reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Maciejka na niego to nie działa juz to probowalismy ale on tylko w przedszkolu nie je:sorry:
Paulina, w domu je z reszta gdy wraca od razu szuka jedzenie ale w przedszkolu nie chce, mowi ze nie chce chodzic i jesc tam nie bedzie, panie uznaly ze nie sa w stanie go przekonac do jedzenia i juz odpuscily:sorry:
a ja tlumacze, prosze moze w koncu zrozumie ze tam tez musi jesc

reklama
Maciejka zobaczymy jak bedzie dalej, dzis pani mi powiedziala ze mu odpuszczaja z jedzeniem:sorry: no nic jeszcze nawet miesiaca nie chodzi moze w koncu zrozumie ze jesc tam musi bo nic tym nie ugra

Anula masz sie z tym Bartkiem... :no: Mam nadzieje ze on odpusci i zacznie jesc :tak:

Moj Miki chodzi do przedszkola i jak narazie znow wrocily dobre dni i nie placze :) ogolnie wszystko oki, zjada tam sniadanka i obiad/zupke :-) oby tak juz zostalo :tak: za tydzien jada na wycieczke do osady danieli :szok: pierwsza jego wycieczka bezemnie :laugh2::shocked2::eek: w przedszkolu bedzie od 8 a powrot planuja na 14, ciekawe...:happy:
Starszaki tez ok, Corka to juz na luzie wsio, a starszy syn narazie choruje po powrocie od dziadkow i u lekarza bylam i oby mu przeszlo bo narazie antybiotyk nie potrzebny.

Katka-zdrówka dla was;)
Paulina-Imię Nikola jas fajne ale w uk strasznie popularne, Lena popularne i brzydjie moin zdaniem. Co do imion to mój maly taki Dennis rozrabiaka jak z filmu :D kochany ale łobuz ;) porównania nie mam bo to bardzo rzadkie imię. Na całą szkole podstawową nie ma ani jednego Dennisa.
Aniula-wspolczuje przedszkolnych problemów i trzymam kciuki zeby synej zmienił nastawienie.
Liza-zdrówka dla syna!

Hej.

Wez tu czlowieku nie badz rasista jak dwa dni z rzedu patafiany tak cie wkurzaja zs tylko im przywalic w te lby chyba trzeba ;/
Sytuacja z wczoraj: jestesmy w sklepie z telefonami zeby wziasc kontrakt nowy i tel, najpierw kolo wyzdzwania wszystko sprawdzac, pozniej mowi ze blad systemu, zeby przyjsc za 20min, no ok. Poszlismy malej buty kupowac. Poszedl balwan sprawdzic na zaplecze za adidasami, czekalismy pol godz po czym wyszedl zdziwiony ze nikt nam nie przyzzedl powiedziec ze nie ma tego rozm butA. Djemy mu traperki czy sa w rozm malej, poszedl i dobrze nie wszedl na zaplecze i wrocil kiwajac glowa ze niee ma i takim slimaczym krokiem szedl grubas jeden ze mialam ochote rzucic w niego butem pierwszym lepszym. Wracamy do telefoniastego sklepu a tam sie okazuje ze pan kolo ktory pracuje chyba za kare poszedl sobie do domu juz. Manager dzwoni do niego a on mowi ze sory nic sie nie da zrobic. ;/ eghmmm
Dzis- idziemy do banku zmienic nazwisko. Pan przy stoliku patrzy na nas jak na kosmitow, oglada europ akt malzenstwa i stwierdza ze sory dzis sie nie da bo yyyy za malo.ludzi tam dzis pracuje zeby nas obsluzyc.. Umowil nam spotkanie za pare dni. No ale na szczescie zdazylismy do innego banku i tam ze ok od razu to zrobia.. Wpisal w kompa pokserowal wsio, dwa razy sie podpisalam i 15min i zalatwione.
Debile normalnieeeeeeeee
Do tego Maja taki humor dzis ze ohooho, az glowa od.jej wisku mnie boli.. Wstaje po 8 nie spi w dzien i terAz tez jeszcze nie spi ;///

U nas dosyc chlodnoo ;/ a rano jak drzwi otwieram to taki powiew zimnego powietrza jak zima przy mrozie.. brrr

My to właśnię córę Nikola nazwaliśmy ze względu na popularność imienia w wiekszości krajów.
Tata mojego M mieszka na stałe w Stanach i być może kiedyś też mój M będzie chciał wrócić do kraju w którym się urodził? Któż to wie nie był tam od 32lat więc pewnie raczej to tylko takie moje wymysły :)
W każdym razie narazie nie planujemy, ale lepiej się ubezpieczyć.

Ostatnia edycja:
Heja :)

zdrowia dla chorujących.

U nas O kaszle.. ale on od zawsze kaszle. zbiega sie jak wariat a potem herla calą noc.

wczoraj bil sie Oskar i jego koledzy z zerowki z klasą 2. Niby ktorys raz juz te starsze dzieci ich zaczepiali i zaczeli ciągac. No to tamci oddali.z opisu kojarze dzieci.. trudne sa.. a mamusie jeszcze trudniejsze.O mowil ze pani opiekunka posadzila tamtą elite na lawce za kare, ze oni ( elita ) tluycze wszystkich jak popadnie, mlodszych, starszych.. Mama mi opowiadala ze rodzice tej elity twierdzą ze to wina szkoly. bo w domu dzieci są grzeczne.JAK znowu to sie powtórzy to czuje ze zawitam w tej szkole..

Filut nocuje po za domem. na zieloną szkole pojechal.. tak spokojnie jest :D

a co do popularnosci.. moi nazwani niby popularnie.Z tym ze nie u nas w miescinie. Filip był pierwszym Filipem w gminie, obecnie jest 5. A Oskar tez byl pierwszym Oskarem. Aktualnie jest 2.

Dla mnie podobają sie imiona rzadkie. I tym sie tez kierowalam nazywając swoije dzieci. Nie lubie takiego boomu na imiona, mody. Do niedawna bylo Kuba. No gdzie sie nie uslyszalo ze chlopczyk sie ur. to Kuba ma na imie. obecnie hitem jest Jas i Szymon.

Magda ja bym ty flegmatyków zrugala tak ze po polsku by zrozumieli :D

po jutrze wesele.. nie bedzie zbyt wesolo. wczoraj rano zmarla Ł ciocia.

Ostatnia edycja:
Hejka:)

My juz wstalismy. i to o 7:wściekła/y: Po 11 babka ma mi przywiezć gazety i zacznie sie rozworzenie;/ w dodatku moja siostra ma przyjechac także pewnie się nie zobaczymy;/

anula dobrze że Bartuś w domu chociaż je:) Widocznie coś go tam blokuje że nie chce jesć;/ Ciekawe jak to bedzie jak mój łobuz pójdzie do szkoły:-)
liza duzo zdrówka dla synka:)
magda co za matoły!

reklama
KATKA my jak dostaniemy kiedys obywatelstwo Szwedzkie to planuje jej zmienic w szwedzkich dokumentach na "Nicole". My odrazu chcielismy w PL ja tak nazwac ale w urzedzie sie nie zgodzili mimo obcojezycznego nazwiska i jest Nikola. Wydziabane i ja i moj A. mamy polska wersje wiec dla nas juz zawsze bedzie Nikolka ;)

RENATA ja tam szalu na Szymona nie slyszalam. Szalem ostatnio byl Kacper i Kuba, przynajmniej w Krakowskim ;) my na syna mamy juz dawno Sebastian i to raczej to z malo popularnych ;)

MADZIALENA wspolczuje. Ja to bym na takie gazety nie poszla. Ulotki w centrum handlowym to tak ale nagonienie sie z gazetami, w deszczu, mrozie, zimnie albo w upalach to nie dla mnie :p

MAGDA anglicy? Tutaj szwedzi sa ok, tempo tez maja czasami zabojcze ale to jak sa mili i zawsze z checia pomocy wynagradza wszystko. Turasow za to bym wybila tych mlodych... Pamietasz jak mloda miala reke zlamana? We wtorek urznela a dopiero w czwartek byla na bloku operacyjnym. Bo reka to sie nie zrosnie a oni czasu nie maja... a jak drugi raz nas skladali to byl dopiero hardcore, od 8 czekalismy na swoja kolej, o 16 juz tylko my i jakas dziewczynka na oddziale a tu cisza.. mowie do A. ze sobie zapomnieli o nas.. o 17 pielegniarka przechodzila kolo nas i sie krzywo popatrzyla a zaraz slyszymy jak rozmawia przez telefon i Nikoli, tylko nasza o tym imieniu, zaraz przyszli przeprosic ze mieli oblezenie!!! Na oddziale naszym tylko my i dziecko po operacji, a na sali do wybudzenia tylko my haha jak mozna sobie zapomniec to nie wiem ale oni tu potrafia perfekcyjnie

Do góry