reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
0sandra identyczne zadania ma mój mały, z tym dopełnieniem do 10 i 20. Na cholerę takie sposoby liczenia w ogóle. Jak 6 letnie dziecko ma to zrozumieć ... męczy się z tym moje dziecko trochę ...

Sandra - to temat rzeka ;) ka się ciesze ze u nas jest stabilny system edukacji, nawet godziny wszyscyaja praktycznie takie same i spokój

dziewczyny.. ostudze was troche. w planie nauczania w zerowce niemam mowy o przygotowaniu dziecka do 1 klasy. Pani nie moze "kazac" dzieciom robic szlaczków, pisac literek, czy tego typu rzeczy. Robimy wszystko przez zabawe.. a ile pocwiczy reke przez zabawe?? a testy rozwojowe pod koniec zerowki są takie ze dziecko musi umiec rozpoznawac iles tam liter, musi umiec liczyc itd. jedno mija sie z drugim. ksiązki do 1 klasy są tak posrane doslownie ze dzieciak zaczyna szkole nie umiejący prawie nic. No co bystrzejszy umie czytac swoje imie. we wrzesniu poznają np litere M, A, T, L, K, i praca domowa.. czytanka o "cytrynowym soku Barbary" gdzie dzieciak nie umie sylabizowac 3 sylabowych wyrazów, nie slyszy co czyta itd.
Inna bajka byla kiedys. Jak ja bylam z zerowce to bylo prawdziwe przygotowanie do 1 kl. zaczynalam szkole.. musialam umiec pisac literki. 1 klasa to bylo powtarzanie i cwiczenie reki... w drugim polroczu juz plynnie sie czytalo... bo w drugiej kl. bylo wiecej materialu + tabliczka mnozenia + komunia.. i zeby dzieciak nie zniechecil sie bylo to po ludzku rozkladane w czasie. a teraz?? w zerowce nic.. w pierwszej klasie malo... a w drugiej wymagają ze dzieciak bedzie opowiadania pisał, rozprawki i inne cuda na kiju. I sie dziwią ze matki odraczają.. ja idąc do 1 kl mialam 7 lat.. Oskar bedzie mial 6.. a są dzieci z jego rocznika z grudnia.. wiec bedą mialy 5,5 lat. jest roznica w rozwoju?? jest.

reklama
Hej.

Co tu tak cicho??

Wczoraj mialam rozmowe o prace. Dzis pan szef dzwonil i Zakwalifikowalam sie do drugiej czesci ktora odbedzie sie jutro ;) Zobaczymy co z tego wyjdzie ;)
T wczoraj mial komisje w Urzedzir Pracy bo staral sie o dotacje na wlasna dzialalnosc gospodarcza, dzis dzwonili ze ja otrzymal ;)
Umowa z przedszkolem podpisana. Uczymy sie nocniczka ;) Nawet calkiem to wychodzi.. Zapomina sie czasami ze nie ma pampersa ale myslalam ze bedzie gorzej ;)

Aha ta praca jako recepcjonistka w salonie SPA ;)

Mialam razem z T wczpraj jechac ale przedwczoraj pan zadzwonil ze na 10.45 mam byc a T mial na 10.30 ;)

U nas cieploooooooo w koncu.

Golabki sie juz robia. Po obiedzie jakas kawka, ciacho i lecimy znowu na dwor.

Milego weekendu.

Do góry