reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dziękuje dziewczyny!

A mam pytanie do mam które już rodziły, czy to prawda że na porodówce byłyście traktowane "gorzej" ze względu na młody wiek? Bo już dużo razy tak słyszałam. Jak było u Was?

reklama
Nikola gratulacje, ja niewiem jak ci odpowiedziec, rodzilam 9 lat temu majac18 lat, moze cos sie pozmienialo :) ale to tez zalezy ewnie od szpitala i personelu.

NIKOLA nie ;) bo zaplacilam i taka prawda. Dwie polozne sie dowalily moich, uwaga uwaga, 16 lat ;) ale potem gdy dowiedzialy sie o gotowce to do ... chcialy wejsc. Twoj login to twoje imie? Pozdrawiam Paulina lat 19 mama 3 letniej Nikoli ;)

Tak mój login to moje imię :)

Ehh... Mam nadzieję że nie będę miała problemów w szpitalu i że trafię na miły personel :) dobrze też że mój chłopak zamierza być przy porodzie, to nie pozwoli na chamskie odzywki czy złe traktowanie :)

Nikola- ja rodziłam mając 18 lat i miałam super opiekę. Położna mi dużo tłumaczyła. potem okazało się że moja gin ma zmianę i też mi pomagała. I nie było nic nikomu płacone ani po znajomości a w Sochaczewie szpital mały.

nikola u mnie np. na parodówce bylo super bo polozna wszystko tlumaczyła i miałam szybki poród:) gorzej juz na sali odniosłam wrazenie ze do wszystkiego mam sama dojśc a przeciez pielęgniarki od tego sa żeby pomóc, nauczyć. Dopiero jak przyszła inna zmiana to jedna babka co chwilę przychodziła i pomagała mi przystawic małego do piersi bo nie potrafil złapać :) Wszystko bedzie dobrze nie martw sie na zapas:)

Nikola, ja rodziłam majac 22,5 . Ogolnie bylo ok ale dwie polozne byly dosc niemile, jedna powiedziala ze jeszcze kilka godzin boli mnie czeka ale sama taka droge wybralam a druga powiedziala doslownie " dziecko a ty juz w ciazy, nie za wczesnie ?" :-p a tak narzekac nie moge dalo sie przezyc ;)

Hej, my w domu siedzimy. Bartek po 5 tygodniach chodzenia do przedszkola, rozchorowal sie, ma ostre zapalenie gardla :dry:

Anula zdrowka, u mnie Miki dzis w domu siedzial bo zaczol kaslac, o i przez weekend mam nadzieje go podleczyc...

Na polozne nie ma co zawracac sobie glowy, wredne sa i beda chyba, choc z tego co pamietam przy porodzie corki byly wredne zolzy, a jak rok pozniej rodzilam Daniela ale w Warszawie to tam bylo super... Polozne mile, do dzis wspomnienia mam

Wlasnie skonczylam uszka, pierogi zostawiam na jutro

A tak pozatym mam chwile wiec sie przywitam i streszcze dla nowych mam, jestem Eliza, mama trojki dziecków 9 latki Hani, 8 latka Daniela i 5 letniego Mikolaja. Rozwodka i ponownie mezatka od prawie 2 lat, siedze w domu, i wychowuje dzieciaki, nie pracuje, ale rece pelne roboty codzien witajcie ;-)

reklama
Kubulo śpi. a ja oglądam sobie film. mieszkanie posprzątane, oczywiście zabawki na nowo wkoło więc tego do bałaganu już nie zaliczam haha. Jak siedzę z młodym w domu ciągle to nic mi się normalnie nie chce.

Do góry