reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ona po kąpieli super aktywna się robi :dry: teraz sobie leży i na karuzele się patrzy i nie widzi się jej spać chyba a nie śpi już z 2-3 godziny :dry: no ale może za to w nocy będzie spokój ...

A ja w dzień nie lubię i nie umiem spać w tym problem :dry: więc nie mam kiedy odpocząć :-p

reklama
Ja mam inny problem. Moja córka mało sypia w dzień: 2x40 minut. W nocy tez różnie bywa. Śpi 8 godzin , potem przerwa 40 minutowa i jakieś 1,5 godziny.
Do tego straszliwie energia ją rozsadza. Ciągle krzyczy. Nie są to krzyki dziecka nieszczęśliwego, ale potrafi tak wrzasnąć, że w uszach świdruje. Czy wasze dzieci też "odstawiają" takie numery?
a może to taki wiek i minie jej niedługo...

wczoraj to koło północy zasnęła :dry: nie wiem o co tej małej chodzi ... odstawie herbatę i wszelkie takie co mogą ją pobudzać ... a no właśnie można pić herbatę miętową ?

Z tego co wiem miętowej się pić nie powinno, bo może wpływać na smak mleka i powodować biegunki u maluszka, ale zaleca się meliskę, rumianek i koperek.

wczoraj to koło północy zasnęła :dry: nie wiem o co tej małej chodzi ... odstawie herbatę i wszelkie takie co mogą ją pobudzać ... a no właśnie można pić herbatę miętową ?

dopóki mała nie skończy miesiąca to tak będziesz miała.
rozumiem twój ból, bo sama nie umiałam spać w dzień. spróbuj położyć się do łóżka, jak mała śpi. jak nie możesz zasnąć to poleż sobie.
na początku sprawdzały się u mnie porady Tracy Hogg z książki "Język niemowląt". Polecam

FEMMKA ja piłam zielona herbate,i zwykłą czrną ,o i kakao i małemu nic nie było ,nawet jak jadłam smazone kotlety to go to nieruszało

SHEEPY a co tam u was???

reklama
Femme, kawę zbożową z mlekiem ;-) o ile lubisz :p
eee ogólnie to ja piłam wszystko, bo małemu nic nie szkodziło, takie tam gadanie
o tych herbatkach hipp też mi położna mówiła że to same zioła i robią rewolucję w żołądku małego człowieczka, nie wiem ile w tym prawdy, bo mi te herbatki nie smakowały:baffled:

a jeszcze edit, bo nie zauważyłam pytanka
ja choruję, ale ogólnie mam taki zwis na wszystko bo dostaję relanium :baffled:
wczoraj znów czytałam wywody o tym, jak to on mnie nienawidzi i za jakie grzechy musieliśmy się poznać:dry:ech.. planuję wyjazd na parę dni do koleżanki tylko fotelika samochodowego nie mam [on ma w swoim aucie]. u mnie w piwnicy tylko leży ten dla niemowlaków, raczej się Nikuś w niego nie zmieści :confused:bo jest do 13 kg

Ostatnia edycja:
Do góry