reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Oj... coś wiem o siedzeniu w domu... [emoji51] Z dwójką dzieciaków siedziałam ostatnio ponad miesiąc bez wychodzenia gdziekolwiek...

Więc niech coś się ruszy, dziewczyny co tam u was? @Angela_Andzia @kin28 i cała reszta?
Ja się melduję :) Od porodu się nie odzywałam więc napiszę jak u nas... ciężko. Jednym słowem [emoji14]
Miałam cc, dość długo i ciężko do siebie dochodziłam. Mała pierwsze 4 tygodnie życia darła się od rana do nocy. Pije mleko dla alergików, od tej pory jest ciut lepiej, ale i tak nie idealnie. Mimo tego że wszyscy mowili poczekaj, minie, magiczne 3 miesiące blabla, to minęły 4 a ona jak zapowiadała się być dzieckiem hnb tak dalej nim jest. Śpi tylko i wyłącznie w chuscie w dzień, w idealnej ciszy. Musi być mamusia cały dzień obok.. Dużo wrzeszczy, nie idzie siąść w ciągu dnia. A poza tym kochane, pogodne dziecko [emoji23]

reklama
A kiedy poznalyscie płeć malucha?
Przez epidemię bylam juz 4 razy prywatnie u ginekologa.
Ostatnim razem w 15tc
Dzieciątko się zakrywa :D
Nic do dzis nie wiem :(
Jednego moge byc chyba pewna,nie dowiem sie na nfz.Prawda?

Ja się melduję :) Od porodu się nie odzywałam więc napiszę jak u nas... ciężko. Jednym słowem [emoji14]
Miałam cc, dość długo i ciężko do siebie dochodziłam. Mała pierwsze 4 tygodnie życia darła się od rana do nocy. Pije mleko dla alergików, od tej pory jest ciut lepiej, ale i tak nie idealnie. Mimo tego że wszyscy mowili poczekaj, minie, magiczne 3 miesiące blabla, to minęły 4 a ona jak zapowiadała się być dzieckiem hnb tak dalej nim jest. Śpi tylko i wyłącznie w chuscie w dzień, w idealnej ciszy. Musi być mamusia cały dzień obok.. Dużo wrzeszczy, nie idzie siąść w ciągu dnia. A poza tym kochane, pogodne dziecko [emoji23]
Uuu to cię córa nie oszczędza wiedzę [emoji2955] ale z czasem będzie łatwiej [emoji6] no chyba że nauczy się gadać i pyskować to znów będzie ciężko [emoji85][emoji12]
Ostatnim razem w 15tc
Ja byłam na prenatalnych w 12+6 i wtedy doktor na 90% powiedział że dziewczynka, później u mojej lekarki w 14 i też potwierdziła dziewczynkę, później tylko raz u nowego gina było podejrzenie że jednak chłopiec ale na polowkowych na 100% potwierdzona córa [emoji6]

Uuu to cię córa nie oszczędza wiedzę [emoji2955] ale z czasem będzie łatwiej [emoji6] no chyba że nauczy się gadać i pyskować to znów będzie ciężko [emoji85][emoji12]Ja byłam na prenatalnych w 12+6 i wtedy doktor na 90% powiedział że dziewczynka, później u mojej lekarki w 14 i też potwierdziła dziewczynkę, później tylko raz u nowego gina było podejrzenie że jednak chłopiec ale na polowkowych na 100% potwierdzona córa [emoji6]

teraz 5 maja wizyta
choć wydaje mi się,że na nfz to płci nikt mi nie powie :(

teraz 5 maja wizyta
choć wydaje mi się,że na nfz to płci nikt mi nie powie :(
A to czemu? Na pewno jeśli powiesz ze chcesz wiedzieć to powiedzą jeśli uda się zobaczyć [emoji6] ja w pierwszej ciazy chodziłam na nfz i lekarz pytał czy chce wiedzieć ale wtedy to ja chciałam mieć niespodzianke po porodzie więc cała ciąże nie wiedziałam [emoji6]

Ostatnim razem w 15tc
Mi w 12tc powiedzieli, że dziewczynka ale żebym się z różowymi zakupami wstrzymała. Potem w 16tc był chłopiec, a w 20 już potwierdzona 100% córcia.

Mi w 12tc powiedzieli, że dziewczynka ale żebym się z różowymi zakupami wstrzymała. Potem w 16tc był chłopiec, a w 20 już potwierdzona 100% córcia.

mam w sumie jedno zdjęcie gdzie mogłabym wywnioskować cokolwiek albo przynajmniej przypuszczać :D
wiem,że należy czekać na informację od lekarza ale może któraś z was coś tu widzi?
(zaraz załączę zdjęcie)

Pozdrowionka od kluseczki :)

Załączniki

• 20200428_105859.jpg
    20200428_105859.jpg
    563,2 KB · Wyświetleń: 505
reklama
Ja widzę tylko uroczą rączkę :)
Mi z fotek nuba dziewczyny na forum wróżyły w kilku wątkach zdecydowanie chłopca, na fotkach z 13 i 16 tc... a jednak [emoji16]

Do góry