reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Asiowo : ja już zapomniałam o rozmiarze 34-36:-) chociaż tylko spodnie powymieniałam na te dla słoni;-) i podkoszulki;-) ale mam nadzieje że po porodzie wrócę do swojej dawnej wagi i że nie będzie to takie trudne... ale nie ukrywam że w luźnych ciuszkach jest bardzo wygodnie;)

tak wiem ,wiem:D ale cały czas coś mi się zacina i zawiesza ;/ ale mam nadzieje że już wiadomo o co chodzi:-D

Ostatnia edycja:
reklama
mika no jak fajnie :):-) ja to wczoraj kupilam krem ujedrniajacy i na celulit...musze szybko wrocic do starej sylwetki....:-(

a wlasnie bo tez chcialam isc na solarium , tylko nieewiem czy moge skoro karmie piersia....czy to cos szkodzi???

Hej kobitki. Ja mam 22 lata i 7-mio miesięczną córcię.Wiem o czym mówicie bo kiedy ja zaszłam w ciążę też na mnie sie patrzyli jak na jakiegoś wyrzutka,że przed ślubem,że niby za wczesnie,że marnuje sobie życie itp., a my bardzo chcieliśmy mieć niunię, zwłaszcza po tym jak w wieku 18 lat straciliśmy pierwsze dziecko:-(. Uwazm,że każda kobieta która czuje instynkt macierzyński sprawdzi się jako matka niezależnie od wieku-tak jak napisała któraś z Was,że młodsze czasem są bardziej odpowiedzialniejsze i dojrzalsze do rodzicielstwa niz niejedna starsza kobieta.

Anija witaj:-)
Mika spokojnie 37 u takiego maluszka to nie goraczka - mi u lekarza pediatra zawsze mowila ze 38 st to st podgoraczkowy u dziecka wiec spokojnie.. Lena czesto ma 37 st.. a w dupce musaisz odjac 5 (albo 3) kresek czyli wychodzi samo 37:tak:

Wiem rozumiem Cie:tak:ale ja nigdy nie daje Lence nic na zbicie poki nie ma na termometrze ponad 38 st.. w przychodni zawsze mnie uczulali na to i ja tak postepuje:tak:ale kazda mama wie najlepiej co jest dobre dla jej malenstwa dlatego nie kwestionuje:-)
ja tez jak mama 37 st to umieram:-D:tak:

Witam się witam :-)

Dzisiaj miałam dzień pełen wrażeń :-p zaczęło się od tego że mała mnie obsrała całą :-p skąd ona tyle kupy wzięła i żeby tak strzelała ?! :szok: ... później pojechaliśmy do Kartuz ją zarejestrować ...i okazało się że rejestruje się w miejscy urodzenia a nie tam gdzie meldunek matki :dry: więc spowrotem do Gdańska :-p mała jak mi zaczęła płakać w urzędzie bo głodna była to myślałam że serce mi pęknie ... zaczęłam z nią płakać coś strasznego ... w samochodzie cyca wyjęłam i po drodze do domu ją karmiłam :-p później szybko na zdjęcie szwów i oto jestem :-p
Tak się bałam zdejmowania tych szwów a zakuło mnie 2 razy i tyle :-p ... tak więc teraz czekać tylko aż te w środku się rozpuszczą i będzie si :-)

A mam pytanko kiedy można zacząć ćwiczyć ? w sensie że brzuszki muszę zacząć robić i nie wiem czy już mogę ?

BASKA, OLIWKA - no trzeba przyznać że start mam super :-)

OLIWKA - masakra jakaś z tymi chorobami u Ciebie ;/

ASIOWO - fajniutkie te body :-) ...ja mam całą szafkę body a w ogóle nie używam bo boje się o pępuszek :-p

MIKA - popieram ... z rodzicami to nie to samo ...

ANIA - przecież ty już tuż tuż nie mogli Ci już wywołać :-p?

co do wagi to ja waże 57 :szok: więc 6 kg do przodu :-p ale zgubie brzuch to może tak być :-p

A jaki krem ujędrniający proponujecie ? bo muszę też sobie coś kupić a w aptece jakaś dziwna babka była i nic doradzić nie umiała :-p

Ja zaraz się wybieram z mężem do ginekolog. Oczywiście wypalanka.. Ciekawe czy dostanę jeszcze jakieś leki.. No a mały znowu musi do babci jechać, bo ze sobą go ciągać nie będziemy..

ona_mika ja nawet jak Adaś ma 37,9st w tyłeczku to nic mu nie podaję, bo lekarka powiedziała że z takim stanem podgorączkowym (wychodzi 37,4st) to dziecko musi samo powalczyć. Ale jeżeli już będzie ze 38,4st (oczywiście w tyłeczku) albo wyżej to żeby coś podać.. Ogólnie raczej nie zaleca się podawania przy stanie podgorączkowym lekarstw niemowlakom. Także jak jest 37,4st to się nie przejmuj.
Rzeczywiście z rodzicami to nie jest to. Może i pomogą troche jak są spoko, ale decydując się na dziecko wszystkie powinnyśmy zdawać sobie sprawę że decydujemy się w ten sposób również na dorosłe życie. Własna rodzina to własna rodzina, a nie jeszcze jakieś inne. Wiadomo że może niektórym się nie chce gotować, sprzątać, itp (mi też się nie chce często) ale sam fakt mieszkania tylko w 3 (ja+ maż+ synek) jest motywujący.

femme fatal nie musisz się bać zakładania body. Pępuszkowi się nic nie stanie. Tylko będziesz miała zawsze pewnie troszkę body przybrudzone. A tak to nic poza tym.
A ze startem to ja też Ci zazdroszczę. Świetnie sobie radzisz. I widać że macierzyństwo Ci sprzyja.
Co do kremów to ja polecam serie PERFECTA MAMA firmy Dax Cosmetics dla kobiet w ciąży oraz karmiących piersią. Ja w ciąży stosowałam na rozstępy i dzięki temu są niezbyt widoczne.

Ostatnia edycja:
Mikusa ok jesli Ty tez tak uwazasz to poczekam sobie:tak:tylko mam nadzieje, ze napewno sie spotkamy:tak:

Femme tak jak Mika pisala nie zaleca sie robienie takich normlanuch brzuszkow do konca pologu czyli zaklada sie, ze przez 6 tyg.. tak naprawde nie wiesz jak tam macica w srodku i itp.. wiec poczeka.. wiem, ze sa jakies cw dla kobiet w pologu - poszukaj:tak:
a co do kremu to ja uzywalam z Evelin dla mnie super tylko nie wiem czy mozna jak sie karmi piersia wiec moze bezpieczniejszy bedzie ten Dax co Galarecia wspominala:tak:

Galarecia trzymam ckiuki za bezbolesny zabieg:tak:

Kurde coś albo zmęczenie w końcu mnie dorwało albo choroba mnie bierze :dry:

Dzięki za odpowiedź ...kurde ... to na studniówkę raczej obcisłej sukienki nie będę mogła mieć :-( no trudno ... ważne żeby wszystko ładnie się zagoiło :-)

A jeszcze mam pytanie czy mogę już sobie wziąć gorącą kąpiel ? :-p tak mi się marzy poleżeć z pół godziny w wannie z pianą ale nie wiem czy mogę ?? :-p

I co jest zakazane do jedzenia tak że zakaz na amen ? wiem że słodkiego nie bardzo i pikantnego i że bananów nie ...

reklama
FEMME z pewnością nocnej kawy i herbaty nie można i nic wzdymającego(kapusta, groszek). To jest pewne. A o alkoholu już wspominać nie muszę. A co do słodyczy to można, tylko niewielkie ilości, najlepiej jak np ciasta samemu się robi. A w ogóle to można wszystko tylko stopniowo żeby móc wyłapać czy akurat to nie pasuje nince.

Do góry