reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

HAPPY a nie dalo ci do myslenia po co im fotelik? Ja bym sie zapytala. I wtedy "uprzejmie" powiedziala ze nie pozycze. Co za wstretne babsko

reklama
wiesz co bo to do S. zadzwoniła jego siora czy mozemy pożyczyć... i myslelismy ze moze jakas kolezanka do jiej przyjezdza i ojciec S. ja bedzie odbierał (czesto tak jest) no ale później się dowiedzieliśmy :/ dla mnie bezczelność i tyle!

Happy kurde przykro :( a tamte wnuki to same dziewczynki?

Paulina nie zapominaj że to Polska i najniższa krajowa wynosi 1400 za 40 godz tygodniowo więc Sandry wypłata na pół etatu jest po prostu najniższa...

Maciejka - chłopiec (prawie 9), chłopiec (prawie 7) i dziewczynka (niecałe 2)
juz nie jest mi przykro, nawet nie jestem zła jest mi to obojętne....mam to totalnie gdzieś

Właśnie nie mam żadnej takiej . A ona nie nadaje się do kogoś moi rodzice pracują Pawła tata tez no a teściowa nie żyje . Wiec musze jakoś sobie radzić.
Tak dokładnie P mówi bym nie szła ale nie mam wyjścia jest naprawdę ciężko musze zacisnąć zęby i jakoś wytrwać w tej pracy.

Sandra - jak nie masz wyboru to nic nie zrobisz trzeba przetrwać trudny okres a później sie pomysli. Ja wróciłam do ptacu na pełen etat jak D. miał niecałe 11 miesięcy, ryczałam jak dzieciak, wzbudzałam go przed 6 rano zeby go zawieźć, innym razem w pizamie i kocu wiozłam do domu bo konczylismy prace o 23... zostawialam go to plakał nie raz to cholernie ciężkie ale jak nie ma wyboru to go nie ma i tyle. mój brat robi teraz w dzien na pelen etat a jego dziewczyna na nocki na pełen etat....widza sie tak naprawdę 1-2 dni w tygodniu...przykre ale czasem inaczej sie nie da

Czesc !
U nas pogoda paskudna, nie ma nawet co wychodzic z domu, bo pada ciagle, i na lepsza pogode sie nie zapowiada.

Happy to smutne, ze tak traktuja Twojego Synka.. U mnie takiej sytuacji nie ma bo wnuczka jest tylko jedna, moja. Ale nie przejmuj sie ! Beda kiedys pluc oni sobie w brode, nie Ty, tylko szkoda Malego..

A co do pracy, kiedys zalapalam sie w Dyskoncie odziezowym, na magazyn i na kase czasami, jak Mala miala pol roku. Pracowalam codziennie po 8 godzin od poniedzialku do piatku i w sobote 5 godzin, czasami trzeba bylo zostac 2-3 godziny dluzej na wymiane towaru, jedna przerwa 20 minut w ciagu calego dnia o ktora trzeba bylo sie upominac. Pracowalam uwaga ! za 900 zl miesiecznie.. Porazka totalna.. Zapierdziel taki ze jak wracalam do domu marzylam o pojsciu spac.. I umowa smieciowa... Takze Sandra i tak ma dosc dobra stawke jak za 4h dziennie.. Ale i tak wspolczuje.. Bo co to za pieniadze.. Wyzysk calkowity... Jak przychodzi dzien wyplaty to chce sie plakac...

Happy w sumie to dobrze, że się nie przejmujesz, ale szkoda małego :(
Sandra a P już wrócił?
My mamy teraz aż 2 miesiące rozłąki :(
magda to rzeczywiście wyzysk :/

reklama
hej :)

Magda super ze Wam sie tak uklada :) co do siusiania opracowane prawie do perfekcji :-D bo jak ma same spodenki to wola i siusiu i kupke ale jak zaloze tylko majteczki to traktuje je jak pampersa :D i tak jestem dumna po od osmego maja zuzylysmy tylko jedna paczke pampersow i kilka zostalo cud bo i w nocy wola siusiu :-D szkoda tylko ze tam mowienia nie lapie jak nocnikowania ale przyjdzie na nia czas :D

Sandra bierz prace ale rozgladaj sie za inna :) powodzenia

Renata widzialam zdjecia na fb ale masz juz duzy brzusio :D

Lenati a u Was jak tam ? :)

Co do zlobkow oprocz jednej akcji jestem zadowolona jak cos mnie nie pokoi to mam wglad w kamery a sa wszedzie jadalnia bawialnia sypialnia korytarze itp zreszta duzo sie nauczyla i tez oduczyla takze jestem zadowolona fakt faktem teraz jej czesiej nie ma jak jest i histerie odchodza :D

No i dziewczyny jeden krok do przodu zrobilam napisalam pozew tylko teraz strach go zaniesc jak sobie pomysle ze mam isc do sadu to serce mi bije jak glupie ;/

Do góry