reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Mój błąd moja wina :)
Poedukowałam się troszke i przepraszam za zamieszanie Paulina masz racje
Współpraca z portalem poświęconym badaniom w czasie ciąży

tak to jest jak dwa maluchu siedza ci nad glową a Ty piszesz ni z gruchy ni z pietruchy :D

Paulina refunduje bo ja bylam na nfz na prenatalnym i polowkowym i nie bylo problemu. Gin dawal skierowanie na usg i sie zapisywalo.

hehe.to ja juz nie wiem :D mialam bardzo szczegolowe badania usg robione. ale wedlog artykułu Prenatalne są z pobraniem krwi ale tez mozna nazwać takim usg 4d

Ostatnia edycja:
reklama
Hej.
Anna- nie kojarze cie ;)
Filemonka- gratulacje, spokojnej ciazy ;) A skad jestes? Ja jestem Magda, lat 23,5- mama Majki ktora w niedziele konczy 2latka ;)
Paulina- o zyjesz :p co sie nie odzywasz? ;)
Tren- a ty jak znosisz ciaze? Brzunio rosnie?

U nas nic ciekawego w sumie.
Juz po obiedzie, bynajmniej ja bo moje dziecko dzis strajkuje z jedzeniem. A prosic jej nie bede, zglodnieje to zawola :p

Pomalowala ostatnio sciane.. myslalam ze padne jak to zobaczylam a kazdemu mowi ze to jesT JAJKO.. ;) No coz. Szkoda ze juz po Wielkanocy haha. A sciana do malowania bedzie bo nie da sie zmyc tego. Dobrze ze na bialo.
W niedziele wyprawiamy jej urodziny u moich rodzicow.
1429188511580.jpg Jajko :D

Załączniki

• 1429188511580.jpg
    1429188511580.jpg
    8,5 KB · Wyświetleń: 47
magda0109 zagladam do Was co jakis czas.czasami sie odzywalam ale to juz dawno bylo. :)
nigdy nie zostawalam na dluzej.

Ania ,22lata. żona od 21stycznia 2012. mama 2 wspanialych dzieci :) Jestem z Warszawy

Piękna ściana. Mnie kiedyś tak córa załatwila :D

Ostatnia edycja:
Magda0109 - czyli widzę rodziłaś mniej więcej w tym wieku co i ja będę za kilka miesięcy rodzić :) ja jestem z Warszawy.

A ściana zaiste imponująca :D

ANIA serio? Nie wydaje mi sie :p ja tez chodzilam do lekarza na nfz i mowil ze musza byc wyraznie wskazania zeby to badanie bylo refundowane, min ciaza po 35rz. Tez mialam skierowanie ale placilam normalnie..
MAGDA a no nie czuje sie tu dobrze po ostatniej akcji :p ja zyje, w przyszlym miesiacu wkoncu na tydzien do Pl ;)

Witam wszystkie młode mamy! ;)
Jestem tutaj nowa i w sumie to od razu mam do was pytanie.
Czy któraś z was miała może obsesyjne pragnienie dziecka? Mam już dwie córeczki, jednak od miesiąca-dwóch cały czas myślę o tym, że chciałabym jeszcze jedno dziecko. Czuję, że moja rodzina jeszcze nie jest kompletna.

reklama
Paulina USG prenatalne mialam za darmo na nfz i nic nie placilam tak samo polowkowe. A chodzilam do 2 lekarzy na nfz zeby miec skierowania na badania krwi i przy okazji robilam usg ale i tak za lekarza prowadzacego uwazam tego co chodze prywatnie Jak szlam do mojego gin prywatnie na usg prenatalne to placilam 180 zl ale dlatego ze to bylo prywatnie i wyglądało tak samo jak to nfz czyli mierzenie przeziernosci karkowej itp. Moze nie dawno cos sie pozmieniało bo gin ma obowiazek dac skierowanie na usg zwykle, prenatalne i połówkowe jak tego nie dopilnuje i wyjdzie ze z dzieckiem jest cos nie tak kobieta moze go sądzić o to ze nie doplinowal wszystkich badan. Ja mowie o prenatalnym nieinwazyjnym dla ścisłości. Nie wiem jak jest z inwazyjnymi na nfz.

Do góry