reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Hej.

Melduje sie z Polski.

Czas szybko leci, jutro juz pon i wtorek powrot ;//

Bylismy w piatek u kuzynki T i jej syna.. Dzien wczesniej gadalismy z ciotka i nas zaprosilA, ale nie powwiedzieli nam ze maly zlapal jelitowke ;//
Wczooraj mialam te wychodne z T od 11 do 23 prawie bo malA zaczela wymiotowac... wrocilismy i nie spalam bo tak dawala. T ubral sie i pojechal po 1 w nocy do apteki 40km w jedna strone bo w naszej okolicy nie chcieli otworzyc apteki ;/
MaL juz nie wymiotowala ale obudzila sie dzis z goraczka ;/ a dzis mielismy ten chrzest... No ale pojechalismy, ja nie pojechalam do kosciola i malej troche goraczka spadla po czopku. Pojechalismy na obiad, jesc bidulA nie chciAla, fermentacjd w brzuchu i poszla spac. Tesciowa malo nie padla ze Majka rosolu nie zjadla nawet lyzeczki;/ mala sporo pospala, i po 15 sie zawinelismy do domu. I dobrze do autA nie wsiadlismy i jazda od tesciowki, ze mala ma dopiero 1,5 roku, ze jesc nie dalismy ze pic nie dawalam, ze to i sramto.T zrobil jej takA jazde poraz pierwszy a ta oczywiscid placz i na litosc. Do godz 19 non stop temat jedzeni,picia, kupy, wychowywania. Ona mowi ok juz nie bede i za 2 min moze kleiku jej zrobic, T sie drze, ona mowi dobrze nie odzywam sie, za 3 min znowu to chrupki kukurydziane jej dam i tak non stop i T walnal reka w stol i powiedzial ze jedziemy do mnie jak sie nie uspokoi. Mowi ok i poszlismy do drrugiego pokoju bo ciagle w kolko maciej to samo. Mala zrobila kupke, on wyniosl pampka do smieci a tA przychodzi i mowi ze kupe mA ladna, nie zielonA, wiec bedzie ok. Ja tak stoje i jej pytam co pani zrobila? grzebala pani w smietniku po to zeby zagladnac w pampersA i ocenic kupe a onA ze tak bo jej spokoju stan MajkI nie daje.
Tak sie wscieklam ze wyszlam do lazienki bo nie chcialam za duzo powiexziec. Przyjezdza siostra T i ta znowu ze rosolku lekkiego malej nagotuje i co o tym sadzi siostrA T. A ona zd przy jelitowce nie mA co zmuszac jesc a ta znowu ze Majce nic jesc nie dalam.. JA ťylko jej powiedzialam ze robi z nas debili i udaje wszechwiedzaca.. A ona bo onA. chodzila ze swoimi dziecmi po lekarzach jak cos sid dzialo a ja nie.chodze, roz****la mnie na lopatki dzis konkretnie! T jej powiedzial ze co urlop to tylko zarcie i zarcie non stop, glosny temat jej rozmow.. A ta wymienia ze jedna siostra T nie daje warzyw, druga nie gotuje wartosxiowych obiadow a ja ze nie gotuje codziennie zupy :D

Ot musialam sie wygadac bo moj juz spi ;)

Sorka za bledy :p
Idd tez spac po tamtej nie przespanej nocce. MalEj dalam mleko, w nim rozpuszczona smecte, czopka i usnela. A juz nawet w pampersa mi nie pozwala zagladnac bo mysli ze czopka bexe dawac bidula mala. Taka umeczona dzis, mam nadziejd ze jutro juz ok bexzie bo chce do CCC jechac jej buty cieplejsze kupic.

I sorka ze tylko o sobie..

Zdrowka dla chorowitkow

Ostatnia edycja:
hej porannie.

Magda wspolczuje. I podziwiam. Ja bym do takiej tesciowej nie pojechala. Cierpliwosci nie mam do takich ludzi.I robie sie wtedy agresywna.

mnie podbrzusze boli. i takie nerwy mam i taka chęc... no ale co?? dzieci w domu bo wolne , wieczorami pracuje.

Witam sie z rana Magda skąd ja to znam tylko ze nie tesciowa tylko moja matka.
U mnie lekka poprawa wczoraj było masakrycznie nawet chodzić nie mogłam i nie miałam siły wziąść Pati na ręce. Poszłam się wykąpać wstawajac z wanny po żel się przewróciłam na szczęście zdążyłam się złapać pralki i walnelam kolanem.
Renata mam to samo.

U mnie też były takie komentarze od mojej mamy ale po kłótni się skończyły.
Oby Maja wyzdrowiała szybko, u nas na jelitówkę pomógł kleik kukurydziany.

Hejka:)

magda podziwiam Cię że to wytrzymałaś:) Co za kobieta mimo że zwracacie jej uwage by się nie wtrącała a ona dalej to samo, moja mama też tak na początku dawała nam popalić bo przepież szóstkę dzieci wychowała to wie, ale rozmowy pomogły:)
sandra to dobrze że już lepiej się czujesz, mnie gardło też już nie boli ale chrypka została;/

Wstałam a tu taka mgła że nic nie widać;/ Na obiad spaghetti a pozniej może do teściów skoczymy ale to się zobaczy:) Brzuch mnie powoli zaczyna boleć, jutro powinna @ zawitać. Aa no i dzisiaj odbieram pierwszą wypłatę :p

Miłego dnia

Hej
Renata widzę że mamy taki sam cykl co miesiąc :)
Magda masakra wręcz :/
Sandra dobrze że nic sobie nie zrobiłaś!
Madzialena gratuluję wypłaty :D

Ja z dziećmi idę dziś na urodziny mojej mamy popołudniu.

Hej dziewczyny.

SANDRA zdrowka dla ciebie! Dobrze ze ci sie nic nie stalo. Ja musze zainwestowac w mate antyposlizgowa do wanny bo jak mloda sie kapie to bite 0.5h jest zaabawy wstaje siada uklada kaczki wiec moment i moze sie poslizgnac.
MAGDA podziwiam cie. W zyciu bym tam na tyle nie pojechala. Na kawke, godzinka dwie i sru do siebie bym zrobila.
MACIEJKA a ty kiedy wkoncu ten porod? :p
Co z ta MILENA :(

Mloda oglada gumimisia na tablecie. A. stwierdzil ze on tylko lezy i sie kurzy wiec mloda ma pozytek. Przynajmniej lapka odpalac nie musze, albo jak przedwczoraj ogladala na tel moim polskim to mi roaming danych wlaczyla... dobrze ze sie skaplam i zezarlo "tylko" 35zl..

Aa WAMPI dzieki, nasze obraczki maja bodajze 5,5mm szerokosci, sa to jedne z grubszych na rynku. Wlasnie zaczelam sciagac ja i do mycia garow i do kapieli. Przedtem mialam zmyware teraz juz nie i wszystko misze recznie jechac..

reklama
Paulina a nic mi nie mów :p to czekanie sprawi że osiwieje :p dziś ma wizytę. Zobaczymy czy podejmie jakaś decyzję w końcu :szok:
Szerokie te obrączki ;)

Do góry