)

Ja z rana byłam poszperać w lumpeksie, wytargałam małemu dwa sweterki w paski i spodnie dresowe z Next ze ściągaczami:)

renata idę dzisiaj w poszukiwaniu stożków, tak mi się podobają te aniołki!:-) Włosy robisz z wełny? Widziałam tez że można zrobić z sianka :)
happymum mój P. na początku uczył się susiać na siedząco, teraz zależy jak mu się chce raz na stojąco raz na siedząco, nocnik jeszcze mamy bo woli do niego robić kupke niż na ubikację:) Przed spacerem czy wyjazdem zawsze się załatwia i przewaznie nie ma problemu że woła siusiu na dworze, a jak juz się zdarzy to mu pomagam bo teraz grubiej poubierany to może nie zdążyć, latem sam się załatwiał na dworze:), jak jedziemy autem to nie zakładam mu pampersa, niech się uczy i jak do tej pory ani razu nie było wpadki:)
anula mój łobuz również dalej spi w pampersie;/ picie przed spaniem już trochę mu ograniczyłam, pampers rano jest lekko mokry ale nadal mokry;/ Będziemy próbować:)

RENATA przestan :p ja tez lubilam robic takie duperelki, pamietam jak robilam lancuchy na choinke i gwiazdki 3d. W przyszlym roku pewnje zrobimy z Nikola bo teraz to interesuje ja tylko niszczenie czegos takiego :p

Moim zdaniem na noc bez pampka to tak 3-4lata. Jezeli oczywiscie dziec ma mniej to tylko gratulowac ;-)

W dzień nie jest zle bez pampersa, ale nie wyobrażam sobie spaceru bez. Zobaczymy. A no i byłabym się ze w przedszkolu zapomni ze nie ma pampersa

HAPPY czemu nie wyobrazasz sobie? Teraz moze na spacer pieluchomajty, latwiej sie sciaga. A do przedszkola dodatkowe ubranie i problem z glowy jak cos to go przebiora. Tutaj jest bardzo duzo 3 latkow w pampersie i to jest dla mnie bardzo dziwne..

reklama
Paulina-tutaj tez jest dużo 3llatkow w pampersach, z resztą większość dzieci które znam opanowaly nocnik krótko przed lub po 3rż. Moj Dennis tez ma ponad 2, 5 roku ale wydaje mi się ze na siłę tego nie przyspiesze. Ludzie pewnie dziwnie na nas patrzą ze on taji duzy a w panpersie ale malo mbie to obchodzi. Przecież nie zmusze go żeby wolał

Do góry